?>

BUSİAD üniversite öğrencilerine inovasyonu anlattı

BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen “Yenileşim - inovasyon” konulu seminer, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirildi. Yaratıcı düşünme - inovasyon, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile eğitim tasarımı ve yönetimi uzmanı Zeynep Biçer Özçelik’in konuşmacı olduğu programa; Tekstil ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Bursa - 8 yıl önce

Yaratıcılık ve İnovasyon isimli bir sunum gerçekleştiren Zeynep Biçer Özçelik, yaratıcı fikirlerin hayata geçip katma değer ve ticari anlamda kar sağlamasının inovasyonun temelini oluşturduğunu ifade ederek, bu süreçte hayal gücünün son derece önemli olduğunu belirtti. İnovasyon kelimesini, değişen koşullara uyabilmek için, toplumsal, kültürel ve yönetimsel ortamlarda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması olarak tanımlayan Özçelik, yaratıcı düşünmenin de hayal gücünü kullanarak yeni proseslerin ve nesnelerin ortaya çıkmasını sağlamak, yeni ve farklı çözümler üretebilmek olduğunu kaydetti. Hayal gücünün insana bahşedilen en değerli ve sınırsız kaynaklardan biri olduğunun altını çizen Özçelik, “İyi ve yaratıcı bir fikriniz varsa, hayatınızı kolaylaştırabilir, zaman ve para kazanabilirsiniz. Günümüzde yeni zenginliklerin yeni ve yaratıcı fikirler sayesinde kazanılacağı kabul edilmiş durumda. Yaratıcı düşünme başkalarıyla aynı şeye bakmak ancak farklı şeyler görmektir. Hepimiz aynı yerden geçebilir ve aynı şeyi görebiliriz ancak hepimizin algıladığı birbirinden farklı olabilir. Mükemmelliği yakalayanlar, beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak, ondan yararlanmakta usta olanlardır. Hayal gücü, yaratıcı düşünme dendiğinde beynimizin çalışma noktaları iç içe geçiyor” diye konuştu.

“İNSANI FARKLILAŞTIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERDEN BİRİ BİLGİYE HAKİMİYET”

Yeni bir fikir üretmek için karşılaştığımız sorunların kök nedenine inmek gerektiğine dikkat çeken Özçelik, ortaya koyulan tüm fikirlerin gözden geçirilerek başlangıçta ve sonuçta hangi aşamalardan geçildiğinin sorgulanması gerektiğini kaydetti. Özçelik, olaylara farklı bakış açılarıyla bakılabilmesi amacıyla klasik varsayımların sorgulanması ve bir sorun karşısında karamsarlığa kapılmadan ne yapılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, “İnsanı farklılaştıran en önemli özelliklerden biri bilgiye hakimiyettir. Bilgiye hakimiyet de yaratıcı yeni fikirler üretme gücü sağlar” diye konuştu. Özçelik, yaratıcılığın unsurlarını da şu şekilde sıraladı: “Kişi öncelikle hayal gücüne sahip olmalıdır. Hayal gücü olmasaydı, bugün birçok şey hayatımızda olmayacaktı. Bir diğer unsur ise gözlem gücü ve geniş bir perspektife sahip olmaktır. Alışılmışın dışında düşünmek ve beklenen yoldan gitmemek de oldukça önemlidir. Farklı bakış açılarına sahip olmak, yeni varsayımlar ve hipotezler üretmek, meraklı olmak ve sorgulamak, sürekli öğrenmeye devam etmek, farklı nesneler arasında bağlantı kurabilmek ve fark yaratarak değişimin öncüsü olabilmek de öne çıkan diğer unsurlar olarak sıralanabilir. En iyi olmak için başarıyı yakalamak ve çağın gerisinde kalmamak adına, kendimizi yenileme gücümüz ve kapasitemiz son derece önemlidir. İnovasyonun, sürekliliği olan bütünsel bir faaliyet olduğu ve bitmeyen bir değişim ve süreç yolculuğu şeklinde tanımlandığı unutulmamalıdır.”

Haftanın Öne Çıkanları

“İnme bir anda meydana gelebilir”

2016-11-10 16:42 - Sağlık

ABD’nin yeni First Lady’si Melania Trump

2016-11-09 15:49 - Magazin

Beşizlerin bakımı Seyhanlar Market’e emanet…

2016-11-11 19:35 - Bursa

Yasemin Özilhan'dan şok karar!

2016-11-09 15:51 - Magazin

Ardiles "Bursaspor'a kırgınım!"

2016-11-08 19:37 - Bursaspor

Saçları tek tek dikilen Atatürk heykeli ilgi odağı oldu

2016-11-14 13:49 - Gündem

Hülya Avşar'ın yeni saç stili

2016-11-11 12:59 - Magazin

Bursa Zoo 18 yaşında

2016-11-10 20:14 - Bursa

Numan Kaleli, yeni bayiliklerle büyüyor

2016-11-12 16:37 - Bursa

Voleybol forma göğüs sponsoru Sonset!

2016-11-14 18:11 - Bursaspor

İlgili Haberler

Nilüfer Belediyesi dış denetimden başarıyla geçti

18:10 - Bursa

15 Temmuz Şehitler Cami Ferhat Can Günaydın Kur’an Kursu hizmete açıldı

17:43 - Bursa

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Şahmelek ve Doğla’da yol çalışmaları tamamlandı

17:13 - Bursa

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa