Başkan Özer, TARİŞ’e karşı organik pamuk üzerinden karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi

Söke tariş pamuk kooperatifi başkanı ismail özer

Ekonomi - 2 gün önce

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’a yönelik sert bir açıklama yaptı. İsmail Özer, organik pamuk üzerinden karalama kampanyaları yapıldığını belirterek "Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’nden elinizi çekin!" dedi.

"Adil olmayan bir irade"

Özer, Bertan Balçık’ın göreve geldiğinden bu yana Ulusal Pamuk Konseyi’ni adil olmayan ve üreticiyi korumaktan uzak bir şekilde yönettiğini ve şahsi çıkarlarına alet ettiğini iler sürerek her sezon başında bazı basın organlarını kullanarak kooperatiflerine karşı ’organik pamuk’ üzerinden karalama ve yıpratma kampanyası başlattığını belirtti. Yaklaşık 15 yıldır Söke’de tekstil baronları ve gayri milli unsurların etkisi altında hareket eden Balçık’ın, organik pamukta tekel haline geldiğini ve cefakar pamuk üreticisine hiçbir yararı olmadığını vurgulayan Özer, Balçık’ın bu sezon da işgüzar algı operasyonlarına giriştiğini söyledi. "Geçmişte de şikayet etmişti"

Bertan Balçk’ın geçmişte kooperatiflerini Bakanlığa şikyet ederek üreticilere zarar vermeye çalıştığını belirten Özer, bu çabalarında yanında saf tutanlara da dikkat çekerek "TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu’nda kurumlarını temsil eden ve kooperatiflerinden organik pamuk desteği alan Baki Bakanoğlu’nun da Balçık’ın yanında yer aldığını söyleyerek "Hiçbir karalama kampanyası bize zarar veremez"

Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, devlet desteğiyle varlığını sürdüren kooperatiflerinin piyasayı regüle etme hedefi doğrultusunda çalıştığını belirten Özer, ’organik pamuk’ üzerinden yapılan hiçbir karalama kampanyasının kendilerine zarar veremeyeceğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’Doğadan Modaya Organik Pamuk’ projesi kapsamında Söke’yi pilot bölge ilan ettiğini ve kooperatif olarak bu kapsamda sürdürülebilir pamuk tarımında önemli sorumluluklar üstlendiklerini vurguladı.

"Tekerlerine çomak sokuyoruz"

Bertan Balçık’ın tekstil baronlarıyla işbirliği yaparak üreticilere hiçbir destek sağlamadığını ileri süren Özer, Balçık’ın kendilerine karşı olan tutumunun sebebinin, devlet desteğini arkalarına alarak bu tekele karşı çıkmaları olduğunu belirterek açıklamasıdna "Birileri çatlasalar da patlasalar da Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi, ’organik pamuk’ konusunda öncü rol üstlenmeye devam edecek ve üreticinin hak ettiğini alması için elini taşın altına koymaktan bir an bile geri durmayacaktır" ifadelerini kullandı. "Algı operasyonları üreticilere ihanettir"

Özer, Bertan Balçık’ın 3 sezondan bu yana bazı basın yayın organları eliyle ’organik pamuk’ üzerinden yürüttüğü algı operasyonlarının bölgedeki üreticilere ’ihanet’ olduğunu ve çiftçinin alın terlerinin karşılığına göz dikmek olduğunu söyleyerek açıklamasının devamında "Tekstil baronlarının güdümündeki bazı kişilerle işbirliği yaparak üreticilere sattığı ’Maya-81’ pamuk tohumu ile Söke Ovası’nda binlerce dönüm araziyi balçığa çevirdiler. Kooperatifimize yönelik beyhude çabalardan vazgeçsinler. Derdi sıkıntısı olan doğrudan doğruya karşımıza çıksın. Kimse üreticinin alın teriyle oynamasın" ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yarından itibaren zam gelecek ürünler

2024-06-30 10:58 - Bursa

Bursaspor Yönetimi Bağış Tablosunu Açıkladı!

2024-06-28 19:05 - Bursa

Bursa'da ticari takside gördüğü eşini ve şoförü vuran koca yakalandı

2024-06-26 15:49 - Bursa

Bursaspor Hamza Gür'ü renklerine bağladı

2024-06-27 20:39 - Bursa

"Bursaspor yenilgisinden sonra maaş istemedim"

2024-06-29 07:29 - Bursaspor

Ünlü isimlerin akın ettiği düğün

2024-06-28 09:51 - Magazin

Bursaspor’dan 2 transfer daha !

2024-07-02 15:08 - Bursa

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nın Zemini Değişiyor !

2024-07-02 20:04 - Bursa

Bursaspor'dan bir transfer daha !

2024-06-28 23:57 - Bursa

Bankalar müşterilerini tek tek uyarıyor: Yeni dönem yarın başlıyor

2024-06-30 12:01 - Bursa

İlgili Haberler

Hububat ihracatı ilk 6 ayda 5,9 milyar dolar oldu

16:08 - Ekonomi

GTB haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

16:01 - Ekonomi

ÇAYKUR tarafından kuru çaya yüzde 22 zam yapıldı

15:28 - Ekonomi

Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu tanıttı

15:13 - Ekonomi

Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

14:56 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Altıparmak-Çarşamba Bölgesi'nin dönüşümü için önemli toplantı

15:46 - Bursa

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten çok sert açıklamalar

15:32 - Bursa

Sinan Ateş davasında ara karar

14:10 - Bursa

Erdoğan'dan Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili açıklama

14:03 - Gündem

Irak'ın kuzeyinde 9 terörist öldürüldü

13:45 - Gündem