?>

Bahçeli'den Suriyeli açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Gündem - 1 yıl önce

Kurban Bayramının birinci günü İsveç'te Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına sert tepki gösteren Bahçeli, 'Barbarlığın özgürlüğü olamaz' açıklamasını yaptı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Değerli vekiller, saygıdeğer misafirler, bir haftalık aradan sonra tekrar toplanan grubumuzun açılışı münasebeti ile yüksek heyetinizi selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nda kucaklaşma ile gönüllerimizi mükâfatlandırdık. Tarih ve kültür mirasımızın bizlere yüklediği misyon gariplere kol kanat germektir. Bir yanda kurban keserken diğer yandan firavunluğu boğazlamak zorunluluktur. Mutlu millet hedefine kavuşmak için manevi toparlanma şarttır. Tek ruh olursak, birbirimizin yolunu aydınlatırsak her engeli aşabiliriz. Bayram tatilindeki kazalarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Hac ibadetini yapan vatandaşlarımızın sağlıcakla dönmelerini temenni ediyorum.

İSVEÇ'TE KUR'AN'I KERİM'İN YAKILMASI

İslamiyet, cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten uzaktır. 9 asır boyunca doğu batı arasındaki diyaloğu dini ve kültürel değerler tayin etmiştir. Batı'da Müslüman denilince akla ilk gelen Türk'ler olmuştur. Allah tektir, ordusu da Türk'tür.

Sistematik şekilde ilerletilen islamofobi insani şartlarla bağdaşmadığı gibi insanlığı tehdit etmektedir. Kuranı kerimin yakılması insanlık değerlerine ihanettir. Namertlik ve soysuzluktur. Bu provokasyonu Irak asıllı provokatörün tek başına yaptığını düşünmek akıllara uzaktır.

Sıcak gelişmelerin olduğu dönemde gerçekleşmesi kuşku verici. İnanç özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Kuranı kerim bir kağıt parçası değil, Allah'ın yer yüzüne indirilmiş nurudur. Tüm dünya ateşe verilse bile ilahi hükümlerin tutuşması mümkün değildir. Kuran yakan cehennemin dibini boylamıştır.

Türk milleti her zaman inançlara riayet etmiş ve saygılı davranmıştır. Bize göre her insanın arayış arzusu huzurdur. Huzur insanın manevi bütün halinde kendisi olması, vicdan sesini duymasıdır.

Bizim için her şeyin ölçüsü insandır. İnsan olmadan fikir ve düşünce kalıpları emekler boşu boşuna bir kürek çekmektir. Huzur çağının öznesi insandır. Öncelikle yol arkadaşı sonra yol gelecektir ve gelmelidir.

Her şeye gerçekçi bakan ddürüstlüğü adam gibi olan, yaptığını bilen bildiğini yapan, söylediğine sahip çıkan, sahip çıktığını da şakır şakır söyleyen insanlarlarla yolumuz da gönlümüz de aynıdır.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefleri çerçevesinde tazelenmeye bu aşamada stratejik bir ihtiyaç olduğu açıktır. Siyasi partilerin kuruluşu, organların seçimi işleyişi ve faaliyetleri demokrasiye aykırı olamayacaktır. Anayasının 69. maddesi de siyasi partilerin uyması gereken esasları içermektedir.

Ülke sınırları çerçevesinde mili ve manevi paydada buluşması siyasi namus görevidir. Hem milli riadeye dayanıp hem yıkmaya çalışmak siyasi hukuki şeref kaybıdır. Siyasi partiler anayasaya uygun faaliyet göstermek zorundadır. Mehmetçiklerimize kurşun sıkanları aklamak suçtur. Bir televizyon programında bebek katilini övmek suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur.

AYM AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi zilletin arka bahçesi değildir, asla olamayacaktır. Eğer adalet ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır. Aynı husus siyasi partiler için de geçerlidir.

Biz her devletin siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı duyarız. Aynı tutumu muhattaplarımızdan da bekleriz. Bölgemizde yaşanan veya yaşanacak her kaosun bedeli öngörülemez badirelerin kilitli kapılarını açacaktır.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın ilk maddesiyle çatışamaz.

