?>

Doç. Dr. Durlu: "Göz sağlığı açısından düzenli hekim kontrolü çok önemli"

GÖZ HASTALIKLARI UZMANI DOÇ. DR. YUSUF DURLU, TÜM YAŞ GRUPLARINDA OLDUĞU GİBİ İLERLEYEN YAŞLARDA DA RUTİN GÖZ KONTROLLERİNİN AKSATILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Sağlık - 1 yıl önce

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Durlu, tüm yaş gruplarında olduğu gibi ilerleyen yaşlarda da rutin göz kontrollerinin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Yaşlı kişilerde görülen göz hastalıklarının çok önemli sorunlara yol açtığını belirten Durlu, özellikle oy kullanacak olan yaşlı kişilerin yaklaşan seçim öncesi göz muayene ve tedavilerini zamanında yaptırmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Göz tansiyonu, katarakt, retina ve sarı nokta hastalıkları gibi birçok göz hastalığının erken dönemde belirti vermeden ilerlediğine dikkat çeken Durlu, "Sarı nokta hastalığı çok önemli bir göz sağlığı sorunudur ve özellikle ilerleyen yaşlarda sıklığının artmasıyla ciddi görme sorunları ve yaşam kalitesinde azalmaya yol açıyor. Sarı nokta hastalığının belirtileri; görme kalitesinde bozulma, okuma ve araç kullanma zorluğu, cisimleri ve çizgileri kırık veya dalgalı görme, renkleri soluk ve gri görme, yüzleri tanımakta güçlük, ışığa hassasiyet, siyah noktalar, gece görüşünde azalma ve bakılan cismin ortasında bulanık bir alan veya karanlık leke görme olarak sıralanabilir. Sarı nokta hastalığında en önemli risk etkenleri kişinin yaşı ve kalıtımdır" diye konuştu.

Hipertansiyon, sigara kullanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme, şişmanlık ile güneş ışığının da sarı nokta hastalığı açısından önemli risk etkenleri arasında olduğunu vurgulayan Durlu şunları kaydetti: "Sarı nokta hastalığının tanısı damlalı göz dibi muayenesi ve OCT veya optik koherens tomografi yöntemiyle konur. Islak tip sarı nokta hastalığında yapılan göz içine iğne tedavileri sonrası hastaların görme oranı ve yaşam kalitesi artıyor. Son yıllarda önemi giderek artan göz tetkik yöntemlerinden ilaçsız anjiyo, sarı nokta hastalığının tanı ve tedavisini yönlendirerek çok olumlu katkılarda bulunuyor. İlaçsız göz anjiyosunun en önemli avantajı damardan ilaç vermeden sarı nokta ve retinanın damarlarını kısa sürede çok yüksek hassasiyetle inceleyebilme fırsatı sunmasıdır. Bu yöntem sırasında ilaç verilmediği için hiçbir yan etkisi yoktur, alerjiye neden olmaz, kalp ve böbrek hastalarında güvenli bir şekilde kullanılır. Islak tipte erken tanı konularak belirli aralıklarla yapılan göz içine iğne tedavilerinden sonra hastanın görme kalitesinde iyileşme oluyor ve hastalığının ilerleme hızı azalıyor. İleri teknolojik teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulanmasındaki en önemli amaç, sarı nokta hastalarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve iyilik halinin devamını sağlamaktır."

Haftanın Öne Çıkanları

Son yağışların ardından Bursa barajlarındaki durum!

2023-04-28 10:01 - Bursa

OYAK Renault'dan fabrika çıkışlı 2. el araç satımı!

2023-04-28 09:18 - Bursa

Türkan Şoray, Amasya’da hayranlarına şarkı okudu

2023-04-29 16:39 - Magazin

Bursa Mudanya'da icradan satılık zeytinlik

2023-04-28 08:48 - Bursa

Ukrayna'da geliştirilen özel arazi aracı YETX'i üreten Orso Fabrikası açıldı

2023-04-26 20:40 - Bursa

Bursa’da lunapark kazası: 17 yaralı

2023-04-23 22:34 - Asayiş

Yüreğimiz yandı: 2 şehit, çok sayıda asker yaralı

2023-04-30 12:40 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:07 - Gündem

Teksas'tan Çok Önemli Proje !

2023-04-24 21:26 - Bursaspor

Ağrı'daki Bintosun Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

2023-04-30 11:13 - Yaşam

İlgili Haberler

Sevilen doktor 18 ay için geldi 28 yıldır görev yapıyor

10:00 - Sağlık

Yemekhane ve kantinler denetlendi

09:54 - Sağlık

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde deprem tatbikatı

09:00 - Sağlık

Köyceğiz’de kan bağışına destek veren öğrenciler madalyalarını aldı

08:36 - Sağlık

Halk sağlığı uzmanı bulaşıcı olmayan hastalıklar konusunda sağlık çalışanlarını bilgilendirdi

08:05 - Sağlık

Günün Manşetleri

Motosiklet yola atlayan yayaya çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

07:09 - Bursa

YENİDOĞAN ÇETESİ / SAĞLIKTA ÖZELLEŞME / NEOLİBERAL DÜZEN

02:11 - Bursa

TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu

00:12 - Asayiş

Eminönü-Bursa feribotunda bomba ihbarı

23:29 - Bursa

Osmangazi ve Yıldırım'da su kesintisi

23:00 - Bursa