?>

Bursa'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği’nin (BUMİAD) geleneksel hale getirdiği 8. Cumhuriyet Ödülleri Töreni görkemli bir programla gerçekleştirildi.

Bursa - 2 saat önce

BUMİAD tarafından düzenlenen törende Türk Tarihçi, Akademisyen, Yazar, Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile emekli tuğgeneral, yazar ve tarihçi Dr. Naim Babüroğlu’na BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri, Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu’na (BUSADER) BUMİAD Eğitim Ödülü, Öğretmen Ayşe Şahin’e de BUMİAD Özel Ödülü verildi.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri programına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, yerel yönetim temsilcileri, akademik odaların başkanları ve yöneticileri, MARSİFED, BUSİAD, BUSADER, BUİKAD, TÜMKAD, ARSİYAD gibi iş dünyası ve STK’ların başkanları ve yöneticileri katıldı.

COŞKUYLA “ANDIMIZ” OKUNDU

İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş, cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin, vatanın bölünmez bütünlüğünün öneminin her geçen gün biraz daha fazla anlaşıldığını söyleyerek tüm salonu ayağa kaldırarak “Andımız”ı okuttu. Katılımcıların büyük bir coşkuyla eşlik ettiği anttan sonra sözlerine devam eden Başkan Mustafa Gümüş, “Tamamı mühendis ve mimar, kendi iş yerine sahip pozitif bilim insanlarından oluşan BUMİAD’ımızda her sene cumhuriyet ödülleri, daha doğrusu nişanları vermekteyiz” dedi.

Gümüş, “Bu ödülleri cumhuriyet ve Atatürk Türkiye’sine bağlı, muasır olmanın bu yolla mümkün olacağına inanan, bölünmez Türkiye Cumhuriyeti’ne pozitif bilim ışığında büyük katkılar koyan ve bu uğurda hiçbir şeyden yılmadan Atatürk Cumhuriyeti’ni yücelten kişi ve kurumlarla birlikte olduğumuzu, onlar gibi düşünüp onlar gibi çalıştığımızı göstermek için veriyoruz” diye konuştu.

“YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

Sözlerine TUSAŞ’ta yaşanan hain saldırıyı kınayarak devam eden Başkan Mustafa Gümüş, “Tıpkı TUSAŞ’taki yüksek mühendis kardeşimiz Zahide Güçlü Ekici gibi çok çalışmaya, çok üretmeye ve gerekirse ölmeye hazırız. Kendisine ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm mühendis camiasına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Terörü lanetliyoruz. Yaşasın Cumhuriyet!” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarında ilk olarak söz alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, cumhuriyetin 101. Yılını kutlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun da cumhuriyetin anlam ve önemini belirttiği konuşmasında BUMİAD yönetimine anlamlı töreni düzenlediği için teşekkür etti.

Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ise cumhuriyetin tüm değerlerine ilk günkü heyecanla bağlı olmak gerektiğini ifade ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu da Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşmanın cumhuriyet sayesinde olacağını vurguladı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise bütün salona andımızı okutan BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş’ü tebrik ederek, her zamankinden daha fazla cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“CUMHURİYETİN KÖKLERİ ŞANLI TÜRK TARİHİNE DAYANIR”

Programın ödül töreni kısmında ilk olarak BUMİAD 8. Cumhuriyet Ödülleri Töreni’nin onur konuğu olan Türk Tarihçi, Akademisyen, Yazar, Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya ödülü BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş tarafından verildi.

BUMİAD’ın düzenlediği programda cumhuriyetin aydınlık yüzleriyle Bursa’da bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Cumhuriyetin kökleri şanlı ve güçlü bir tarihe dayanır. Cumhuriyeti kuran da işte bu mayadır. Tarihsiz kesintisiz ilerleyen bir süreçtir. Osmanlı’nın Cumhuriyet’e dönüşümü de aynı şekilde olmuştur. O, Türkler’in imparatorluğuydu, bu da Türkler’in Cumhuriyetidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü durumuna da değinen Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Bugünlerde bir duraklama olabilir, bu mühim değil. Bunlar artçıdır, çünkü bu memleketin gelişme potansiyeli yüksektir. Bunun böyle olduğunu bilmek lazım. Türkiye bir uyanış içindedir. Memleketimizi, vatanımızı sevelim cumhuriyetimize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gelişiminde mimar ve mühendislerin rolüne dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Bursa iş insanları derneği gibi yerler tabip odalarından bile önce bir araya gelmişlerdir mimar ve mühendisler. Mimarlar ve mühendisler 15. asırdan beri varlık göstermektedir. Bursa’da büyük bir beylerbeyidir. Türkiye’nin önemli iş ve devlet adamları vardır. Onları değerlendirmemiz gerekiyor. Birbirinden meşhur mimarlar olduğu gibi mühendisler ve tüccarlarda vardır. Buradan 101. yıllarını kutluyorum ve bana bu ödülü verdikleri için onur duyuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ”

