?>

Bursa’da iş sağlığı için uluslararası işbirliği

İŞ SAĞLIĞI İLE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA SÜREKLİ İYİLEŞTİRME POLİTİKALARI VE EĞİTİM ÇALIŞMALARIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BU ALANDA YİNE ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTI.

Sağlık - 2 yıl önce

İş sağlığı ile güvenliği konusunda sürekli iyileştirme politikaları ve eğitim çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu alanda yine örnek bir işbirliğine imza attı. BUSKİ’nin İSG alanındaki kurumsal kapasitenin geliştirilmesi adına, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) arasında inşaat kazalarını önlemek amacıyla ‘İyi Niyet Mektubu’ imzalandı.

Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSA) heyeti, Bursa temasları çerçevesinde ilk olarak BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’i ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. BUSKİ’nin çamur yakma tesisini gezen heyet, yapımı devam eden Dürdane Deresi ıslah çalışmalarını da yerinde inceledi. İki kurum arasındaki iyi niyet mektubu, tarihi belediye binasında imzalandı. İmza törenine; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı ve Alman Sosyal Kaza Sigortalar Kurumu (DGUV) Kıdemli Uzmanı Prof. Karl-Heinz Noetel, DGUV Elektrik, Tekstil, Enerji ve Medya Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi (BG ETEM) Nevzat Bağlı, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mehmet Veysi Tutkun, İSG şube müdürleri Dr. Nurten Türksoy ve Erhan Güneş katıldı.

Bursa’nın güçlü altyapıya sahip olması için önemli yatırımları hayata geçiren BUSKİ, diğer taraftan çalışanlarına da sağlıklı, huzurlu ve mutlu çalışma ortamı sunmak için İSG faaliyetlerine büyük önem veriyor. Almanya’dan gelen heyetle yapılan görüşmelerde, ISSA tarafından iş kazaları ve meslek hastalıklarının azaltılması için dünyada pek çok ülkede yürütülmekte olan “Vision ZERO” projesinin bir ayağı da Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşmiş oldu.

İmza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, “İnşallah ilimize ve ülkemize hayırlı olur. Bursa’mızdan başlamak kaydıyla projeyi ülkemizin her bir bölgesine yayma hedefimiz var. Bunların yapılmasının asıl amacı tüm personelin can güvenliğini ileri seviyeye taşımak, pilot projeler geliştirip uygulamak, elde edilen sonuçları kongre ve seminerlerde paylaşıp personelin can güvenliğini en üst seviyede tutmak. Suya atılan taş misali dalgalar gibi ülkemize yayılmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ISSA İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı ve Alman Sosyal Kaza Sigortalar Kurumu (DGUV) Kıdemli Uzmanı Prof. Karl-Heinz Noetel de son derece önemli bir işe imza attıklarını vurguladı. Noetel, tek gayelerinin çalışanların işe gelip giderken daha sağlıklı olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, BUSKİ ile ISSA arasında iyi niyet mektubu imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Malatyaspor: Bu vefasızlığı asla unutmayacağız

2023-02-15 10:13 - Spor

Genç anne 7 aylık bebeğini 4 gün enkaz altında emzirdi, 5’inci gün tükürükle, o da kalmayınca kolunu kesip kendi kanıyla besledi

2023-02-15 13:41 - Asayiş

Altıeylül’den ekmek seferberliği

2023-02-10 08:44 - Gündem

Bursa'nın depremde en riskli 3 ilçesi

2023-02-12 11:40 - Bursa

MTA yenilenmiş diri fay haritalarını yayınladı

2023-02-12 19:22 - Gündem

Deprem, ailesini hayattan kopardı: Eşi, 4 yaşındaki kızı, kız kardeşi ve kuzeni toprağa verildi

2023-02-09 15:57 - Asayiş

Teksas deprem bölgesinde

2023-02-09 23:37 - Bursaspor

Bursa'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

2023-02-13 16:08 - Bursa

Bursalı yedek subay şehit oldu

2023-02-12 17:50 - Bursa

Bursaspor'da Mali ve İdari Genel Kurul tarihi belli oldu!

2023-02-10 17:00 - Bursaspor

İlgili Haberler

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Ensar Durmuş atandı

22:25 - Sağlık

‘Meme kanseri’, kadınların en sık karşılaştığı kanser türü

15:40 - Sağlık

"Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı" konulu eğitim verildi

15:43 - Sağlık

Gebe okuluna giden annelerden ’normal doğum’ çağrısı

15:24 - Sağlık

Erenler’de çölyak hastalarına eğitim ve gıda desteği

15:16 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kombinede rekor!

21:29 - Bursaspor

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı

17:43 - Gündem

Bursa-Gemlik yolunda yolcu otobüsü yandı

16:09 - Bursa

Bursaspor oyuncuları öğrenciler ile buluştu

15:55 - Bursaspor

Bursalılara önemli duyuru

15:27 - Bursa