?>

Elmalı’da Çoban Haritası Projesi tamamladı

Antalya büyükşehir belediyesi, elmalı'da sürdürdüğü “ çoban haritası projesi” çalışmalarını tamamladı. 28 mahallede yayla hayvancılığı yapan 400 çobanın sürü rotaları ve mera alanı haritaları çıkarıldı.

Yaşam - 2 saat önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’da sürdürdüğü “Çoban Haritası Projesi” çalışmalarını tamamladı. 28 mahallede yayla hayvancılığı yapan 400 çobanın sürü rotaları ve mera alanı haritaları çıkarıldı. Proje kapsamında üreticilere sağlanan veterinerlik, yem ve mineralli yalama taşı destekleri devam edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yayla ve kırsal bölgelerde yapılan hayvancılığı desteklemek, sürdürmek ve geliştirmek amacıyla başlattığı “Çoban Haritası Projesi” kapsamında Elmalı’daki çalışmalarını tamamladı. Elmalı’da 28 mahallede 400 çobana ulaşan ekipler, Çoban Haritası çalışmalarını tamamladı. Yayla hayvancılığını sürdürmek, desteklemek ve koruma altına almak amacıyla başlatılan proje ile çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü rotaları, koordinatları ile kayıt altına alındı. Proje kapsamında talepte bulunan çobanlara veterinerlik hizmeti, hayvan yemi ve yalama taşı destekleri de yapılıyor. 400 çobana ulaşıldı

Çoban Haritası çalışmalarının Korkuteli’den sonra Elmalı’da da tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Erdost Eroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkeleri doğrultusunda çiftçilerimizle ve çobanlarımızla buluşmaya desteklerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Çoban Haritası Projemizi bu yıl Elmalı’da yoğun bir çalışma gerçekleştirerek tamamladık. Elmalı’da 28 mahallemizin yaylalarını gezerek 400 çobanımızın ihtiyaç ve taleplerini dinledik. Zorlu coğrafyalarda zorlu şartlarda üretim yapmaya çalışan çobanlarımıza yem, saman, gölgelik, yemlik, suluk ve veterinerlik hizmeti desteğinde bulunuyoruz. Elmalı’da bu yıl hayvanların et ve süt kalitesini artıran 3 bin adet mineral taşının hibesinde bulunduk” dedi. Diğer ilçelerin de çoban haritası çıkartılacak

Çoban Haritası koordinat toplama çalışmalarının Yuva Mahallesi ile tamamlandığı bilgisini de paylaşan Erdost şunları söyledi:

"Çobanlarımızın aktif kullandıkları yayla ve mera alanlarında haritalandırmak için konumlandırma çalışmalarımızı bitirdik. Hayvanların otlatıldığı rotaları ve kullanılan ağılların konumlarını özel cihazlarımız ile alarak bilgisayarda işliyoruz. Bu hayvancılığın korunarak gelecek nesillere aktarılması için iyi bir kaynak oluşturacak. Belediyemizin yapacağı yardım ve destekler için önemli bir veri havuzu oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda çoban haritası çalışmalarımızı diğer ilçelerimizin yaylalarına da taşıyacağız."

Büyükşehir Belediyesinin desteklerinden memnun kaldıklarını ifade eden Yuva Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir ise, "Büyükşehir Belediyemizin mineralli taş desteği için çobanlarımızın taleplerini alarak ilettik. Ekipler mahallemize gelerek hibe desteklerini gerçekleştiriyor. Sağ olsunlar yaylalarımızda çobanlarımıza yem desteği ile veterinerlik hizmetleri de sağlıyorlar. Bin 300 rakımlı Ören Yaylamızda çobanlarımızı aradılar buldular ve güzel bir hizmet sundular” diye konuştu.

Hayvancılığa verilen desteklerin önemli olduğunu söyleyen üretici Kemal Yıldız, “Biz yıllardır geçimimizi çiftçilik ve hayvancılıktan sağlıyoruz. Neye sahip olduysak bu hayvanların sayesinde olduk. Hayvancılığa böylesi destekler her zaman çok önemli. Biz bu zamana kadar normal tuz veriyorduk hayvanlarımıza, şimdi bu mineralli taşları kullanacağız. Sağ olsun var olsun Muhittin Başkanımız, bu hizmetleri buraya kadar göndermiş” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin en büyük küçük sanayi sitesi havadan görüntülendi

2024-10-19 10:01 - Bursa

Kombinede rekor!

2024-10-16 21:29 - Bursaspor

Galatasaraylı Icardi'nin eşi sutyenini indirdi ortalık karıştı!

2024-10-20 16:02 - Bursa

Enes Çelik "Efsanemize borcumuzu ödedik"

2024-10-15 20:27 - Bursa

Bursaspor’un Silifke maçının yayıncısı belli oldu!

2024-10-16 14:30 - Bursaspor

Bursaspor için önemli buluşma

2024-10-17 14:27 - Bursaspor

Pablo Martin Batalla’dan Bursaspor’a büyük jest

2024-10-15 19:56 - Bursaspor

Bursaspor'dan Haluk Erdem'e Ziyaret !

2024-10-17 16:31 - Bursa

Bursaspor oyuncuları öğrenciler ile buluştu

2024-10-16 15:55 - Bursaspor

Bursaspor'un kupadaki rakibi belli oldu

2024-10-15 14:51 - Bursaspor

İlgili Haberler

Samsun’da etkili olan sağanak, akarsuları coşturdu

15:05 - Yaşam

Artvin’in Yusufeli ilçesi Tekkale köyünde kaya düşme vakaları korkuttu

15:06 - Yaşam

Vali Turan, Müze ve Kültür evlerindeki tarihi eserleri inceledi

14:49 - Yaşam

Gaziantep’te havaların soğumasıyla soba satışları arttı

14:35 - Yaşam

Merkezefendi Belediyesinde Çoksesli Korolar Festivali başlıyor

14:41 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkan Saylan Bursa’da anıldı

15:35 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendirdi

15:19 - Gündem

Bursa Yıldırım Belediyesi kadın kooperatifleri ile ortak hareket edecek

14:49 - Bursa

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına yanıt

14:41 - Gündem

Bursa Tabip Odası: Yenidoğan bebek ölümleri nedeniyle öfkeliyiz

14:36 - Bursa