BUMİAD Cumhuriyet ödüllerinden bir diğeri ise emekli tuğgeneral, yazar ve tarihçi Dr. Naim Babüroğlu’na verildi. Dr. Naim Babüroğlu, cumhuriyetin 101. Yılında anlamlı bir ödül almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş ve yönetimine teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği, Atatürk ilke ve inkılaplarının değerini bilen birisi olmak için hayatını adadığını ifade eden Dr. Naim Babüroğlu, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

BUSADER’E EĞİTİM ÖDÜLÜ

BUMİAD Cumhuriyet Ödülleri kapsamında eğitim ödülünün sahibi ise Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu’nun (BUSADER) oldu. BUSADER adına ödülü alan BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, Hatay Samandağ’da 6 Şubat depremi sonrası hızlı bir aksiyonla bir ilkokul inşa ederek desteklerini sürdürdükleri için ödülü almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü kendilerine şiar edindiklerini vurgulayan Zerrin Özgüle, cumhuriyetin 101. Yılında cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

CUMHURİYET KADINI AYŞE ÖĞRETMEN

Gecenin özel ödülünün sahibi ise köyündeki nadir kalan ilkokulu şahsi gayret ve çabalarıyla bir ışık yuvası haline getiren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, çalışkan, azimli ve gözü pek öğretmen Ayşe Şahin’e verildi. Öğretmen Ayşe Şahin cumhuriyet sayesinde öğretmen olduğunu ifade ederek, “Benim gözümde tek bir öğretmen var o da Mustafa Kemal Atatürk. O’nun bana öğrettikleri sayesinde öğrencilerimi bir ışık gibi parlatmak istiyorum” dedi.

Ödül töreninden sonra tüm salon şarkılara ve marşlara eşlik ederek, geleneksel hale getirilen kutlama pastası kesildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Köfteci Yusuf o futbol takımına sponsor oldu

2024-10-25 15:16 - Bursa

Galatasaraylı Icardi'nin eşi sutyenini indirdi ortalık karıştı!

2024-10-20 16:02 - Bursa

TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu

2024-10-24 00:12 - Asayiş

Bursa Nilüfer'deki imar krizi çözüldü

2024-10-23 09:36 - Bursa

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

2024-10-20 05:16 - Bursa

Özgür Özel'den FETÖ açıklaması

2024-10-21 15:07 - Gündem

Bursaspor’un 11’i belli oldu

2024-10-20 14:16 - Bursaspor

Bursaspor'da Kombine Rekoru !

2024-10-22 18:58 - Bursa

Bursa gündemine oturan TOFAŞ'tan açıklama

2024-10-25 18:13 - Bursa

Ezel dizisinin ünlü karakteri hayatını kaybetti

2024-10-23 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

Genç kadın Bursa'da işkence dolu günler yaşadı

14:33 - Bursa

Bursa turizmi için yeni kararlar alındı

14:27 - Bursa

BUÜ, 4. Uluslararası Kukla Forumuna ev sahipliği yaptı

13:05 - Bursa

Bursa Teknik Üniversitesi Kariyer Fuarı 4 bin öğrenciyi ağırladı

12:47 - Bursa

Bursa Yenişehir hayvan pazarında revizyon

12:40 - Bursa

Günün Manşetleri

Genç kadın Bursa'da işkence dolu günler yaşadı

14:33 - Bursa

Bursa turizmi için yeni kararlar alındı

14:27 - Bursa

Terör örgütüne 17 ilde 'Gürz-22' operasyonu: 55 gözaltı

13:41 - Gündem

Suriye'nin kuzeyinde 17 terörist öldürüldü

13:05 - Gündem

Bursa Teknik Üniversitesi Kariyer Fuarı 4 bin öğrenciyi ağırladı

12:47 - Bursa