?>

Ağız kokusu diş çürüğü belirtisi olabilir

Diş hekimi özge nur durkaya

Sağlık - 12 ay önce

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi bünyesinde açılan Fizyomer Denta birimi Diş Hekimi Özge Nur Durkaya, diş çürüklerinin nedenlerini anlatarak, düzenli kontrollerle çürüklerin önemli sorunlara yol açmadan tedavi edilebildiğini söyledi.

Diş üzerinde bulunan bakteri plaklarının, düzenli diş fırçalama ile temizlenmediği takdirde asidik bir ortam oluşturduğunu ifade eden Diş Hekimi Özge Nur Durkaya, “Oluşan asit diş yüzeyindeki mineralleri çözerek dişte madde kaybı oluşturur ve diş yüzeyinde çürük oluşumu başlatır” diye konuştu. Tüketilen besinlerdeki asit, tükürüğün içeriği ve kalitesi, dişlerin yapısı ve çeşitli hastalıkların da diş çürüğü için ortam oluşturabileceğine dikkat çeken Durkaya, “Diş çürüğü, dişin dış yüzeyinin çözünmesiyle meydana gelen boşluklardır. Bu boşluk tedavi edilmediği takdirde genişler ve şiddetli ağrı ve hassasiyet gibi belirtilerle gündelik hayatınızı olumsuz etkileyecek duruma gelebilir” dedi.

Bazı çürükler fark edilmeyebilir

Dişlerin çiğneme yüzeyindeki çürüklerin gözle görülebildiğini ancak diş aralarında ve arka kısımlarında, üst çenede oluşan çürüklerin daha zor görüldüğünü aktaran Diş Hekimi Durkaya, “Fark edilmeyen çürükler düzenli diş muayenesi yaptırmayan bireylerde, çürüğün ilerleyerek dişin ağrımasına sebebiyet verir” şeklinde konuştu.

Belirtilerin dikkate alınması gerekiyor

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi bünyesinde bulunan Fizyomer Denta birimi Diş Hekimi Özge Nur Durkaya, diş çürüğünün belirtilerini ise “Tatlı, sıcak, soğuk içecek ve yiyecekler tüketilirken dişlerde meydana gelen hafif ya da keskin bir ağrı, nedensiz şekilde meydana gelen ağrı, dişlerde gözle görülebilir renk değişimi, lekelenme ve çukur oluşumu, herhangi bir yiyecek ısırıldığında ortaya çıkan ağrı, ağızda kötü koku oluşumudur” şeklinde açıkladı.

“Başlangıçtan itibaren çürüğü kontrol altına almak gerekir”

Bu belirtilerden biri görüldüğünde mutlaka bir diş hekimine muayene olunması gerektiğini belirten Diş Hekimi Özge Nur Durkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Düzensiz yapılan hekim kontrolleri veya var olan semptomların kaybolması halinde doktora danışmamamız meydana gelen çürüklerin ilerlemesine sebebiyet verebilir. Gitgide ilerleyen çürükler ağrı ile gündelik hayatı olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda dişin yapısında meydana gelen çözünmeler ilerledikçe, yapılan tedavide daha fazla dokunun kaybolması anlamına gelir. Bu nedenle başlangıçtan itibaren çürüğü kontrol altına almak gerekir. Düzenli bakım, sağlıklı diyet, düzenli hekim kontrolleri ile diş çürüklerini kontrol altına alabilirsiniz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü’nden Şeker Fabrikası’na ziyaret

2023-10-24 16:53 - Gündem

TANYA ELENMESİN DİYE TABAK YAPMADI! MasterChef'e veda eden yarışmacı: 2022 Şampiyonu Metin Yavuz

2023-10-30 00:03 - Bursa

Bursa'da çocuk parkında ağaca asılı kadın cesedi bulundu

2023-10-29 10:24 - Bursa

İşte Dilan Polat'ın el konulan arabaların plakaları!

2023-10-27 15:24 - Bursa

Bursa'da ölümü şüpheli bulunan Nevrigül’ün kardeşi Nazmiye kendini yaraladı

2023-10-28 17:49 - Bursa

YILDIRIM'IN SUÇU NE?

2023-10-30 08:49 - Bursa

Müge Anlı'da Bursalı Nevrigül'ün dosyası pes dedirtti...

2023-10-26 14:17 - Bursa

Türkiye gündemine oturan Nevrigül'ün cenazesi Bursa'da defnedildi

2023-10-28 17:13 - Bursa

Bir haftadır Müge Anlı’nın yayınına çıkıyordu...Gözaltına alındı

2023-10-27 17:10 - Asayiş

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı

2023-10-27 18:43 - Bursa

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi, kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılan melittinin kalp üzerindeki koruyucu etkisini inceleyecek

09:26 - Sağlık

Bu faktörlere dikkat: Disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabiliyor

09:09 - Sağlık

Dr. Canan İnce Börekci: “Günümüz çocuklarının sosyal ve duygusal gelişimlerinin büyük kısmı maalesef internet ortamında gerçekleşiyor”

09:09 - Sağlık

Kütahya’da çocukların diş sağlığı için anlamlı anlaşma

18:15 - Sağlık

Seyitgazi’de ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ eğitimi düzenlendi

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa