?>

Disleksi hastası çocukların açtığı sergi büyük beğeni topladı

KASTAMONU’DA 7 AY ÖNCE BAŞLATILAN PROJE İLE OKULLARDA YAPILAN TARAMA NETİCESİNDE DİSLEKSİ HASTALIĞI TESPİT EDİLEN ÇOCUKLAR, BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE SERGİ AÇTI. AYRICA DİSLEKSİ HASTASI ÇOCUKLAR, MÜZİK DİNLETİSİNDE BULUNARAK AKIL VE ZEKA OYUNLARI OYNADI.

Yaşam - 1 yıl önce

Kastamonu’da disleksi hastası çocuklar tarafından yapılan resimler, sergide yoğun ilgi gördü.

Kastamonu’da Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen “Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesi çerçevesinde bir alışveriş merkezinde sergi açıldı. Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen projede "dis grubu" olarak adlandırılan disleksi, disgrafi, diskalkuli, dispraksi hastalığı bulunan çocuklar, aldıkları eğitimler sonrasında yaptıkları resimlerle sergi açtı. Disleksi hastası çocukların yaptığı resimler, sergiyi gezen davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Ayrıca disleksi hastası çocuklar, sergiye katılan davetliler için çeşitli şarkılar seslendirdi. Bunun yanı sıra disleksi hastası çocuklar, akıl ve zeka oyunları oynadı.

Serginin açılışında konuşan Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir, “Özgül öğrenme güçlüğü, toplumda daha çok disleksi olarak bilinmektedir. Disleksi, özgül öğrenme güçlüğü olarak tabir ettiğimiz öğrenme güçlüğünün alt dalıdır. Bugün burada Özgül Öğrenme Güçlüğümü Keşfet projesi çerçevesinde tanısı konulmuş çocuklarımızın müzik dinletisini, resim sergisini ve akıl-zeka oyunları sunumunu izleyeceğiz. Ailelerimiz, çocuklarında disleksi ile karşılaştığında paniğe kapılmakta ve geleceği yönelik hayal kırıklığı yaşamaktadır. Biz çok iyi biliyoruz ki disleksi olgusunu erken dönemde tespit edebilirsek ve gerekli desteği sunabilirsek akranlarından daha üstün başarıya sahip olabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl disleksili bir çocuğumuz okulunda satranç yarışmasında birinci oldu. Yine Liseye Geçiş Sınavında başarılı olarak nitelikli liselere kayıt yaptıran çocuklarımız oldu. Akademik başarı her şey değil. İnsanlığın her mesleğe ihtiyacı var. Önemli olan çocuklarımızın iyi bir insan olarak geleceğini şekillendirmek. Çocuklarımız iki aylık gibi kısa bir sürede bu sunumlarını davetlilerimiz için hazırladılar. Projeye katılan çocuklarımıza ve velilerimize, emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

10 yaşındaki disleksi hastası Cihan Yağız Baygın ise, “Sergi açtık. Kış ayında beni bu derneğe yazdırdılar. Yaza kadar derneğin faaliyetlerine katıldım. Ben resim kurslarına gitmiyorum sadece zeka oyunlarına katılıyorum. Gitar çalıp zeka oyunları oynuyorum. Bazı şarkıları ezbere biliyorum, onları gitar çalarak okuyorum. İlk başta zor geldi gitar çalmak ama çalmayı öğrendikçe bana şimdi kolay geliyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Tüm dünya Bursa'dan gelen fotoğrafı konuşuyor!

2023-05-14 11:49 - Bursa

Yeni dönemde Bursa'nın milletvekilleri

2023-05-15 09:51 - Bursa

Bursa Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim sergisi Zafer Plaza'da izlenime açıldı

2023-05-17 07:50 - Bursa

Bursa'da korkunç kaza: Genç kadın hayatını kaybetti

2023-05-20 10:17 - Bursa

Hande Erçel, güzelliğini sergiledi

2023-05-20 09:20 - Magazin

Bursalılar dikkat! Yılan zannedip sakın öldürmeyin

2023-05-19 10:11 - Bursa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: “İtirazlarımızı yaptık”

2023-05-17 11:44 - Siyaset

Bursa'da bir fabrikada korkunç olay: 1 işçi hayatını kaybetti 2 işçi ağır yaralı

2023-05-16 16:21 - Bursa

Somali'deki seller nedeniyle 219 bin kişi göç etti

2023-05-17 10:22 - Dünya

Bursa’da Faruk Çelik’e yoğun ilgi

2023-05-16 09:10 - Bursa

İlgili Haberler

Sokullu Mehmet Paşa Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi hizmete açıldı

17:06 - Yaşam

Koru mahallesi kapalı otopark ve kent meydanına kavuştu

16:59 - Yaşam

Terme’de mevsimlik çiçekler toprakla buluşmaya hazırlanıyor

16:52 - Yaşam

Dev kaya parçası yola düştü

16:38 - Yaşam

Başkan Şerifoğulları, Salkaya köyünde incelemelerde bulundu

16:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz

16:10 - Gündem

Bursa'da esnaf birbirine girdi

15:53 - Bursa