?>

Başkan Türkyılmaz: 2019’da devam

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dünyanın en güzel yeri” dediği Mudanya’da ikinci dönem için iddialı…

Bursa - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinin 24 Haziran’a çekilmesinin ardından Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler için de hazırlıklar şimdiden başladı. Yerel seçimler için çalışmalarına başlayan isimlerden biri de Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz… “CHP Mudanya’da Başkan Türkyılmaz varken yeni bir arayışa girecek mi?” soruları yüksek sesle tartışılırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Dünyanın en güzel yeri” dediği Mudanya’da ikinci dönem için kendinden emin. 30 yılda yapılmayan hizmeti 4 yılda Mudanyalılarla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Türkyılmaz, göreve başlarken Mudanyalılara 100 proje için verdiği sözü hatırlatırken, “Mudanya için onlarca hedefimizi söz verdiğimiz gibi hayata geçirdik. Halk bu hizmetlerin devamını istiyor. 2019’da rekor oyla hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyor.

 30 Mart 2014’te seçim gününden bugüne Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’ya ve Mudanyalılara bakışı ne oldu?

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden önce her bir Mudanyalı hemşerime samimi sözler verdim. Mudanya bana inandı, ben de onlara. Sonuç olarak yüzde 41,1 oy oranıyla başkan seçildim. Mudanya; çeyrek asır sonra sosyal demokrat bir partinin iktidarıyla yeniden tanışmıştı. 30 Mart 2014’e kadar çok sevdiğim partimin belediye başkan adayıydım ancak göreve geldiğim ilk günden bu yana tüm Mudanya’nın başkanı oldum. Temiz, dürüst, ahlaklı, ayıran değil, paylaşan bir anlayışla, hakkın, hukukun, adaletin hakim olduğu bir belediye yönetimiyle anılmak için tüm çalışanlarımızla birlikte ne gerekiyorsa yaptık. Hep söylüyorum, Mudanya’da önemli olan koltuğu kazanmak değil, Mudanyalıların gönlünü kazanmak. Ben Mudanyalıların gönlünü kazandım. Biz birbirini seven, birbirini sayan, daha çok kardeşlik, daha çok barış, daha çok birliktelik diyen, her bir sokağında huzur rüzgarı esen Mudanya’yız. Siyaset yapmanıza gerek yok, önemli olan temiz, dürüst, ahlaklı belediyeciliğin nasıl olduğunu göstermek. Önemli olan samimi olmak. Siz samimiyseniz halk bunu zaten görür.

 

30 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından geçen 4 yıllık süreyi değerlendirdiğiniz toplantıda yeniden aday olduğunuzu açıkladınız. Neye dayanarak rekor bir oy oranına imza atacağınızı söylüyorsunuz?

Mudanyalılar hizmet belediyeciliğinin, sosyal belediyeciliğin, yandaş değil, paydaşlığın ne olduğunu artık biliyor. 4 yıl önce bir sözümüz vardı. “Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak” demiştim. Mudanyalılar artık yaptığımız hizmetler ile gurur duyar hale geldi. Hırsızın, haraminin, rant belediyeciliğinin kökünü kazıdık. Mudanya’nın hak ettiği temiz, hem de tertemiz bir belediyecilikle yönetilebileceğini gösterdik. İlk iş olarak makam odamızın kapısını söktürdük. Her gün mahalle mahalle, sokak sokak gezerek Mudanyalılarla bir araya geldik. Belediyecilikte yeni bir halkla ilişkiler modeli oluşturarak pek çok projeyi hayata geçirdik. Proje demokrasisi kavramının altını doldurduk. Geldiğimiz süreçte Mudanya’da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren, düzenli kontrollerini yapan Uğur Böceği projemiz, 2 bin 300 kişiye yardım elini uzatan, Mudanya’nın manevi evlatları Zeytindalı projemiz var. Biz, sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağının örneklerini verdik. Halk bu hizmetlerin devamını istiyor. Biz de bunun için varız. Söz verdiğim 100 projenin tamamını hayata geçirip, benden sonra gelecek genç başkanlara tertemiz belediyeciliği miras bırakacağım. 2019’da rekor oyla hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yüzde 70’in üstünde oy hedefliyorum ve inanıyorum ki Mudanya’da rekor kıracağım.

Mudanya, “vizyon proje” olarak açıkladığınız, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Taş Mektep Restorasyon projesi, Mütareke Meydanı’nı bekliyor.  Mudanya’nın beklediği projeler ne zaman tamamlanacak?

