?>

Bakan Tekin: Çocuklarınızın başarısı için eğitim öğretim sürecini biraz daha yakından takip edin

Kurdele kesimi

Gündem - 12 ay önce

Sancaktepe’de düzenlenen toplu okul açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Çocuklarımız başarılı olsun istiyorsak, evimizde çocuklarımız var, onlarla biraz daha fazla zaman geçirelim. Çocuklarımıza biraz daha iyi örnek olalım. Eğitim-öğretim sürecini biraz daha yakından takip edelim” şeklinde seslendi.

Sancaktepe Belediyesi; Mavi Kuş Ortaokulu, Ortadağ Ortaokulu, İstanbul Sanayi Odası 100’üncü Yıl Anaokulu, Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi’nin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan katıldı. Sözlerine Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlayarak başlayan Bakan Tekin, “İnşallah önümüzdeki yüzyıl, geçtiğimiz yüzyıldan çok daha başarılı olduğumuz, dünyada çok daha adımızdan söz ettirdiğimiz iyi bir yüzyıl olur. Bugün burada bulunmamızın sebebi de zaten budur” açıklaması yaptı. “Çocuklarda en kritik süreç ilk 36 aydır”

Bakan Tekin, “Çocuklarımızın 36’ıncı aylarına gelene kadar bir şeyler öğrenmesi lazım. Nasıl siz çocuklarınızı eğitim öğretim sürecinde, okul bittikten sonra ‘iyi bir eğitim verdi ya da vermedi’ diye tartışıyorsanız biz de 36-48 aylık küçücük çocuklarımız bize geldiğinde şöyle diyoruz; ‘Ailesinden iyi bir eğitim almış.’ Ya da ailede elde edilmesi gereken kazanımları elde edilmiş. Dolayısıyla biz de size kararını veriyoruz, bilmiş olun. Hep beraber çocuklarımızın geleceğini düşünmek istiyorsak önce eğitim ortamının, eğitim öğretim sürecinin evde, sizin kucağınızda, sizin sofranızda, sizin oturduğunuz mekanlarda başladığını lütfen bilin. Bütün akademik çalışmalar ilk 36 aylık çocukların akademik başarılarında en kritik noktada olduğunu söylüyor. O yüzden bizim işimizi kolaylaştırmak istiyorsanız sizler de kendinizi eğitim öğretim sürecinin bir paydaşı kabul edin” dedi. “Arsa üreten ve bizimle yardımlaşan belediyeleri çok seviyoruz”

Eğitim için ilk paydaş ailelerimizdir. Bizim burada bulunan ekibimiz içerisinde ikinci paydaşımız ise yerel yönetimler ve siyaset. Sayın Cumhurbaşkanımız her yıl, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesinin içerisinden en fazla payı eğitime ayırıyor. Bize diyor ki ‘okul yapın’ ve bunun için para veriyor. Biz de okul yapmak istiyoruz. Gidiyoruz belediye başkanımıza. Bir belediye başkanımız diyor ki ‘bizde arsa yok.’ Bir belediye başkanımız da ‘var, 20 tane arsa ürettim buyurun okulunuzu yapın’ diyor. Siz olsanız nereye okul yaparsınız? Belediye başkanınız size bu anlamda kolaylık gösteriyorsa siyaset size bu anlamda yardımcı oluyorsa oraya okul yapar, oraya yatırım yaparsınız. O yüzden biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bize arıza üretmek, üretilen arsaların imar problemi, mülkiyet problemini çözmek konusunda okullarımızın bakımı ile ilgili olarak bizimle yardımlaşan belediyeleri çok seviyoruz. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Şeyma Döğücü, “2022 yılında temeli atılan ve 2023 yılında tamamlanan Mavi Kuş Anaokulumuzda bugün, 226 evladınız eğitim görmekte. Ve yine bu hizmete aldığımız ve toplam 510 öğrencimizin eğitim aldığı Orta Doğa Ortaokulumuzu da Milli Eğitim Bakanlığımızla yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde 2022 yılında tamamladık. Buranın da çok hikayesi var. Çalışmaları sekteye uğramıştı. ‘Bu okul yapılamayacak’ gibi söylemler de vardı. Ama elhamdülillah göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bununla ilgili tüm prosedürleri sıkı bir şekilde takip ettik. Bugün çok şükür bu okulumuza kavuştuk. Hayırlı uğurlu olsun.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü’nden Şeker Fabrikası’na ziyaret

2023-10-24 16:53 - Gündem

TANYA ELENMESİN DİYE TABAK YAPMADI! MasterChef'e veda eden yarışmacı: 2022 Şampiyonu Metin Yavuz

2023-10-30 00:03 - Bursa

Bursa'da çocuk parkında ağaca asılı kadın cesedi bulundu

2023-10-29 10:24 - Bursa

İşte Dilan Polat'ın el konulan arabaların plakaları!

2023-10-27 15:24 - Bursa

Bursa'da ölümü şüpheli bulunan Nevrigül’ün kardeşi Nazmiye kendini yaraladı

2023-10-28 17:49 - Bursa

YILDIRIM'IN SUÇU NE?

2023-10-30 08:49 - Bursa

Müge Anlı'da Bursalı Nevrigül'ün dosyası pes dedirtti...

2023-10-26 14:17 - Bursa

Türkiye gündemine oturan Nevrigül'ün cenazesi Bursa'da defnedildi

2023-10-28 17:13 - Bursa

Bir haftadır Müge Anlı’nın yayınına çıkıyordu...Gözaltına alındı

2023-10-27 17:10 - Asayiş

DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi kapılarını açtı

2023-10-27 18:43 - Bursa

İlgili Haberler

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırı düzenledi: 33 ölü, 85 yaralı

03:27 - Gündem

Kütahya’da "Helal Gıda ve Boykot" konulu konferans

00:41 - Gündem

Sultangazi’de Filistin’deki zulme dikkat çeken etkinliklerin açılışı yapıldı

23:49 - Gündem

Yıpranmış bayrağı öpüp yerinden aldı, hikayesi herkesi duygulandırdı

23:13 - Gündem

Gaziantep’te Filistin şehitleri için yürüyüş düzenlendi

23:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa