?>

Arsa alan kazanıyor

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler döviz, borsa ve altın fiyatlarının sürekli inip çıkmasıyla arsa alımına yöneldi. Son bir yılda yaklaşık yüzde yüz oranında kazandıran arsa fiyatları, yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ekonomi - 9 yıl önce

Arsaya talebin her geçen gün biraz daha arttığını söyleyen Ergin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan'ı Ergin Kılıç, “Mülteci akını toprak sahibi olmanın önemini arttırdı. Fiyatların artış eğiliminin devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Son dönemde arsa yatırımı için en gözde bölgenin Güney Marmara olduğuna dikkat çeken Ergin Kılıç, Çanakkale Boğaz köprüsünün yapılacağı Lâpseki’den başlayarak Güney Marmara Otoyol Projesi boyunca arazi yatırımlarının büyük artış eğilimine girdiğine dikkat çekti.

Güney Marmara Bölgesindeki gayrimenkul piyasasında yaşanan hareketliliği  anlatan ve son yıllarda çok sayıda arazi geliştirme projesi yapan Ergin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan'ı Ergin Kılıç, “Çanakkale Boğaz Köprüsü, yapımı planlanan otoyol projesi ve ‘hızlı tren yapılacak’ söylentisinin” yatırımları arttırdığına işaret etti.

Gönen’deki turizm yatırımları ile rüzgâr enerjiyi yatırımlarının arazi fiyatlarında artışa neden olduğunu ifade eden Ergin Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü.

“Arazi fiyatlarındaki artışın birçok nedeni var. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen zengin Araplar, özellikle Marmara Bölgesi’ni tercih ediyor. Araplar yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Özellikle İstanbul, Çanakkale, Bursa, Biga, Lapseki, Gönen ve Batı Karadeniz bölgesi illerinden gayrimenkul alan Arap yatırımcılar, önemli miktarda arazi topluyorlar. Ayrıca, Suriye krizi ile başlayan mülteci akını, araziye olan talebi arttırdı. Artan talep bir anda fiyatlarda yükselişe neden oldu. Fiyat artışının bir nedeni de mülteci akını oldu.”

Açıklamalarında döviz, borsa ve altın fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş ve yükselmenin yatırımcıyı bu kıymetlerden uzaklaştırdığına dikkat çeken Kılıç, döviz, borsa ve altından uzaklaşan tasarruf sahiplerini arsa alımına yöneldiğini kaydetti. Ergin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan'ı Ergin Kılıç, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bilindiği gibi geleceğe taşınacak en önemli yatırım aracı topraktır. Yeryüzündeki kullanılabilir toprak kısıtlıdır. Şehirler büyümekte, sürekli olarak yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Mevcut tarım arazileri kirlenmekte, yapılaşmaya açılmaktadır. Toprağa yönelik ihtiyaç sürekli olarak artmaktadır. Toprak yatırımı, Türkiye gibi nüfusu ve ekonomisi hızla büyümekte olan ülkelerde ve özellikle göç alan kentlerde, zamana, risklere ve ekonomik krizlere karşı en iyi yatırım aracıdır. Toprağa yapılacak yatırım aidat, tamirat, bakım, sigorta gibi masraflar da gerektirmez. Bu nedenlerle arsaya yatırım her zaman en az riskle en çok kazandıran yatırım olmuştur."

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya’ya yoğun ilgi

2016-03-02 18:39 - Yaşam

İsmail Hacıoğlu eşinin yüzünü öyle bir yere kazıdı ki!

2016-03-05 13:30 - Magazin

'Çocuk gelin' tepkisi

2016-03-08 15:33 - Yaşam

AB ile prensipte anlaşma tamam: Haftaya bir görüşme daha olacak

2016-03-08 10:11 - Gündem

Bursa'da tarihi çeşme zamana direniyor

2016-03-09 11:33 - Bursa

Burçak Arat anne oldu

2016-03-09 15:23 - Magazin

PAYKAD kuruluş yıldönümü kutladı

2016-03-09 13:21 - Bursa

Van'da iki okula molotoflu saldırı

2016-03-08 15:45 - Sağlık

Polen ve akarcıklar sizi yatağa düşürebilir

2016-03-09 15:04 - Bursa

Arsa alan kazanıyor

2016-03-09 16:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kuraklık zeytini de vurdu

22:22 - Ekonomi

Hintli turistler Adana lezzetlerine hayran kaldı

17:19 - Ekonomi

Büyükşehir’in desteği Balıkesirli çiftçinin yüzünü güldürüyor

16:46 - Ekonomi

Özbekistan, ekonomisini çeşitlendirme çabalarına devam ediyor

16:28 - Ekonomi

TRUK Hızlandırma Programı ile sürdürülebilirlik odaklı girişimler küresel pazarlara açılıyor

16:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

05:16 - Bursa

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık