?>

Bir çirkin saldırı daha!

'Mahkemede hesap verecekler'

Asayiş - 4 yıl önce

Sağlık çalışanlarına bir çirkin saldırı daha! Bakan Koca sert tepki gösterdi: 'Mahkemede hesap verecekler' Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu. Sağlık personelinin, kapının açılmaması için arkasına tıbbi cihazları koyarak, kendilerini korumaya aldıkları anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili 5 kişi, gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırganlar için "Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak." ifadelerini kullandı.Ankara’da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına saldırının benzeri, dün gece Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde yaşandı. Geçirdiği kaza sonucu Çocuk Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırılan hastanın yakınları, bilinmeyen nedenle sağlık personeline saldırı girişiminde bulundu. Sağlık çalışanları da yoğun bakım kapısının açılmaması için arkasına tıbbi cihazları koyarak, kendilerini korumaya aldı. Hasta yakınlarına ilk müdahaleyi özel güvenlik görevlileri yaptı. Daha sonra gelen polis ekiplerince hasta yakınları, kapı önünden uzaklaştırıldı. Olaya karışan 5 kişi, gözaltına alındı.

SENDİKADAN KINAMA

Sağlık çalışanlarının tıbbi cihazlarla barikat kurup, korku içinde beklerken çekilen görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) Twitter’daki hesabından olaya ilişkin videolar paylaşılarak, tepki gösterildi. ’Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz’ notu ile paylaşılan mesajda, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde dün akşam hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan ve kapıları tutarak kendilerini korumaya çalışan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadelemiz devam edecek" denildi.

BİLİM KURULU ÜYESİ KAYA: ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya da saldırıyı Twitter’daki hesabından kınadı. Kaya, "Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde dün gece sağlık çalışanlarımıza yapılan çirkin saldırı ve şiddeti kınıyoruz. Olayla ilgili adli süreçler başlatılmış olup suçluların gerekli cezayı almalarını bekliyoruz" dedi.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 22 Eylül’de yine hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Sağlık çalışanları, saldırıdan korunmak için kapının arkasında barikat kurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayla ilgili başlatılan soruşturma sonunda iddianame düzenlenmiş, olaya karışan 5 kişi hakkında ’görevi yaptırmamak için direnme’ ve ’kamu malına zarar vermek’ suçlarından 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

BAKAN KOCA: MAHKEMEDE HESAP VERECEKLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak saldırganlara tepki gösterdi. Bakan Koca, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandı. Saldırganlar Çocuk Yoğun Bakım Servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tülin Özen'in yatak sahnesi olay oldu

2020-11-13 18:37 - Magazin

Kadınların cinsel ilişki sırasında neden ses çıkardığı ortaya çıktı

2020-11-09 17:55 - Yaşam

Karısının iç çamaşırlarını giyen sapık koca...

2020-11-12 15:03 - Gündem

Bursa'yı bekleyen tehlike

2020-11-13 15:11 - Bursa

Türkiye'ye örnek olan Bursa köyü

2020-11-14 13:34 - Bursa

16 gündür aranan yaşlı çiftten acı haber geldi

2020-11-10 21:12 - Asayiş

Bursa'da şüpheli ölüm

2020-11-14 16:33 - Bursa

Banu Alkan'dan bomba açıklama

2020-11-15 00:22 - Magazin

Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi ile ilgili MSB'den açıklama

2020-11-14 13:22 - Gündem

Önce anneye sonrasında kızına tecavüz etti

2020-11-14 18:22 - Gündem

İlgili Haberler

Adana’nın Kozan ilçesindeki depremde ilk belirlemelere göre 6 ev hasar gördü

01:36 - Asayiş

Şanlıurfa’da asayiş uygulamasında aranan 22 şüpheli yakalandı

01:13 - Asayiş

Takıntılı komşu genç kızı sokak ortasında boynundan bıçaklayıp darp etti

23:54 - Asayiş

Edirne’de direğe çarpan aracın içinde sıkışan sürücü yaralandı

23:27 - Asayiş

Ankara’da iki ayrı kaza: 5 yaralı

22:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Adana’da 5 büyüklüğünde deprem

20:25 - Gündem

Ayvacık açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem

18:37 - Gündem

Mudanya Giyim Pazarı eski yerine taşındı

18:23 - Bursa

Başkan Bozbey’den teröre ve şiddete karşı yaşam hakkına destek

18:12 - Gündem

7 ülkeden 457 sporcu Bursa Osmangazi’yi yarışarak keşfetti

17:44 - Bursa