?>

Bakan Koca'dan önemli açıklamalar

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aktif vakaların yüzde 81'inin tam aşı olmayan kişilerden oluştuğunu söyledi. Yüz yüze eğitim hakkında da konuşan Koca, "Önümüzdeki hafta başından itibaren çocuklarımız ve gençlerimiz okullarına kavuşacak" dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. "Önümüzdeki hafta başından itibaren çocuklarımız ve gençlerimiz okullarına kavuşacak." diyen Koca, vaka sayıları hakkında da konuşarak "Bugün itibariyle aktif vakalarımızın %81'i tam aşılı olmayan kişilerdir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kurumlarımız arasındaki tam 2021-2022 yılına başlamadan son toplantımızda, eğitime başlanılması ve tedbirlerin son bir değerlendirmesini yapmaktı. 2020 yılı başlarından itibaren sağlık yönünden en çok büyüklerimizi, eğitim öğretim açısından gençlerimizi etkiledi.

"TÜNELİN ÇIKIŞI GÖRÜNÜYOR"

2021 yılı ile birlikte gerek hastalığın tıbben daha anlaşılması, gerekse aşının devreye girmesiyle önümüzü görebileceğimiz günlere geçtik. Sizlere aşı programımız başlarken "tünelin ucundaki ışık göründü" demiştim. "Bugün tünelin çıkışı görünüyor" diyebilirim. Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını ifade etmiştim.

"AKTİF VAKALARIN YÜZDE 81'İ TAM AŞILI OLMAYAN KİŞİLERDİR"

Bugün itibariyle aktif vakalarımızın %81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan vakamızın %81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastanede yatan hastaların %90'ını da aşı olmayanlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın %90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM GELECEK HAFTA BAŞLAYACAK

Önümüzdeki hafta başından itibaren çocuklarımız gençlerimiz okullarına kavuşacak. Tüm gayretimiz onlara yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Gençlerin eğitimin eksik kalması bugün ve geleceğimiz için çok üzücüdür.

"KALABALIK ORTAM OLUŞMAMASI İÇİN TEDBİR ALACAĞIZ"

Okullarda kalabalık ortam oluşmaması için tedbirleri ve rehberleri uygulayacağız. Bunun için endişelenen velilerimiz olabilir. Önce veliler olarak tedbirlere uymalıyız. Bu dönemde öğretmenleri, öğrencileri örnek alacağız. Kendi çocuklarımızı korumak ve onlar için tedbirli olmak çocuklarımızın sınıf arkadaşlarını da korumak anlamına geliyor.

Hep birlikte çaba gösterirsek zil sesinden sonra alarm sesi gelenleri haksız çıkarırız. Öğretmenlerimizin motivasyonu hepimizden büyük olacak. Kendi sağlıkları kadar öğrencilere sevgileri söz konusu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları

Okullarımızı 5 gün yüz yüze eğitime açmada bize sürekli rehberlik eden Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyerlerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi uluslararası kuruluşlar eğitimin yüz yüze devam etmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor. Uzaktan eğitim ne kadar başarılı olsa da yüz yüze eğitimin yerine geçemez.

Yüz yüze eğitime geçilmesi bir tercih olmaktan çıkmış, zorunluluk haline gelmiştir. Yüz yüze eğitim için gerekli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte oluşturduğumuz rehberi, 81 ile gönderdik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımız hijyen ihtiyaçlarını sağlayacak güce de finansmana da sahibiz.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz şu anda 2 gündür okullarına gidiyor. Şunu memnuniyet ile ifade etmek isterim ki bu 2 günlük süreç sorunsuz şekilde tamamlandı. Yavrularımızın gözündeki mutluluk, öğretmenlerin öğrencileri ile buluşma hazzı, her şeye her fedakarlığa değerdi. Okullarımızın bir daha kapanmaması için bakanlık olarak sadece bize sorumluluk düşmüyor, velilere, kantin çalışanlarına, öğretmenlere tüm paydaşlarımıza düşüyor.

Lütfen kurallara harfiyen uyalım. Uyalım ki bir daha okullarımız kapanma sorunu ile karşı karşıya kalmasın. El ele verdiğimiz zaman bu süreçte beraber hareket ettiğimiz zaman, çocuklarımızı okuldan mahrum etmeme imkanımız olacak. İçişleri Bakanlığımızdan çok destek gördük. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.

Haftanın Öne Çıkanları

2022 Portekiz Golden Visa Bülteni – Euporto

2021-08-31 20:26 - Ekonomi

Simge Sağın'dan derin dekolte

2021-09-02 00:21 - Magazin

Gülben Ergen'in diyet listesi

2021-09-02 13:22 - Magazin

AVM'de 16 yaşındaki kız tuvalette tecavüze uğradı

2021-09-01 00:36 - Dünya

Bursa Büyükşehir’den uluslararası karikatür yarışması

2021-09-02 15:25 - Bursa

Bursa'da kadın cinayeti

2021-09-01 14:09 - Bursa

"Kayınpederimin tecavüzüne uğradım"

2021-09-02 12:40 - Gündem

Bursa'nın acı kaybı! Fahrettin Çakan vefat etti

2021-08-31 01:15 - Bursa

Yıldırım'da taekwondo rüzgrarı

2021-09-01 18:00 - Bursa

Çukur'un Vartolu'su Erkan Kolçak Köstendil, Hollanda ekibi Amsterdam Gençlerbirliği'nin yeni kalecisi oldu

2021-09-02 00:44 - Magazin

İlgili Haberler

Cumhuriyet coşkusu Berkay’la kutlandı

23:31 - Gündem

Osmangazi’de muhteşem Cumhuriyet Bayramı konseri

23:35 - Gündem

Köyceğiz’deki tarım bölümünün çalışmaları Tataristan’a örnek oldu

22:14 - Gündem

Bilecik’te 101 yamaç paraşütçüsünden ’Ata’ya Saygı Uçuşu’

22:07 - Gündem

Cumhuriyetin 101. yılında Aladağlar’a çıkan 101 dağcı TUSAŞ yazdı

21:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana’da 5 büyüklüğünde deprem

20:25 - Gündem

Ayvacık açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem

18:37 - Gündem

Mudanya Giyim Pazarı eski yerine taşındı

18:23 - Bursa

Başkan Bozbey’den teröre ve şiddete karşı yaşam hakkına destek

18:12 - Gündem

7 ülkeden 457 sporcu Bursa Osmangazi’yi yarışarak keşfetti

17:44 - Bursa