?>

Cenaze dönüşü kaza: 10 ölü, 19 yaralı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde cenazeden dönenlerin içinde bulunduğu bir midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Kazada 19 kişi de yaralandı.

Gündem - 7 yıl önce

Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesiyle olay yerine gelen, jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri, bölgede kurtarma çalışması başlattı.

Kazada, Bilal, İsmail, Rabiye, Zekiye ve Naciye Aydın, Mustafa Uludağ, Kadriye, Şaban ve Şevket Turhan ile Aygül Afacan hayatını kaybetti, 18 kişi ise yaralandı.

Midibüsten çıkartılan yaralılar, Düzce, Zonguldak ve ilçe merkezindeki hastanelere sevk edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve diğer yetkililer olay yerine gelerek bilgi aldı. 

Midibüstekilerin İstanbul'dan, Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde cenazeye katıldıkları ve İstanbul'a dönüş yolunda oldukları bildirildi.

"GERÇEKTEN İÇİMİZ YANIYOR"

Vali Ali Kaban, Ereğli Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 vatandaşı bir anda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

"Gerçekten içimiz yanıyor." diyen Kaban, "Geriye kalan bütün acılı yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rektörümüzle Bülent Ecevit Üniversitesindeki yaralılarımızı da ziyaret ettik. Şükürler olsun ki bir kısım yaralılarımız hakikaten iyi durumda. Diğerleri için de gerekli bütün işlemler yapılıyor. Allah sabır versin. Acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da İstanbul'da çalışan çok sayıda hemşehrilerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Pendik Kaynarca'da ikamet eden vatandaşlar, Ereğli'nin Esenköy köyündeki bir cenazelerine geliyor. Cenazeye gelmek için midibüs tutuyorlar. Cenazeden dönüşe geçtikleri sırada Süleymanlar köyü Serdaroğlu mevkisinde ters yönden gelen kamyonetle kafa kafaya çarpışmamak için midibüs şoförü direksiyonu kırdığı sırada kamyonetin yandan çarpması sonucu midibüs şarampole devriliyor. Elim bir kaza. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır. Kazaya karışan kamyonet sürücüsü gözaltına alınmıştır."

Bir gazetecinin "yaralılara yardıma gelen tarım aracının devrilmesi sonucu 9 kişinin yaralandığını" hatırlatması üzerine Çaturoğlu, "Bunlarda hafif yaralar var. Hayati tehlikeleri yok." dedi.

"ARACIN HIZLI OLDUĞUNU HATIRLIYORUM"

Kazadan yaralı kurtulan Hüseyin Aydın, şarampole yuvarlandıktan sonra yaralıları kurtarmaya çalıştığını başarılı olamayınca dışarı çıkarak 112 Acil Servis'i aradığını söyledi. Ekiplerin kısa sürede gelerek kurtarma çalışması başlattığını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Aracın hızlı olduğunu hatırlıyorum. Kazadan sonra dışarı çıktım. Sağa sola bakındım. Savrulanları kurtarmaya çalıştım. Belim acımaya başladı. Dışarı çıkıp yardım istedim. Sağa sola bağırdım. Birkaç kişi geldi. Ambulansı aradım kazayı haber verdim. Ekipler kısa sürede geldi. Nasıl oldu anlayamadık. Önüne araç çıktı galiba. Ben midibüsün ortasında oturuyordum. Bir anda yaşandı kaza. Kendi imkanımızla böyle cenazeler oldu mu köye geliriz."

Diğer yaralı İsmail Uludağ da kaza anını hatırlamadığını takla atarak şarampole uçtuklarını hatırladığını anlatarak, "Takla attığımızı biliyorum. Hemen ekipler geldi kurtarma çalışması başladı. 4 taklayı hatırlıyorum başka bir şey hatırlamıyorum. Benim kolum kırıldı. Midibüs kalabalıktı" dedi.

 KAMYONET SÜRÜCÜSÜNÜN SORGUSU SÜRÜYOR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonet sürücüsü Ali Kaman'ın jandarmadaki sorgusu sürüyor. 

Yaralıların hastanedeki tedavisi sürerken, hastane morgundaki otopsi işlemleri de devam ediyor. Öte yandan kazaya karıştığı iddia edilen kamyonet sürücüsü Ali Kaman'ın jandarmadaki sorgusu sürüyor. Kaman'ın jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan kazada yaşamını yitirenlerden bazılarının karı-koca çift oldukları öğrenildi.(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Güzel ve sağlıklı olmak, herkesin hakkı...

2017-04-21 18:49 - Sağlık

Hukukçu bilirkişi dönemi bitti!

2017-04-22 13:03 - Bursa

Gece kulübü önünde silahlı kavga

2017-04-23 11:48 - Gündem

Dünyanın en küçük itfaiye aracı “Midilli” Bursa’da tanıtıldı

2017-04-21 15:03 - Bursa

BGC 2016 Başarı Ödülleri Yarışması sonuçlandı

2017-04-22 20:50 - Bursa

İlker İnanoğlu ile Zeynep Mutlu boşandı

2017-04-19 12:12 - Magazin

Nilüfer’de spor şenlikleri doğayla buluşturdu

2017-04-21 20:33 - Spor

Dev yılan sağlığına kavuştu

2017-04-22 21:44 - Bursa

Güvenliğinizde çözüm ortağınız: Port Güvenlik

2017-04-22 14:28 - Ekonomi

İrem Sak'tan ihanet iddialarına yanıt

2017-04-21 18:02 - Magazin

İlgili Haberler

Pekmez ve kuru üzüm soğuktan koruyor

14:22 - Gündem

Malatyalı çocuklardan dünyaya barış çağrısı

14:26 - Gündem

Beykoz’da denizde domuz gören balıkçı: “Palamuta geldik, domuz bulduk”

14:18 - Gündem

Niğde’de PTT’nin kuruluşunun 184. yıl dönümü kutlandı

14:15 - Gündem

Kediyi yaralayan sınıf gözetmenine 5 ay hapis cezası

14:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir Belediye personelinden meme kanserine farkındalık çalışması

14:28 - Bursa

Bursalılar dikkat: Bu sapık her yerde aranıyor!

14:23 - Bursa

Bursa'da "Artık Geçinemiyoruz" başlıklı basın açıklaması

14:17 - Bursa

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na 'ip' tepkisi

13:44 - Bursa

FETÖ propagandası yapan iki internet sitesi hacklendi

13:23 - Gündem