?>

ARİNKOM TTO’dan Doktora Tez Danışmanlarına Yönelik Teknoloji Transfer Ofisi Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı

Anadolu üniversitesi kongre merkezi mavi salon’da, ar-ge ve inovasyon koordinasyon merkezi teknoloji ve transfer ofisi (arinkom tto) tarafından lisansüstü eğitim enstitüsü paydaşlığında toplantı düzenlendi.

Gündem - 5 ay önce

Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi Salon’da, AR-GE ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji ve Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü paydaşlığında toplantı düzenlendi.

ARİNKOM TTO tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü paydaşlığında düzenlenen “Doktora Tez Danışmanlarına Yönelik Teknoloji Transfer Ofisi Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş, ARİNKOM Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emre Çömlekçi, Girişimcilik ve Öğrenci Programı Koordinatörü Aynur Güneş Kahraman, Fikri Haklar ve Girişimcilik Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ, İdari ve Mali İşler Koordinatörü Evrim Derya Değirmenkaya, Üniversite Sanayi-Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç Kök, Projeler Koordinatörü Banu Gültekin başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Doktora öğrencileri için pek çok proje mevcut”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Projeler Koordinatörü Banu Gültekin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu Üniversitesinde en fazla yürütülen projeler TÜBİTAK’ın ARDEB programları dediğimiz bin bir, bin iki, bin beş, 3 bin beş gibi projeler. TÜBİTAK Bilim ve Toplum programları, ARDEB programları da doktora öğrencilerinin en fazla gidebileceği programları oluşturmaktadır.” Gültekin konuşmasının devamında TÜBİTAK’ta devam eden projelerden ve katılım koşullarından bahsederek katılımcıları bilgilendi.

“Lisansüstü projelerde öğrenciler tez konularını olduğu gibi projelendirebiliyor”

ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş ise şunlara şu ifadelere yer verdi: “Beş proje türümüz var, bunlardan bir tanesi lisansüstü projeler. Bu projelerde öğrenciler tez konularını olduğu gibi projelendirebiliyor. Hem yüksek lisans hem de doktorada enstitüden tez önerisinin kabul edilmesinin akabinde süreç başlar. BAP’lardaki diğer proje türlerinde lisansüstü öğrencilerine bursiyer olarak yer verebilirsiniz”.

“Çalışmalarla firma ve akademisyen arasındaki görüşmeleri koordine ediyoruz”

Üniversite sanayi iş birliği sürecinin nasıl ilerlediğine değinerek konuşmalarına başlayan İdari ve Mali İşler Koordinatörü Evrim Derya Değirmenkaya ve Üniversite Sanayi-Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç Kök, “Sosyal bilimlerle AR-GE çalışmalarını birleştiriyor ve disiplinler arası çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmayla Türkiye’nin her yerinden akademisyenlerimizi görevlendirebiliyoruz. Temelde AR-GE ve tasarım merkezleriyle birtakım görüşmeler halindeyiz” dedi.

“Patent, çalışmaların korunma hakkını sağlamış olur”

ARİNKOM Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emre Çömlekçi ise “Bütün hocalarımızın proje çalışmaları, tez danışmanlıkları, laboratuvar-saha çalışmaları ve bu özgün çalışmalarla birlikte yeni ürünler ortaya konuyor ve ortaya konulan bu çalışmaların sonucunda elde edilen ürünlerin de korunması konusu Fikri Mülkiyet Haklarına dayanıyor. Patent, çalışmaların korunma hakkını sağlamış olur. Patent başvurularında buluş basamağının sağlanıp sağlanmadığı, yenilikçi olması ve ticarileşmeye uygunluğu konusunda kriterler bulunmakta” ifadelerini kullandı.

Girişimciliğin zor bir süreç olduğunu belirten Girişimcilik ve Öğrenci Programı Koordinatörü Aynur Güneş Kahraman ve Fikri Haklar ve Girişimcilik Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ, ARİNKOM TTO olarak girişimcilik hizmetleri kapsamında öğrencilere, akademisyenlere ve de bölge girişimcilerine ne gibi hizmetler sunulduğuna dair katılımcıları bilgilendirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Mudanya'da dayanıksız siteye tahliye kararı

2024-05-10 09:44 - Bursa

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”

2024-05-06 12:48 - Ekonomi

Thiago Silva, Brezilya ekibi Fluminense’ye transfer oldu

2024-05-07 17:25 - Spor

Alinur Aktaş'tan, Mustafa Bozbey'e sert cevaplar

2024-05-08 15:50 - Bursa

Bursa Şehir Hastanesi'ni 20 milyon çarptılar!

2024-05-10 19:19 - Bursa

"Arapça değil Türkçe konuş" deyince bir öğretmen öldürüldü!

2024-05-08 17:45 - Bursa

Erdek’te uyuşturucu yuvalarına baskın

2024-05-05 13:09 - Asayiş

Ünlü voleybolcu ve sevgilisi Bursa'da araç kiralayıp hırsızlık yaptı

2024-05-06 09:25 - Bursa

Mustafa Bozbey'in Türkiye gündemine oturan 'Yeğen ataması' hakkında net açıklama

2024-05-07 13:52 - Bursa

Otomobiliyle alt geçide düşen sürücüden 25 gün sonra acı haber geldi

2024-05-06 13:27 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırı düzenledi: 33 ölü, 85 yaralı

03:27 - Gündem

Kütahya’da "Helal Gıda ve Boykot" konulu konferans

00:41 - Gündem

Sultangazi’de Filistin’deki zulme dikkat çeken etkinliklerin açılışı yapıldı

23:49 - Gündem

Yıpranmış bayrağı öpüp yerinden aldı, hikayesi herkesi duygulandırdı

23:13 - Gündem

Gaziantep’te Filistin şehitleri için yürüyüş düzenlendi

23:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa