?>

Almanya ziyaretini tamamlayan Cıngı, yurda döndü

Ak parti genel merkezi'nin görevlendirmesiyle almanya’nın baden württemberg eyaletine giden ak parti kayseri milletvekili dr. Murat cahid cıngı, yoğun geçen ziyaretlerden sonra yurda dönüş yaptı.

Siyaset - 2 gün önce

AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Almanya’nın Baden Württemberg eyaletine giden AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, yoğun geçen ziyaretlerden sonra yurda dönüş yaptı. AK Parti Genel Merkezi ile Almanya Köln merkezli Uluslararası Demokratlar Birliği UID organizasyonunda Almanya’nın Baden Württemberg’de yaşayan Türk’ler, STK temsilcileri, iş insanları ve gençler ile bir araya gelmek üzere Almanya’ya seyahat gerçekleştiren Cıngı, temaslarına Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar’ı ziyaret ederek başladı. Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Ludwigsburg, Göppingen ve Balingen şubelerini ziyaret eden Milletvekili Cıngı, Kornwestheim ve Sulz da içinde olmak üzere Almanya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları ile bir araya gelerek, yurt dışında yaşayan Türklerin karşılaştıkları sosyal, siyasi ve kültürel meseleler hakkında bilgi aldı.

Yurt dışı temasları kapsamında Stuttgart bölgesinde yaşayan Kayserili hemşehrilerini ihmal etmeyen Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kayseri Özvatan Derneği ve Alamaettin Kasabası Sosyal Dayanışma Derneği ile de bir buluşma gerçekleştirdi. Hemşehrileri ile hasret gideren ve onların problemlerini dinleyen Cıngı’ya dernek üyeleri kendi öz vatanlarından uzakta, gurbette kendilerini unutmayarak ziyaret ettiği için teşekkürlerini iletti.

Ziyaretle alakalı bir açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Cıngı, “Cumhurbaşkanımızın yurt dışında yaşayan Türklerle alakalı hassasiyetini tüm halkımız yakinen biliyor. 2002’den beri onlar için çok büyük ve önemli düzenlemeler yapıldı. Bununla birlikte son dönemde özellikle Avrupa’da yükselen aşırı milliyetçilik ve yabancı düşmanlığı dünyanın takip ettiği önemli bir sosyal gündem. Dolayısıyla soydaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sürekli yanlarında olduğunu ifade etmek ve onlara moral vermek maksadıyla bu ziyaret programı planlandı. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığımız ve UID işbirliği ile Baden Württemberg eyaletinde, içinde farklı görüş ve siyasi düşüncelere de sahip olan çok sayıda sivil toplum organı, dernek, kurum ve şahıslarla görüşmeler yaptık. Hem orada yaşadıkları problemleri ve talepleri hem de ülkemizle alakalı fikir ve önerilerini dinledik. Bunlar raporlanarak devletimizin ilgili birimlerinde değerlendirilecek ve gereken refleks ortaya konacaktır. Her şeyden önce gurbette yaşayan vatandaşlarımız AK Parti’nin yurt dışı Türkler için böyle bir ziyaret programı yapmasından ve kendilerine değer verilmesinden duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Özellikle Stuttgart’da yasayan başta Özvatanlı, Alamettinli ve Tomarzalı hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Kayserililer de şehrimize hususi selamlarını göndermişlerdir" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın 5 günlük hava tahmin raporu

2024-10-12 09:42 - Bursa

Domuz eti açıklamasına Köfteci Yusuf'un avukatından açıklama: Yanıt veremiyorum!

2024-10-08 17:45 - Bursa

BURULAŞ'tan Bursaspor taraftarına önemli açıklama

2024-10-13 10:42 - Bursaspor

Nusret'ten, Köfteci Yusuf'a gönderme

2024-10-11 16:34 - Bursa

Köfteci Yusuf'ın sahibi Yusuf Akkaş, iddialara tek tek cevap verdi

2024-10-11 16:28 - Bursa

Bursaspor yine kapalı gişe !

2024-10-11 19:19 - Bursa

BursaRay'ın yeni istasyonu hizmete başlıyor

2024-10-12 16:17 - Bursa

Bursaspor moral yemeğinde bir araya geldi

2024-10-12 21:53 - Bursaspor

Tekstil devi konkordato ilan etti

2024-10-14 09:01 - Bursa

Sedat Peker'den beklenen Köfteci Yusuf açıklaması

2024-10-13 15:04 - Bursa

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Kabine dönemimizde 166,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi”

16:17 - Siyaset

Patnos Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

16:09 - Siyaset

Denizli’de astsubaylar, 17 Ekim Astsubaylar Günü’nü kutladı

16:01 - Siyaset

Bakan Güler, ABD’li mevkidaşı Austin ile ayaküstü görüştü

15:48 - Siyaset

Bakan Güler, Brüksel’de DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Toplantısı’na katıldı

14:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamas Lideri Yahya Sinvar öldürüldü

16:16 - Gündem

Halkın tepkisini çeken kredi kartı payı hakkında karar

15:51 - Bursa

Bursa'da halka çökenler yakalandı

14:46 - Bursa

Bursaspor için önemli buluşma

14:27 - Bursaspor

TCMB faiz kararı Ekim ayı için açıklandı

14:05 - Bursa