Bursa Endüstri Zirvesi’nde 1 günde 700 iş görüşmesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen Endüstri Zirvesi’ne katılan yabancı alıcılar, B2B programında Bursalı firmalarla 700’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Bursalı firmaların rekabetçi kimliğini güçlendirmek için hamlelerini sürdüren BTSO, Endüstri Zirvesi ile sektörlerin nitelikli büyümesine liderlik ediyor. Makine, uzay havacılık savunma, kompozit ile raylı sistemler sektörü Ur-Ge projeleri kapsamında 6 kıtadan 60 ülkeden 1100’ü aşkın iş insanının katıldığı zirvede ‘Ticari Safari’ Projesi kapsamında Bursalı firmalar ve yabancı iş dünyası temsilcileri ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ikili iş görüşmesi programında, 300’e yakın katılımcı 700’e yakın iş görüşmesi yaptı.

“BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE BİR ORGANİZASYON”

Sırbistan’dan işbirliği için gelen Stevislav Zrnic, zirve boyunca Bursalı firmalarla olumlu iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Görüşmelerin oldukça verimli gerçekleştiğini söyleyen Zrnic fuarın beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.

İrandan gelen Hasan Omidzad, BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür ederek, organizasyonun Bursalı firmaları daha iyi tanıma açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Yunanistan’ın Atina kentinden gelen Darakis Georgios, ikili iş görüşmeleri programında iş bağlantıları kurduğunu ve Bursalı firmalarla yeni işbirlikleri yapmayı hedeflediğini kaydetti.

LİTVANYALI FİRMADAN YATIRIM SİNYALİ

Litvanyalı Nexus firmasının CEO’su Gintare Narkevicilute; Bursa’ya yatırım yapmak istediğini söyledi. Türkiye’ye daha önce geldiğini, Bursa’ya da ilk defa ziyarette bulunduğunu belirten Narkevicilute, “Türkiye ve Bursa’nın sanayideki tecrübesi beni şaşırttı. Özellikle Bursa’nın potansiyeline hayran kaldım. İkili görüşmelerimiz oldukça güzel geçti. 2 saat içerisinde 20’den fazla kişi ile görüşme yaptım. Kesinlikle bir daha Bursa’ya geleceğim. Çünkü Türkiye’de ve Bursa’da güze işler yapılıyor. Bursalı firmalarla birlikte yeni yatırımlar yapmak istiyorum” diye konuştu.

“FİRMALAR ORGANİZASYONDAN KAZANÇLI ÇIKACAK”

BTSO’nun Ur-Ge Üyesi olan Muhsin Mardin, ikili iş görüşmelerinin firması açısından olumu geçtiğini belirterek, “Görüşmeler yoğun tempoda geçti. Bu fuardan firmalarımız oldukça kazançlı çıkacak. Firma olarak İran, Moldova ve Brezilyalı firmalarla görüştüm. Hepsi ortak bir yatırım yapma arayışı içindeler. Birlikte iş yapmak istiyorlar. İran ve Brezilyalı firmamı üretim tesisimi inceleme imkanım oldu. Bize bu imkanları sunan BTSO’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı 

KATILIMCILAR DOĞRU SEÇİLMİŞ

BTSO’nun Ur-Ge Üyesi Erkan Kaleci, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibine organizasyondan dolayı teşekkür etti. Organizasyon için büyük bir eforun sarf edildiğini kaydeden Kaleci, şöyle konuştu: “Organizasyon BTSO’nun ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonuna çok yakıştı. Firma olarak Sırbistan, Etiyopya Lübnan ve Filistin’den firmalarla görüştük. Bizim hedef pazarımız Kuzey ve Orta Afrika, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri ve Balkanlar. Katılımcılar da bu yüzden bizim hedef pazarımıza hitap ediyor.”

BTSO’YA TEŞEKKÜR

Bursalı firma temsilcisi Mehmet Bozkırlı, Polonyalı havacılık üzerine planör üretimi yapan bir firmayla görüşerek anlaşma yaptıklarını belirtti. Bozkırlı, oldukça verimli geçen organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür etti. BTSO Ur-Ge ve Projeler Koordinatörü Dr. Mustafa Hatipoğlu ise Endüstri Zirvesi’nde 5 ayrı Ur-Ge Projesi kapsamında önemli alıcıların Bursa’ya geldiğini belirterek, ikili iş görüşmelerinin şirketlerin dış ticaretine katkı sağladığını söyledi.

Ayrıca 25 ülkeden 410 katılımcının stant açtığı fuar organizasyonu 3 Aralık Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haftanın Öne Çıkanları

JCI, Genç girişimcilere yol gösteriyor

2017-12-01 13:49 - Röportajlar

İnegöl Belediyesi’nden 2000 kişiye helva ikramı

2017-11-30 13:51 - Bursa

Bilim için geziyorlar

2017-11-30 00:56 - Yerel Haberler

Selim Gülgören işinin başında!

2017-11-27 17:39 - Magazin

UİB, dış ticaret uzmanı yetiştirmeye devam ediyor

2017-12-01 14:36 - Ekonomi

Vizyonda bu hafta

2017-11-30 23:47 - Sinemalar

Bursa Endüstri Zirvesi’nde 1 günde 700 iş görüşmesi

2017-12-01 19:51 - Ekonomi

Polis araçlarına taşlı ve sopalı saldırı

2017-12-01 16:48 - Asayiş

Yaşlı kadını ezip kaçan sürücü ehliyetsiz çıktı

2017-12-01 17:40 - Gündem

Aleyna'nın telefonu kitleniyor

2017-11-30 12:54 - Magazin

İlgili Haberler

Erzurum faydalı model verileri açıklandı

10:47 - Ekonomi

Hububat hasadı başladı

09:38 - Ekonomi

Yalova Belediyesi’nden çıkarılan 86 işçi, grev sonrası geri alındı

21:22 - Ekonomi

Quick Hayat Sigorta, SEDDK’dan faaliyet ruhsatını aldı

15:50 - Ekonomi

Yaşam Ayavefe'nin gençler için kendi işini kurma destekleri

15:49 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otomotiv ihracatı haziranda yüzde 12 azaldı

10:23 - Bursa

Copa America’da yarı finalistler belli oldu

10:05 - Spor

Bursa Yenişehir köylerine ulaşım sorunu tarih oluyor

09:49 - Bursa

Bursa'da dağın başına kurduğu sera, deniz seviyelerine göre 5 kat daha verimli oldu

09:47 - Bursa

Bursa'da sürücüsünün idaresinden çıkan minibüs devrildi

09:40 - Bursa