FRANSA'DAKİ OLAYLAR

Rusya'nın Wagner sorunu konuşuluyorken Fransa'da geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan olaylar bir anda gözü Avrupa'ya çevirmiştir. Söz konusu olaylar Belçika'ya ve İsviçre'ye de sıçramıştır. sokaklar karışmış, göstericilerle polisler çatışmıştır.

Birikmiş ve bilenmiş getto enerjisi sosyal patlaya açığa çıkarmıştır. Küresel vicdan insani trajediler karşısında devamlı bahaneler üretmelidir. Fransa sömürgeci politikasıyla yüzleşmelidir.

MHP olarak göç sorununun farkındayız. 'Sabah geleni akşam göndereceğim' diyen suya yazı yazmaya çalışan şaşkınlardır. Türkiye bu yükün altından Allah'ın izniyle kalkacaktır. Türkiye'de mülteci veya göçmen değil adı üstünde geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacılar vardır.

Türkiye'yi tahrik ve taciz kıskacına alı iç huzursuzluk çıkarmak için fırsat kollayanlara fırsat verilmemelidir. Herkes aklını başına alsın. Devlet üstünde kazı yaptırmayız. Yabancı istihbaratlara piyonluk yapanlara göz açtırmayız.

Palavraya yer ve gerek yoktur. Biz kötünün ve kötülüğün sonuna kadar karşısındayız. Hiç sarsılmadan karşısında olacağız. Türk ve İslam düşmanlığının körüklenmemesi samimi beklentim ve temennimdir.

Kanunsuz gösteriler meşru hak arama hakkı olmamalı ve kesinlikle tasvip edilmemelidir.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİK SÜRECİ

11-12 temmuz tarihlerinde Litvanya'nın başkentinde toplanacak ve değerlendirecektir. Türkiye'nin iadesini talep ettiği FETÖ'cü ve PKK'lı hainler henüz teslim edilmemiştir.

Hükümetin alacağı politikanın yanında olacağımızı şimdiden paylaşıyorum.

Geçtiğimiz günler Türkiye aleyhinde kabul edilen çirkin ve FETÖ güzellemesi yapılan rapor hükümsüzdür. TBMM'de üzerimize düşen görevi de harfiyen yerine getireceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Denizi olmayan Kütahya’da ’Tekne turu’ keyfi

2023-06-30 09:13 - Yaşam

Bursaspor'da Ayrılık !

2023-06-29 12:13 - Bursaspor

Suuçtu Şelalesi ziyaretçi akınına uğradı

2023-07-03 15:38 - Bursa

Bursa'da bir çiftçinin korkunç ölümü

2023-07-01 12:12 - Bursa

Prof. Dr. Merih Yurtkuran vefat etti

2023-06-29 12:20 - Bursa

Bursa'da kurbanlık danaya girdiler, sosis teslim edilince isyan çıkardılar...Tonlarca et imha edildi

2023-06-30 11:03 - Bursa

Tekirdağ’da belediye personellerinden 9-8’lik paydos

2023-07-03 02:56 - Gündem

Genç kadın sevgilisini öldürdü

2023-06-30 14:48 - Gündem

Mersin Büyükşehir Belediyesi, otobüs sefer sayısını artırdı

2023-06-27 12:44 - Gündem

Recep Günay'dan Adaylık Açıklaması!

2023-06-29 14:23 - Bursaspor

İlgili Haberler

Beylikdüzü Belediyesi’nden çevre dostu hareket: Mahallelere atık yağ kutusu yerleştirildi

15:04 - Gündem

Öğrenci ve velilere madde bağımlılığı eğitimi verildi

15:07 - Gündem

Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı

14:53 - Gündem

Bu merkez bağımlılıkla mücadelede öncü rol üstleniyor

14:51 - Gündem

300 öğrenciye trafik eğitimi veriliyor

14:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da halka çökenler yakalandı

14:46 - Bursa

Bursaspor için önemli buluşma

14:27 - Bursaspor

TCMB faiz kararı Ekim ayı için açıklandı

14:05 - Bursa

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin eğitime yatırımları devam ediyor!

13:49 - Bursa

Bursa Milletvekili Efkan Ala 'Çözüm Süreci' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

12:57 - Bursa