?>

Güngör ailesi'nin yaptırdığı Hacı Ganime Güngör kur'an kursu hizmete açıldı

 BAŞKAN AHMET KORKMAZ “DOST MECLİSİ’NE KATILDI Bursa’da yayın hayatına yeni başlayan Yolcu TV Haber tarafından organize edilen “Yolcu TV haber ile Dost Meclisi” programının bu haftaki konukları Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ve DAĞDER önceki dönem başkanlarından Yüksel Yaşar oldu.

Bursa - 1 yıl önce

Bursa’da yayın hayatına yeni başlayan Yolcu TV Haber tarafından organize edilen “Yolcu TV haber ile Dost Meclisi” programının bu haftaki konukları Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ve DAĞDER önceki dönem başkanlarından Yüksel Yaşar oldu.

 Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ne bağlı Çaybaşı Köyü’nde işletme sahipliğini  Mustafa Karadeniz’in yaptığı Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Ahmet Kormaz’ın yanı sıra Büyükorhan Belediye Meclis Üyeleri ve köy sakinleri katıldı.

 Samimi ve keyifli bir sohbet ortamında gerçekleştirilen söyleşide, kültür, medeniyet, yöresel kültür ve siyaset gibi konular masaya yatırıldı.

 “Kültürümüzün özünde muhabbet var”

 Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, muhteşem doğa manzarasına karşı gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin asırları aşan zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu belirterek; “Bu miras asla eskimez, yıpranmaz, yıkılmaz. Bizler Anadolu İrfanı’na hayat veren bu manayı hatırlayıp korudukça ve gelecek nesillere aktardığımız ölçüde medeniyetimiz dimdik ve güçlü bir şekilde hayatta kalmaya devam edecektir. Çok zengin bir kültürel geçmişe sahibiz. Gelgelelim son yıllarda kültürel emperyalizmin yayılmacı politikası ülkemizi de etkilemiş, gençlerimiz başta olmak üzere bizleri, bize ait olmayan, öz değerlerimizle bağdaşmayan bir yaşam biçiminin peşinden sürüklemektedir. Bu yaşam biçimi insanı her geçen gün daha da yalnızlaştırmakta, insanları birbirinden uzaklaştırmaktadır. Bizi bir arada tutan muhabbet kültürümüzü yitirmeye başladık. Oysa kültürümüzün özünde muhabbet var. Muhabbetimizin özünde de sevgi, saygı, anlayış ve hoşgörü var. Dolayısıyla Dost Meclisi adıyla gerçekleştirilen bu muhabbet programını çok önemsiyorum. Umarım herkes için örnek olur. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen YolcuTv Haber ekibi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 “Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye”

 İslam’ın Kültür ve Medeniyet mirasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeniden bir şahlanış içerisinde olduğuna dikkat çeken Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz; “Türkiye artık söz dinleyen değil sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Ülkemizi tipik bir Orta Doğu ülkesi olarak görmek isteyenlere, son yıllarda başta Savunma Sanayi olmak üzere birçok alanda yerli ve milli kalkınma hamleleriyle hakkettikleri cevabı verdik ve İnşallah da vermeye devam edeceğiz. Karadeniz’de doğalgaz, Gabar’da petrol keşiflerimiz, Türkiye’yi kendilerine bağımlı hale getirmek isteyenlerin yüzlerine tokat gibi vurdu. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 “Ortak akıl için Dost Meclisi Önemli”

 Programda konuşan DAĞDER Önceki Dönem Başkanlarından Yüksel Yaşar ise; yöresel kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak noktasında bu programların oldukça önemli olduğunu dile getirerek; “Sorunların çözümü ve gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmak için ortak akıl üretmek çok önemli. Ortak akıl üretebilmek de bir araya gelip muhabbet etmek ve birbirimizi anlamaya çalışmakla mümkündür. Dost Meclisi adıyla gerçekleştirilen bu programın misyonu ve vizyonu itibariyle sadece bugünün nesline değil gelecek nesillere de örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 Keyifli ve hoş sohbet havasında gerçekleşen program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de bir evden 10 ton çöp çıkarıldı

2023-07-28 14:48 - Yaşam

Dünyaca ünlü masal kahramanları Bursa Macera Park'ta

2023-07-26 12:58 - Bursa

Tarlada uyurken üzerinden kamyonet geçen 4 yaşındaki Esmanur hayatını kaybetti

2023-07-24 19:36 - Bursa

Başkan Pekmezci mevkidaşını Bayburt’ta ağırladı

2023-07-25 10:16 - Gündem

Ankara’nın en büyük lavanta bahçesi Mamak’ta

2023-07-25 12:46 - Yaşam

Bursa'da tarlada uyurken üzerinden kamyonet geçmesi üzerine ölen Esmanur'un davasında son durum!

2023-07-25 17:17 - Bursa

Bursa'da 'Asrın felaketi' unutuldu!

2023-07-24 11:24 - Bursa

Bursaspor'un fikstürü belli oldu

2023-07-24 15:19 - Bursaspor

Babasının kucağında acil servise taşıdığı Esmanur’un cenazesi, memleketine gönderildi

2023-07-25 15:21 - Asayiş

Yenişehir Belediyesi 260 gence iş olanağı sağladı

2023-07-23 12:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Feci kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Zeynep toprağa verildi

14:50 - Bursa

Başkan Aydın muhtarların gününü kutladı

14:25 - Bursa

Nilüfer’de Muhtarlar Günü’ne özel buluşma

13:57 - Bursa

Klasik otomobiller bu kez lösemi farkındalığını artırmak için yola çıktı

13:12 - Bursa

Bursa’da fuhuş çetesine darbe

12:58 - Bursa

Günün Manşetleri

Feci kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Zeynep toprağa verildi

14:50 - Bursa

Başkan Aydın muhtarların gününü kutladı

14:25 - Bursa

Nilüfer’de Muhtarlar Günü’ne özel buluşma

13:57 - Bursa

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programı’nda" ile bir araya geldi

13:34 - Siyaset

Klasik otomobiller bu kez lösemi farkındalığını artırmak için yola çıktı

13:12 - Bursa