Bu yılı ve önümüzdeki dönemi yatırım yılı ilan ettik. Bu yıl projelerimizi tek tek hizmete açacağız. Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin yapılması için açtığımız yolun asfaltlaması tamamlanarak, mevcut yol kapatılacak ve projemizin inşaatına 2018 yılı içerisinde başlayıp, 2019 yılından önce büyük ölçüde tamamlayacağız. Belediye imkanlarıyla çatı tadilatı tamamlanan Taş Mektep Restorasyonu’nu bitireceğiz. Türkiye'nin en büyük kreş ve anaokulu projesi olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin temelini attık, ihalesi yapıldı inşaata başlıyoruz. Söğütpınar’a gençlerimiz için dev bir gençlik kampı yapıyoruz. Bademli’de mülkiyeti belediyemize ait arazide sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileyeceğiz. Güzelyalı Atatürk Parkı’nın ikinci etabı da yine bu dönemde yapılacak.  Tirilye Hamamı’nı Mudanya Mübadele Müzesi olarak hizmete açıyoruz. Tirilye’deki ek hizmet binamızı Sanat Evi olarak hayata geçirmek için çalışmalara başladık, çok kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Mudanya’nın simgesi Mütareke Meydanı, etaplar halinde yapılacak geçtiğimiz günlerde temelini attığımız meydanın çok yakında açılışını gerçekleştireceğiz.

Yine bunların yanında Mudanya’nın önemli bir değeri var, Girit Mahallesi… Mudanya’da UNESCO Dünya Mirası listesine girme yolundaki çalışmaları gündeme getirdiniz. Bu konuda ne aşamadasınız?

Mudanya için hayallerimiz büyük, bu hayallerimizi de gerçekleştirme adına adımlarımızı atıyoruz. Öncelikle bu işin çatısında bulunan bir Turizm Master Planı var. Mudanya, doğal, kültürel ve tarihi değerleri korunararak geleceğe taşınıyor. Girit Mahallesi’nde eskiden olduğu gibi, sokaklarında insanların rahat rahat yürüyebileceği, araç gürültüsünden uzak, bir mekanında kahvesini yudumlayıp diğer bir sokağında en güzel yemeğini yiyebileceği, açık hava sergileri ve kimliğine özgü mutfağıyla tanışabileceği bir mekan yaratmaya çok yakınız. Turizm ve ticaret fonksiyonlarının bulunduğu bu tarihi çekim merkezi, Mudanya Belediyesi’nin koruma çalışmalarını başlattığı ilk alanlardan biri olma özelliği taşıdığı için önemli. Girit Mahallesi, Mudanya Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından “proje ödülü” getiren Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile açık hava müzesine dönüşecek. Yine Tirilye için bir Kentsel Tasarım Projemiz var. Tirilye’yi 7 proje bölgesine ayıran Kentsel Tasarım Projesi’ni halkın onayına sunduk. Tirilye’deki kültür rotasını ayağa kaldıracak, yerelden evrensele bir koruma sürecini başlatıyoruz. Tirilye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin ilk adımını da Kentsel Tasarım Projesi ile atıyoruz. Mudanya’da yapacak daha çok işimiz var.

Haftanın Öne Çıkanları

Namık Ekin yeni bir rekora hazırlanıyor

2018-05-13 12:23 - Spor

Hüseyin Akdemir, Özlüce Tesisleri'ne geldi

2018-05-12 16:33 - Bursaspor

PÖH’ler evlerine döndü

2018-05-11 22:44 - Gündem

Deniz Akkaya’ya eski sevgilisini tehditten ceza

2018-05-15 14:47 - Magazin

İşte Ahmet Bozdemir’in yönetim kurulu listesi!

2018-05-12 14:53 - Bursaspor

Engelleri aştı Tıp Fakültesini birincilikle tamamladı

2018-05-11 20:32 - Yaşam

Bu bisiklet çamaşır yıkıyor

2018-05-14 17:57 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce mal varlığını açıkladı

2018-05-10 21:44 - Siyaset

110 yaşındaki Alye nine ’Anneler Günü’nü kutladı

2018-05-13 21:33 - Gündem

Alerji kabusunuz olmasın!

2018-05-14 13:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Orhun Ene: Maçların sonlarını iyi oynuyoruz

17:21 - Bursa

Bilim tutkunlarını soğuk hava durduramadı

16:35 - Bursa

Bursa TEKSİDER üyeleri dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

16:26 - Bursa

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

15:36 - Bursa

Bursa'da yaşlı adam cami tuvaletinde ölü bulundu

15:38 - Bursa

Günün Manşetleri

Orhun Ene: Maçların sonlarını iyi oynuyoruz

17:21 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz

16:57 - Gündem

Teröristlere ait 157 hedef vuruldu

16:37 - Gündem

Bilim tutkunlarını soğuk hava durduramadı

16:35 - Bursa

AVM sapığı yakalandı

15:41 - Gündem