?>

Aydın’ın beyaz lahanası ilgi görüyor

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ TARIM KENTLERİNDEN BİRİ OLAN VE ZİNCİR MARKETLERİN TEDARİK ALANI HALİNE GELEN AYDIN'DA YETİŞTİRİLEN ŞİFA DEPOSU BEYAZ LAHANALAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

Gündem - 2 yıl önce

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan ve zincir marketlerin tedarik alanı haline gelen Aydın’da yetiştirilen şifa deposu beyaz lahanalar, yoğun ilgi görüyor.

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünya genelinde etkili olan korona virüs salgını ile birlikte tarımın önemi gözler önüne serildi. Organik beslenmeye ağırlık veren vatandaşlar, tarım ürünleri konusunda seçici davranmaya başladı. Uygun ekolojik özellikler, yeryüzü şekli ve iklim şartlarının bulunduğu, güçlü bir tarımsal potansiyele sahip olan Aydın’da tarımsal yetiştiricilik alanında dört mevsim üretim yapılabiliyor. Korona virüs salgını ile birlikte organik tarımın daha da popüler hale geldiği ve tarım verimliliğiyle dikkatleri üzerine çeken Aydın, zincir marketlerin de tedarik alanı haline geldi.

Kış mevsiminde yetişen sebzelerden olan ıspanak, pazı, kereviz, turp gibi ürünler arasında bulunan ve Koçarlı’nın kırsal kesimlerinde yetiştirilen ve insan vücuduna birçok faydası bulunan beyaz lahanalar özenle yetiştiriliyor. Yemeğinden turşusuna sofralarda birçok noktada yer alan ve kadınlar tarafından hasat edilerek kasalanan beyaz lahanalar, uygun depolama şartlarda saklanıyor. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce şubesi bulunan zincir marketler tarafından satın alınan lahanalar tüketiciler ile buluşuyor.

Koçarlı’nın kırsal kesimlerinde tarladan lahana toplayan kadınlardan Binnaz Arslan, "Bu sene sezon biraz uzadı. Ben posta başı olarak çalışıyorum. Kadınlarımız da 200 TL yevmiye alıyorlar ve aldıkları ücretten memnunlar. Ürünlerimiz çok güzel ve organik. Beyaz lahananın her yemeği de yapılıyor, saysan bitmez. Sulu yemeği ve sarması da yapılıyor, her şeyde kullanılıyor ve oldukça lezzetli" diye konuşarak, hasat edilen lahanaların zincir marketler tarafından satın alındığını belirtti. Turşusu da yapılan lahananın faydaları saymakla bitmiyor

İnsan sağlığına da oldukça faydalı olan beyaz lahana, C vitamini yönünden birçok sebzeye göre içeriği çok daha kuvvetli olduğundan dolayı enfeksiyonlara karşı koruyup, bağışıklığı da güçlendiriyor. Lif açısından zengin olan beyaz lahanana insanı uzun süre tok süre tok tutarken, antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan olması nedeniyle karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlaması ile biliniyor. Öte yandan turşusu da yapılan beyaz lahanalar, en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Ev hanımları tarafından su, sarımsak, sirke ve kaya tuzu kullanılarak yapılan lahana turşuları sofraların vazgeçilmezi haline gelirken, uygun şartlarda saklanan lahana turşuları vatandaşlar tarafından severek tüketiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursalı Doblo artık Türkiye'de üretilmeyecek

2023-03-21 13:30 - Bursa

Bursa Yıldırım'da 4 katlı bina 2 milyona icradan satılıyor

2023-03-20 18:48 - Bursa

Mustafakemalpaşaspor şampiyonluğunu ilan etti

2023-03-24 12:31 - Bursa

A Milli Futbol Takımı, Bursa'da

2023-03-26 04:34 - Bursa

Bursa'da kentsel dönüşüme başlanacak 5 mahalle

2023-03-26 11:04 - Bursa

Kızılcık Şerbeti’nde Nursema isyan etti, ortalık fena karıştı!

2023-03-25 09:01 - Magazin

Bursaspor'da İsmail Ertekin'le yollar ayrıldı

2023-03-25 21:20 - Bursaspor

Kızılcık Şerbeti'nin Pembe Hanım'ı Bursalı oyuncu Erkan Kolçak Köstendil ile akraba olduğu ortaya çıktı

2023-03-27 11:53 - Bursa

Kestel'de iş kazası! Yüksekten düşen boyacı hayatını kaybetti

2023-03-22 20:38 - Bursa

Fen lisesi öğrencilerinden büyük başarı

2023-03-24 15:50 - Eğitim

İlgili Haberler

Yangından etkilenen vatandaşlara boş büfeden su alıp parasını tezgaha bıraktılar

21:56 - Gündem

Çeşme’nin doğal güzellikleri SKAL ile dünyaya tanıtıldı

21:01 - Gündem

Gaziantep’in yeni Baro Başkanı Bülent Duran oldu

20:42 - Gündem

Solhan’da PKK saldırısında şehit olan 19 vatandaş kabirleri başında anıldı

20:39 - Gündem

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Özden Kaboğlu oldu

19:50 - Gündem

Günün Manşetleri

TOFAŞ 3'te 3 yaptı !

22:26 - Bursa

Karacabey Belediyespor: 3 - Giresunspor: 1

22:19 - Bursa

Bursa Barosu Başkanı seçildi

21:29 - Bursa

Baraja düşen otomobildeki sürücü boğularak hayatını kaybetti

18:49 - Bursa

Bursa’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

18:24 - Bursa