?>

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'sığınmacı' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Çelik sığınmacı tartışmalarına ilişkin, " Sonsuza kadar burada kalmayacaklar. Briket evlerin yapılması, güvenliğin sağlanması ile birlikte gönüllü ve onurlu şekilde bu geri dönüş sağlanacak. Bugün söylediğimiz birilerinin söylediği gibi 'hadi insanları otobüse bindirelim katillere teslim edelim' gibi bir yaklaşım asla olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Gündem - 2 yıl önce

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 8 Mayıs Dünya Anneler Günü'nde bir daha evlatlarımızsız bir Anneler Günü geçirmeyiz demişlerdi. Biz de bu temenniye katılıyoruz.

Türkiye terör örgütlerine hareket alanı bırakmıyor. Sınırılarımızın ötesindeki tehditler TSK'nın operasyonlarını kaçınılmaz kılıyor. Her zaman olduğu gibi terör örgütlerinin destekçisi olan gruplar kara propagandalarını sürdürüyor. Türkiye'nin yürüttüğü mücadele dünyanın en meşru mücadelesidir.

SIĞINMACI TARTIŞMASI

Göçmenler meselesi üzerinden provokatif yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Bunu Avrupa'da aşırı sağ ırkçı kesimlerde çok sık görürürüz. Türkiye düzensiz göç ile etkili bir şekilde mücadele etmektedir. Birilerinin dediği gibi 'sınırlar yol geçen hanına döndü' söylemleri Türk Silahlı Kuvvetlerine iftiradır. Hukuk devleti olarak sığınan herkese kendi değerlerimiz üzerinden yaklaşılmaktadır. Uyum konusunda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Sorunun kaynak ülkelerde çözülmesi için adımlar atılmaktadır. Bu göçün ülkemiz üzerinde daha fazla baskı yaratmamasına dönük stratejiler yürütülmektedir. 324 bin 606 kişi sınır dışı edilmiştir. Yaklaşık olarak 499 bin Suriyeli ülkesine döndü. Bunun ötesinde vatandaşlarımızın bize ilettiği bazı asayiş sorunları olduğu zaman en etkili şekilde mücadele edilmektedir.

Sosyal medyada görüyoruz, vatandaşlarımızdan ricamız şudur, bir yerde olumsuz bir şey olduğunda lütfen kendiniz müdahale etmesinler. Bunlara müdahale edecek kişiler emniyet güçleridir. Doğru olan budur.

"Göndereceğiz, yollayacağız" dediğiniz zaman, ya da karşıda katiller varsa ve bu insanları onlara teslim olacağınız zaman gerçekliği olmuyor. Sonsuza kadar burada kalmayacaklar. Şimdi o tip bölgelerde briket evlerin yapılması ile gönüllü ve onurlu şekilde bu geri dönüş sağlanacak. Ülkemizle ilgili olmayan bir takım resimleri videoları bilip bilmeden yaymamak gerekir. Birilerinin kendi bünyemizi zayıflatmak için kullandığı unsurlarına dönüşüyor. Bunlar Avrupa'da çok kullanılan bir yöntemdir. Hiç kimsenin unutmaması gerekir, Türkiye bu meselenin çıkmasında gönüllü olmadı. Biz iktidara gelirsek bunları göndereceğiz cümlesi tamamen istismar amaçlıdır. Türkiye sınıırını kapatsaydı milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olacaktı. Bu alan sorunsuz değildir. Türkiye'nin geri dönüş için mekanizması vardır. Haklı olarak kaygılarını dile getiren vatandaşlarımız rahat olsunlar. Buradaki katillerin ölüm tehkesi kaltığı an gönüllü şekilde ülkelerine dönecekler.

Sayın Kılıçdaroğlu Reyhanlı saldırısında Türkiye'yi suçluyır ancak Esad rejimine dair bir şey söylemiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Ekinci: Adam olmadın gitti! Kız verilecek son insansın

2022-05-12 15:41 - Magazin

Yolda deste deste dolar buldu

2022-05-12 12:49 - Gündem

Bursalı iş insanı Akbaş Holding'in kurucusu Hacı Erol Akbaş hayatını kaybetti

2022-05-12 21:05 - Bursa

Zafer Plaza'da tavan çöktü ...

2022-05-11 16:29 - Bursa

Bursa'da genç adama kadın iç çamaşırı giydirip işkence yapmışlardı...

2022-05-10 15:35 - Bursa

Nilüfer Gençlik Tiyatrosu Projesi başladı

2022-05-12 14:42 - Bursa

Teşekkürler Çocuklar...

2022-05-12 02:19 - Bursaspor

Bilim insanları balina köpekbalıklarını neyin öldürdüğünü ortaya çıkardı

2022-05-12 21:13 - Yaşam

Bursa Yenikarağaç Köyü sakinleri isyanda!

2022-05-12 13:33 - Bursa

İleride değerlenecek coin listesi

2022-05-12 19:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

Depremzede esnaf, kendi yaptığı 3 metrekarelik kulübede mesleğini sürdürüyor

11:33 - Gündem

Vali Pehlivan: "En büyük kötülüklerden birisi çocuklarımızın, gençlerimizin zehirlenmesi"

11:38 - Gündem

Gebe okuluna yoğun ilgi

11:32 - Gündem

Akademinin önemli ismi Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

11:28 - Gündem

Başkan Akel kamu malına zarar verenlere tepki gösterdi

11:26 - Gündem

Günün Manşetleri

'Dur ihtarına' uymayan sürücü polisi kaputta sürükledi

11:29 - Bursa

Bursa BUSADER’de ana gündem: Sürdürülebilirlik

11:20 - Bursa

Bursa, BALKANTÜRKSİAD ile Türkiye ve Balkanları birleştiriyor

11:03 - Bursa

Terör listesinde olanları yakalayanlara bu ödüller verilecek!

10:20 - Gündem

Bursa'da otobüste başlayan kavga sokağa taştı

10:08 - Bursa