Bu yıldızlar kupayı evden izleyecek!

Milli takımlarının EURO 2016 kadrolarında şans bulamayan birçok yıldız, Avrupa'nın dev organizasyonunda forma giyemeyecek.

Spor - 8 yıl önce

EURO 2016'da milli takımlarının kadrosuna çeşitli sebeplerle giremeyen birçok yıldız futbolcu bulunuyor.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Diego Costa, Mario Balotelli, Marco Reus, Karim Benzema, Andrea Pirlo ve Vincent Kompany gibi birçok önemli futbolcu takımlarında yer alamayacak.

İspanya'da birçok yıldız yok

Sakatlık durumu belirsiz olan oyuncuları kadroya çağırmamayı tercih ettiklerini söyleyen İspanya Teknik DirektörüVicente del Bosque, geçen sezon sonuna doğru dizinden sakatlanan Diego Costa ile 6 ay süren tedavi sürecinin ardından sezonun son maçında sahalara dönebilen Santi Cazorla'ya kadroda yer vermedi. Del Bosque, aday kadroya dahil ettiği Isco ve Dani Carvahal'i de nihai kadroya almadı.

EURO 2012'de attığı 3 golle takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan ve turnuvanın Altın Ayakkabı ödülüne layık görülen Torres de kadroda şans bulamayan isimler arasında bulunuyor. Juan Mata, Javi Martinez veFernando Llorente'nin yanı sıra EURO 2016 Elemeleri'nde İspanya'nın en golcü futbolcusu konumundaki Paco Alcacer de, Del Bosque tarafından tercih edilmedi.

İtalya Pirlo'suz sahaya çıkacak

EURO 2012'nin finalisti İtalya'da, Napoli'nin orta saha oyuncusu Jorginho'nun Fransa'ya götürülecek 23 kişilik kadroda yer almaması dikkat çekti.

Milli takımın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Riccardo Montolivo ile Marco Verratti ise sakatlıkları nedeniyle Fransa'daki turnuvada takımını yalnız bırakacak.

Son yıllardaki düşük formu nedeniyle gözden düşen ve geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Milan'da sadece 1 atabilen Mario Balotelli ile yaşı ilerleyen Andrea Pirlo da beklenildiği gibi İtalya Teknik Direktörü Antonio Conte'nin tercih etmediği isimler listesinde yer aldı.

Almanya'da Reus sürprizi

Turnuvanın favorileri arasında yer alan son dünya şampiyonu Almanya'da Beşiktaş'tan Mario Gomez veGalatasaray'dan Lukas Podolski yer bulurken, birçok önemli futbolcu ise kadronun dışında kaldı.

Teknik direktör Joachim Löw, sakatlığı yeni düzelen Borussia Dortmund'un yıldızı Marco Reus'u aday kadroya davet etmesine karşın nihai kadroya almadı. 27 yaşındaki Marco Reus, Dortmund'da bu sezon 43 resmi maçta 23 gol ve 8 asistlik performans sergilemişti.

Sakatlığı nedeniyle Almanya kadrosunda yer alamayan bir diğer önemli oyuncu ise, geçtiğimiz günlerdeManchester City'ye transfer olduğu açıklanan İlkay Gündoğan oldu. Geçen ay katıldığı antrenmanda diz kapağı çıkan Türk asıllı Alman futbolcu, sahalardan uzun süre uzak kalacak.

Fransa Benzema'sız gol arayacak

Turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa ise sahaya en önemli hücum silahı Karim Benzema'dan yoksun çıkacak. Milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan yıldız golcünün milli takıma dönmesi için koşulların henüz müsait olmadığı, Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner tarafından önceden açıklanmıştı.

Teknik direktör Didier Deschamps, Benzema'nın yokluğuna rağmen Nice formasıyla formda bir sezon geçirenHatem Ben Arfa, Olympique Lyon'un golcüsü Alexandre Lacazette, Rennes'den Borussia Dortmund'a transfer olan genç yetenek Ousmane Dembele ve Manchester United'da oynayan Morgan Schneiderlin gibi hücum gücü yüksek futbolcuları da kadroya almadı.

Evinde oynanan EURO 1984'ü şampiyonlukla taçlandırmasının ardından aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak isteyen Fransa'nın kadrosuna, sakatlıkları nedeniyle Raphael Varane, Mathieu Debuchy ve Jeremy Mathieu da dahil edilmedi.

İngiltere'nin sorunu sakatlık

Turnuvanın tecrübeli takımlarından İngiltere'de ise Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabian Delph ve Luke Shaw turnuvada forma giyemeyecek.

Teknik direktör Roy Hodgson, aday kadroya çağırmasına rağmen Newcastle United'dan Andros Townsend ve son şampiyon Leicester City'den Danny Drinkwater'ı da Fransa'ya götürmemeyi tercih etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'ya 22 yeni hakim ve 8 savcı

2016-06-06 16:09 - Bursa

Enginsu "Serdar'ın sakatlığında bir hatam olmadı!"

2016-06-01 16:56 - Bursaspor

Bale büyüledi

2016-06-07 17:52 - Bursa

Muhtarın kaçak villasına yıkım kararı

2016-06-07 16:42 - Bursa

Bombalı saldırı sonrası Şehzade Camii bu hale geldi

2016-06-07 14:01 - Gündem

Bursa'da şiddetli deprem

2016-06-07 10:13 - Gündem

Şehit polislerin kimlikleri belli oldu

2016-06-07 17:24 - Gündem

Bu yıldızlar kupayı evden izleyecek!

2016-06-07 18:38 - Spor

Simge Fıstıkoğlu: "Galiba ben erkeğim"

2016-06-07 16:04 - Magazin

BTSO iftar sofraları ilk günde 2 bin kişiyi ağırladı

2016-06-07 16:12 - Bursa

İlgili Haberler

Sivasspor kuvvet çalışması yaptı

12:17 - Spor

Körfez’de milli maç heyecanı 3 noktada yaşanacak

12:15 - Spor

Karapınar’da XC Open 2024 Türkiye Mesafe Eğitim Yarışması başladı

12:05 - Spor

Atlı polisler Kırkpınar’da devriye geziyor

12:07 - Spor

Mersin’de ’U-11/U-12 Futbol Şenliği Ligi’ ödül töreni ile son buldu

11:49 - Spor

Günün Manşetleri

"Türk Devletleri Teşkilatı'nda alfabe birliğini bir an önce tesis etmeliyiz”

12:05 - Gündem

Sağlıkta şiddet bitmiyor: İstediği raporu alamayınca doktorun diz kapağını kırdı

11:58 - Gündem

Bursa Mudanya Belediyesi temizlik filosunu genişletiyor

11:20 - Bursa

Bursa'da polisi gören sürücü: Kaçmıyorum araba stop etti

11:03 - Bursa

Bursa Büyükşehir, örnek dayanışmaya köprü oldu

10:57 - Bursa