?>

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: “Yapılması gereken zor işler var, ancak yapmaya kararlıyız”

Abd dışişleri bakanı blinken: €?yapılması gereken zor işler var, ancak yapmaya kararlıyız” (arşiv)

Siyaset - 7 ay önce

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6. Orta Doğu turunun ardından ziyaret ettiği İsrail’de, “Son birkaç haftada rehine müzakerelerinde ilerleme kaydettik. Hala yapılması gereken çok iş var, yapılması gereken zor işler var, ancak bunu yapmaya kararlıyız” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6. Orta Doğu turunun ardından ziyaret ettiği İsrail’de, temaslarının ardından açıklamalarda bulundu. Görüşmelerde esir takasına odaklandığını belirten Blinken, “Son birkaç haftada rehine müzakerelerinde ilerleme kaydettik, boşlukları kapattık, ancak neredeyse tanım gereği son maddelere geldiğinizde, bunlar en zor olanlar olma eğilimindedir. Dolayısıyla hala yapılması gereken çok iş var, yapılması gereken zor işler var, ancak bunu yapmaya kararlıyız” dedi.

Gazze’ye insani yardımın artırılması ve sürdürülmesinin zorluğuna değindiğini aktaran Blinken, “Gazze nüfusunun yüzde 100’ü gıda güvencesinden yoksun durumda. Yüzde 100’ü insani yardıma ihtiyacı var. Durumu iyileştirmek için bazı olumlu adımlar atıldı, ancak bu yeterli değil ve çok daha fazla insana çok daha etkili bir şekilde yardım ulaştırmak için neler yapılması gerektiğini konuştuk” ifadelerini kullandı. “Refah’ta kara operasyonu İsrail’in daha fazla izole edilmesi riskini taşır”

Görüşmelerde İsrail’in saldırı planları yaptığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine de değindiklerini kaydeden Blinken, “Refah’ta büyük bir askeri kara operasyonu daha fazla sivilin ölmesi, insani yardımların daha fazla zarar görmesi, İsrail’in dünya çapında daha fazla izole edilmesi ve uzun vadeli güvenliğinin ve duruşunun tehlikeye girmesi riskini taşır” şeklinde konuştu.

İsrailli yetkilileri önümüzdeki hafta Washington’da ağırlayacaklarını söyleyen Blinken, “Bu gerçekten de entegre bir insani, askeri ve siyasi plan gerektiriyor. Dediğim gibi, önümüzdeki hafta bunu konuşacağız ve ileriye dönük en iyi yol gördüğümüz şeyin detaylarını ele alacağız” dedi. “Kalan birkaç boşluğu doldurduk, ancak gol çizgisine ne kadar yaklaşırsanız, o kadar zorlaşıyor”

Doha’daki ateşkes görüşmelerine ilişkin detaylı bilgi isteyen gazetecilere, fazla ayrıntı veremeyeceğini söyleyen Blinken, “Ancak bu müzakerelere yoğun bir şekilde dahil olduğumuzu, Katarlılarla çalıştığımızı, Mısırlılarla çalıştığımızı ve İsrail ile çalıştığımızı söyleyebilirim. Kalan birkaç boşluğu doldurduk, ancak gol çizgisine ne kadar yaklaşırsanız, o kadar zorlaşıyor. Dolayısıyla üzerinde çalışılması gereken bazı zor konular var, ancak oraya ulaşmak ve insanları evlerine göndermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Müzakerecilerimiz de bunu başarıp başaramayacağımızı görmek için yoğun bir şekilde çalışacaklar” ifadelerini kullandı. “Bu dönemde işleri daha da zorlaştıracak adımlar atılması bizim için sorun teşkil edecektir”

Blinken, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da 800 hektarlık bir araziye el koyduğunu açıkladığına ilişkin bir soruya ise, “Bahsettiğiniz haberi görmemiştim. Ama yerleşimlerin genişletilmesi konusundaki görüşlerimizi biliyorsunuz. Yıkımlardan tahliyelere ve diğer adımlara, atılan tek taraflı adımlara kadar, zaten zor olan 2 devlet ihtimalini daha da uzak hale getiren her şey hakkındaki görüşlerimizi biliyorsunuz. Dolayısıyla bu konunun detaylarını görmedim ancak bu dönemde işleri daha da zorlaştıracak adımlar atılması bizim için sorun teşkil edecektir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da polis metamfetamin sandı...

2024-03-21 12:50 - Bursa

Hakan Fidan'a Bursa Mudanya'da büyük ilgi

2024-03-17 17:59 - Bursa

Kızılcık Şerbet dizisinin ünlü oyuncusu Bursa Uludağ'da aşk tazeledi

2024-03-17 10:51 - Bursa

Mardin’de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü’nün debisi yükseldi

2024-03-19 11:24 - Yaşam

Bursa'da da hissedilen deprem korku yarattı

2024-03-20 09:29 - Bursa

İşte banka banka ödenecek promosyon tutarları

2024-03-22 14:25 - Bursa

Alinur Aktaş'tan Doğanbey Açıklaması!

2024-03-20 15:34 - Bursa

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

2024-03-17 14:37 - Magazin

Azerin’den Amasya’da Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümüne özel konser

2024-03-19 01:58 - Magazin

Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan son yolculuğuna uğurlandı

2024-03-22 18:19 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Kumral ve muhtarlar Kaymakam İlter’e veda etti

11:18 - Siyaset

Moldova’da cumhurbaşkanlığı seçimi ve AB katılım referandumu için sandık başına gidildi

21:56 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci: "Enflasyon seneye yüzde 20’lere düşecek”

19:17 - Siyaset

Başkan Sevindi: “Evi yanan ailemiz için elimizden geleni yapacağız”

17:15 - Siyaset

Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk, Şenyaşar ve Yıldız ailelerine aracı oluyor

17:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

FETÖ elebaşının ölümü sonrası yerine kim geçecek?

11:11 - Gündem

Gemlik Film Festivali 3. kez kapılarını açtı

10:33 - Bursa

Gram altın 3 bin lirayı aştı

10:03 - Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

09:35 - Ekonomi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta heyecanı

09:34 - Spor