CHP Muğla Büyükşehir Adayı Aras’tan Bodrum’a 100 bin kişilik su sözü

Chp büyükşehir adayı aras’tan bodrum’a 100 bin kişilik su sözü

Siyaset - 4 ay önce

CHP Bodrum Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı, Bodrumluların yoğun katılımıyla miting havasında gerçekleştirildi. Seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, yaz aylarında yaşanan içme ve kullanma suyu sıkıntısını kalıcı şekilde çözmek için Turgutreis’e deniz suyu arıtma tesisi kuracaklarını açıkladı.

Aras, “Söz veriyorum”

Açılışta konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Yaptığımız çok hızlı bir proje ile Turgutreis bölgesinde 100 bin kişiye yetecek denizden, temiz ve kullanma suyu arıtma tesisi kuruyoruz. Bu sorununa kalıcı çözümler için hazırlanan projeler ilk 100 günde başlayacak. Turgutreis’e bunu kuracağız. Göreve geldikten bir gün sonra hemen çalışmaya başlayacağım ve yaz içerisinde o tesisi Turgutreis’e kazandıracağım. Buradan sizlere söz veriyorum. Orada yapacağımız 100 bin kişilik denizden arıtma tesisiyle beraber Bodrum’un diğer bölgelerinde de su sıkıntısı zaten büyük ölçüde kısmen çözülmüş olacak. Bundan sonrada, yine Ekinambarı suyu vardır, Bodrum’un hafızasında vardır, bilir. Nispeten tuzu düşük bir kaynak var orada. O kaynağın başına da yine tuzdan arındırma tesisi kuracağım ve oradaki suyu Bodrum’un depolarına ulaştıracağım. Yeni kuyular veya yeni barajlar açılacaksa da onlarla ilgili çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı ile, Devlet Su İşleri ile de sonuna kadar yapmaya hazırız. Su konusu geçen sene gerçekten hepimizi çok sıktı. Artık yeter” dedi.

“Yapılanlar ortada”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Bodrum’da geride kalan 5 yılda yapılan önemli yatırımları bazı kişilerin görmezden geldiklerini belirttiği konuşmasında, başta Muğla Büyükşehir Belediyesi ile olmak üzere kamu, kurum ve kuruluşları ile Bodrum’un altyapısı için bir çok projenin hayata geçirilerek tamamlanmasını sağladıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların Bodrum’un geleceğine yönelik çok önemli olduğunu da vurgulayan Aras, bu çalışmalar nedeniyle yollarında bozulduğunu ifade ederek, “Doğal olarak yollar bozuldu. Ama Bodrum’un yıllarca yapılmamış altyapı sorunları çözüldü. Bodrum merkezde aşırı yağışlarda dükkanlar artık su altında kalmıyor. Biz çalıştık, bütün sokaklara dokunduk. Bunları salgına, yangına, depreme, ekonomik krize rağmen, ilçe belediyesinin kısıtlı imkanlarıyla yaptık” dedi.

Altyapısı tamamlanan bölgelerde çalışmalar başladı

Özellikle kanalizasyon altyapısının tamamlandığı bölgelerde asfaltlama çalışmalarıyla birlikte kaldırım, aydınlatma ve peyzaj gibi çalışmalarında planlı ve hızlı şekilde ilerlediğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, başta Bitez, Yalıkavak ve ilçe merkezinde yapılan yağmur suyu drenaj çalışmalarıyla, hemen hemen her yoğun yağmurda yaşanan görüntülerin de ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yabancılar tek tek sınır dışı ediliyor: İşte rakamlar

2024-02-27 12:33 - Gündem

Tolga Savacı hayatını kaybetti

2024-02-26 19:12 - Bursa

Kızılcık Şerbeti'nde flaş gelişme...

2024-02-26 19:01 - Magazin

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yenişehir'e gerçekleştirdiği yatırımlar

2024-02-27 12:23 - Bursa

Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı başlıyor

2024-02-28 15:14 - Bursa

Bursa İnegöl Nüfus Müdürlüğü'nde yaşanan skandal olay hakkında açıklama

2024-03-01 13:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey projelerini tanıttı

2024-02-29 16:30 - Bursa

İşte madde madde Alinur Aktaş'ın Bursa için yeni projeleri

2024-03-02 17:47 - Bursa

Dünyayı yöneten beş aileden biri olan Rothschild'lerin lideri öldü

2024-02-26 15:05 - Dünya

Bursaspor'un konuğu P. Karşıyaka

2024-02-29 11:53 - Bursaspor

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Seta’nın Washington’da bulunan merkezini ziyaret etti

01:59 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

00:51 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD’de düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi

23:50 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: “Mevcut haliyle Gümrük Birliği, kapsamlı ve sağlam ortaklığımızın potansiyelini tam olarak yansıtmamaktadır”

21:42 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Depoların tamamının ithal ürünle dolu olduğu söylentisi doğru değil"

21:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İMO Bursa: 'Odunluk'ta yağışlar altyapıyı zorluyor!'

00:41 - Bursa

M.K.Paşa 3. Lig'de !

23:53 - Bursa

Bursaspor’dan Berat Altındiş ve Çağatay Yılmaz’a veda mesajı

22:44 - Bursaspor

Bursa’da tekstil fabrikasında yangın

21:20 - Asayiş

Bursaspor Basketbol'dan transfer !

19:55 - Bursa