?>

Bahçeli: Asıl istifa etmesi gereken hükümettir

MHP lideri Devlet Bahçeli, açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 9 yıl önce

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

ANKARA'DAKİ KATLİAMBu program milletçe çok acı bir dönemden geçtiğimiz zamanda yapılıyor. Ankara'da 99 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı bir katliamla karşılaştık. Ankara'daki eylemi yapan DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği gibi tecrübeli, çok sayıda eylem yapmış grupların daha tedbirli olmaları gerekliydi. Emniyet güçleri ile koordineli çalışmaları gerekli idi. Terörün tırmandığı ortamda tertip heyeti hassas olmalıydı.

BAŞBAKAN'IN 28 MAYIS'TA 3 ÖRGÜTÜN ANLAŞTIĞINI SÖYLEMESİSayın Başbakan, Mayıs ayında bu bilgiye ulaştıysa 4 ayda tedbir almama acziyetinde bulunmuştur. Sayın Başbakan'ın biraz az konuşmasında fayda vardır. Suçlamaları önlemek için istifaları önlemenin anlamı yoktur. Emniyet'tei 3 görevden alma toplumu rahatlatmıştır. Suruç ve Ankara katliamını yakından incelemekte fayda var. 20-25 gün kaldı seçime, Seçim hükümeti olduğundan dolay şu an istifaların da önemi yoktur.Suçlamaları ötelemek için istifaya karşı olmak doğru değil. Böyle bir ortamda bir-iki bakanın istifası önemli değil. Asıl istifa etmesi gereken hükümettir.

MHP'NİN SEÇİM HÜKÜMETİ'NDE YER ALMAMASISayın Başbakan çok yanlış konuşuyor. Olayları saptırarak konuşuyor. Gerçeklerin üstünü örterken siyasi kurumları zedeliyor.

ANKARA PATLAMASINDA İSTİHBARAT ZAFİYETİ KONUSUTerörle mücadelenin esası terörle mücadelede yüksek tecrübede bir kadroya ait olması ve önemli bir teknoloji ile desteklenmesidir. Esas önemli olan ise istihbarattır. Rakka'dan Ankara'ya kadar 935 km yol kat edilerek bombalar Ankara'ya taşınıyorsa burada bir zafiyet vardır ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler vardır. Onun için iktidarın açıklamalarını sabırla beklemek gerekmektedir.

Bir terör şurası toplansın bu memlekette. Yoksa müesseseleri, şahısları suçlayamak sadece terör örgütüne katkı sağlar.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI(IŞİD'in Türkiye'de desteklenmesi iddiaları) Demirtaş'ın açıklamalarını çok ciddiye almıyorum. PKK'yı destekleyici özelliklerini bırakmaları lazım. Fazla ciddiye almıyorum.

DEVLET DENETLEME KURULU'NUN ÇALIŞTIRILMASISayın Cumhurbaşkanı 10 Ağustostan bu güne kadar ilk defa bir anayasal görev üstlendi. Bu hayırlı bir adımdır. Devlet Denetleme Kurulu çok önemli bir kuruldur. Çalıştırıldığında Türkiye'de birçok şey ortaya çıkacaktır. Devlet Denetleme Kurulu gereğini yapmalıdır.

YAYIN YASAĞI KONUSUKanaatimde doğru bir karardır. Basının da konunun üstüne gitmesine fırsat sağlanmalıdır. Doğru bilgiyi hükümet vermeli, basın da aktarmalıdır.

DAVUTOĞLU İLE NEDEN GÖRÜŞMEDİ?Sayın Davutoğlu gelişen olaylar karşısında özellikle terör faaliyetlerindeki sonuç alamamanın sıkıntısıyla tüm siyasi partileri ortak deklarasyon yayınlamaya çalışıyor. Davutoğlu başarısızlığını diğer partilerle paylaşmak istiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. MİT kendisine bağlı. Terörle mücadele eden kurumlar kendisinde. Deklarasyon yayınlamanın ne anlamı var. Biz kendilerine samimi düşüncelerimizi söyledik, uygulamamanın ne anlamı var. Biz başarı gördüğümüzde gerekli desteği her aşamada veririz. Nitekim kendilerine de zaman zaman bu destek verildiği ifade edilmiştir. İcraat yapsın daha doğru olur.

Terörle mücadeledeki kararlılığı çok yanlış. Türkiye'de yıllardır terör faaliyeti ile karşı karşıyayız. Son yıllarda da Orta Doğu'da bunu yaşıyoruz. Yıllardan bu yana var olan uzmanlar, özellikle Emniyet'te, MİT'te TSK'da çok yetişmiş insanlar var. Bunlara gerekli talimatlar verildiğinde terörden iz kalmaz.

Haftanın Öne Çıkanları

Kına gecesi damat rahatsızlanınca...

2015-10-14 13:57 - Yaşam

Erdoğan'ın masasında dikkat çeken detay

2015-10-13 02:14 - Gündem

Bursalı Dilay Gül'ün korkunç ölümü!

2015-10-14 19:19 - Bursa

Patlamanın olduğu yer MİT'e 3, Emniyet'e 1 kilometre uzaklıkta

2015-10-10 18:14 - Gündem

Tophane'deki korkunç cinayet için müebbet ve 23 yıl!

2015-10-15 13:30 - Bursa

Porsche fiyatına traktör!

2015-10-14 12:15 - Bursa

Nalbantoğlu'nda korkutan yangın!

2015-10-15 17:22 - Bursa

Mogan Gölü'nde avcıların ağına takıldı

2015-10-15 14:37 - Gündem

Serdar Aziz ve Milli takım

2015-10-15 12:55 - Bursaspor

Dikkat! O bölgedeki kanama kanser belirtisi olabilir

2015-10-14 04:40 - Sağlığın Öncüleri

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail katliamından kareler paylaştı

22:51 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: "İktidar olma sözü veriyoruz"

23:01 - Siyaset

Almanya’dan Biden’a “Liyakat Nişanı”

22:15 - Siyaset

Biden: “Ukrayna zorlu bir kışla karşı karşıyayken, kararlılığımızı sürdürmeliyiz”

20:34 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Sinwar’ın şehadeti Filistin direnişinin gücünü artıracak”

19:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa