?>

Bursalı mali müşavirler 30. yılı coşkuyla kutladı

BSMMO yönetimi, meslekte 30 yılını dolduran mali müşavirlere onur plaketi verdi.

Ekonomi - 8 yıl önce

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) üyeleri muhasebe haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemekte bir araya geldi. Meslekte 30 yılını dolduran oda üyelerine onur plaketlerinin verildiği gecede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları için Ankara’ya giderken yolda otobüsün kaza yapması sonucunda hayatını kaybeden Türk Metal Sen üyesi 7 kadın da unutulmadı. BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptığı konuşmada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) muhasebe haftası etkinliklerini ara vermeden sürdürüyor. Oda üyeleri son olarak düzenlenen yemekte bir araya geldi. Meslekte 30 yılını dolduran üyelere onur plaketinin verildiği geceye Türmob Genel Başkanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbacı, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Ali Ergün, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, Bursa Defterdar Yardımcısı Ahmet Arın, BESOB Başkanı Arif Tak, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’in yanı sıra, BTSO üyeleri, STK Temsilcileri, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanları, akademisyenler ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Podyum Davet’te düzenlenen gecede konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez 8 Mart Kadınlar Günü Kutlamaları için Ankara’ya giderken içerisinde bulundukları otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden kadınları unutmadı. Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirten Sönmez, “Türk Metal Sendikası’nın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutlamak üzere Bursa’dan Ankara’ya yolculuk eden kadın üyelerini taşıyan otobüs İnegöl yakınlarında devrilmiş 7 kişi yaşamını yitirirken 34  emekçi yaralanmıştır. Yaşamını yitiren emekçilere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

MESLEKTE 30 YILINI DOLDURANLARA PLAKET

Gecede meslekte 30 yılını tamamlayan cefakar ve vefakar hesap emekçisi üstatlara onur plaketlerini takdim edeceklerini ifade eden Sönmez, ”En zor koşullarda mesleğimizi bugüne taşıyan sizlere bugünkü gelişmişliği mesleki birikimlerimizi borçluyuz. Her biriniz onlarca yeni meslektaş ve stajyer yetiştirdiniz. Ülkemizin ekonomik gelişimine önemli değerler kattınız İyi ki varsınız iyi ki sizlerle birlikte bu atmosferi paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BSMMMO’DAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU

Anayasa değişikliğine hazır mıyız? başlıklı bir açık oturum gerçekleştireceklerini söyleyen Sönmez, “Ülkemizde birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir ortamda terörün tüm ülkeyi etkisi altına aldığı ekonominin dar boğaza girdiği doların ve euronun koşar adım 4 TL sınırına dayandığı bir yerde ve KHK ile OHAL’in uygulandığı bir dönemde referanduma gidiyoruz. Her yerde ifade ettiğim gibi ülkenin gündemi referandum olmamalıydı. Böyle bir iklimde sandığa gidiliyor. Ülkemizin geleceğini belirleyecek böylesi önemli bir oylama özgür ve demokratik koşullarda gerçekleşmelidir. Bir meslek odası ve sivil toplum kuruluşu olarak sosyal sorumluluk gereği bu konuya kayıtsız kalamazdık. Anayasa değişikliğini evet hayıra indirgemeden, oda kurumsal kimliğimizle Anayasa değişikliği neden gereklidir ya da değildiri madde madde taraflarca tartışılarak katılımcılara ve Bursa kamuoyuna katkı yapmayı düşündük” dedi.

“SORUNLARIMIZ DÜZELMEZSE ALANLARA ÇIKACAĞIZ”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunların çözümünde ilk tercihlerinin diyalog olduğunu belirten Sönmez, “Sivil toplum kuruluşu da olan meslek örgütümüz, üyelerimizden aldığı güçle, demokratik tepkimizi, taleplerimiz kabul görene kadar yaşamın her alanında gösterecektir. Taleplerimiz karşılık bulmadığı takdirde kentimizde ve ülke genelinde her türlü basın açıklaması, gösteri, yürüyüş, miting gibi eylem biçimlerini deneyerek, sorunlarımızı Türkiye kamuoyuyla paylaşacağımızı bildirir, angaryasız, mesleki olarak itibarımızın teslim edildiği, mutlu ve huzurlu bir çalışma yaşamında mesleğimizi sürdürmek istediğimiz herkes tarafından bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

Sönmez’in konuşmasının ardından meslekte 30 yılını dolduran mali müşavirlere onur plaketi verildi. Gece plaket töreninin ardından Grup Alt Cadde ve Sapsız Baltalar gruplarının söylediği şarkılar ile devam etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Antepia Künefe, bir tatlıdan daha fazlası

2017-03-08 17:26 - Lezzet Dünyası

Fettah Can ile dobra dobra

2017-03-10 17:10 - Röportajlar

Şehit babası, Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul etmedi

2017-03-08 23:47 - Gündem

Holiday Inn City Centre, kapılarını açtı

2017-03-09 19:00 - Gündem

İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Kadınlar Günü etkinliği

2017-03-08 20:06 - Bursa

Simit ve poğaça sınav konsantrasyonunu bozar

2017-03-10 17:42 - Gündem

Ayşenur Balcı o fotoğrafların hepsini sildi!

2017-03-08 16:44 - Magazin

Nişandan ilk görüntüler

2017-03-10 01:16 - Magazin

Bursa 15. Kitap Fuarı etkinlik programı açıklandı

2017-03-10 17:54 - Eğitim

O hemşirenin ailesine şehitlik beratı verildi

2017-03-10 16:01 - Gündem

İlgili Haberler

Yalova’ya 9 ayda 1,1 milyar lira harcama yapıldı

17:46 - Ekonomi

İhlas Kuzuluk Termal Otel’in ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ güncellendi

16:28 - Ekonomi

Erzurum’da DAP desteğiyle 935 ton buğday tohumu dağıtıldı

16:00 - Ekonomi

Bingöl’de çiftçilere yüzde 50 hibeli süt sağım makinesi dağıtıldı

15:45 - Ekonomi

Şırnak’ta yer fıstığı hasadına başlandı

15:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

RTÜK'ten FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili açıklama

17:15 - Gündem

"Bursa, Türkiye’nin üretim üssüdür"

17:09 - Bursa

Bursa Yenişehir Belediyesi'nden geçici işçilere müjde!

16:43 - Bursa

AK Parti'den Gülen açıklaması: Vatansız olarak dünyayı terk etti

16:38 - Gündem

29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübünde keşif yapıldı

16:14 - Gündem