?>

En Popüler 5 Altcoin Tavsiyesi

Profesyonel kripto para yatırımcıları, sosyal medya üzerinden hangi kripto paraları aldıklarını açıklayabilir.

- - 3 yıl önce

Özellikle kripto para piyasası, sağladığı getiriler üzerinden birçok kişinin dikkatini çekiyor. Ama bunun sonucu olarak birçok kişi, profesyonel kripto para yatırımcılarının portföyüne bakmalarına iyice sebebiyet verdi. Bugünkü yazımızda sizlere en popüler altcoinler hakkında verilen tavsiyeleri sizin için derleyeceğiz.

 

Sizlere önerileri sıralamadan önce ilk olarak söylediklerimiz yatırım tavsiyesi değildir. Aksine sadece belli bir fikri belirtmekteyiz. Bu yüzden kripto para piyasasına girmeden önce kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Popüler kripto para analisti Nicholas Merten, merkezsiz finans (DeFi) ve eşsiz token (NFT) piyasalarındaki altcoinlerin Bitcoin’in (BTC) sağlayacağı getiriyi katlayacağına inanıyor.

 

Analist, şu an PancakeSwap (CAKE), Stacks (STX), Uniswap (UNI), Rarible (RARI), Flow (FLOW) ve Enjin (ENJ) olarak listeledi. Birçoğu için düzeltmelerin de etkilediğini söyleyen Merten, hem temel hem de teknik göstergelere dayanarak yorumlarını yaptığını açıkladı.

 

Ripple (XRP)

 

Ripple hakkında yatırımcıların kafasında önemli soru işaretleri var.   Özellikle Ripple nedir, Ripple ne işe yarar gibi sorular en çok merak edilen konular arasında. 2012 yılında kullanıma sunulan Ripple, sanılanın ve diğer kripto para birimlerinin aksine merkezi bir varlık olarak karşımıza çıkıyor. Zira XRP ve XRP Ledger gibi tüm sistemler, Ripple Labs tarafından yönetiliyor.

 

Ripple ucuz ve hızlı para transferlerine olanak sağlamak için geliştirildi. Ripple Labs’in XRP’si kullanılarak milyarlarca dolarlık işlemler sadece birkaç cent karşılığında gerçekleştirilebilir.

 

Şu an Ripple kaç TL sorusu da kripto para topluluğunun merak ettiği konular arasında. Fiyattan öte Ripple ve diğer altcoin haberleri, analizleri ve son dakika gelişmeleri yatırımcıların sürekli güncel kalabilmek ve doğru stratejiyi uygulayabilmek adına takip etmesi gerekenler arasında.

 

PancakeSwap (CAKE)

 

Merten’in takip ettiği merkezsiz borsa olan PancakeSwap, DeFi ürünleri arasındaki işlem hacmi, token çeşitliliği, likidite havuzlarının sağlıklı bir durumda olması ve denetim raporundan yüksek not alması, Pancake Swapin temellerini güçlü kılan faktörler arasına giriyor. Teknik göstergelere bakınca %50 düzeltmenin yaşanması, CAKE tokenlarının alımı için iyi bir fırsat oluşturduğunu düşünüyor.

 

Uniswap (UNI)

 

Analistlerin Uniswap’i seçme nedenleri genel olarak temel analiz yöntemleriyle yorumlanabilir. İlk olarak Uniswap ilk merkezsiz (DEX) olma özelliğine sahiptir ve bilinen birçok borsa Uniswap’un forklanması sonucu oluştuğunu söyleyebiliriz. İkinci olarak Uniswap v3 güncellemesinin platformu daha da iyileştireceği yönündeki beklentilerdir. Hem fiyat desteğini hem de temel göstergeleri hesaba kattığımız zaman analistin Uniswapu seçmemesi için herhangi bir neden bulunmuyor.

 

Dördüncü sırada eşsiz token (NFT) platformu Rarible (RARI) geliyor. Merten teknik göstergelere baktığı zaman 1 RARInin 0.00035 BTC seviyesinde destek görmesini bekliyor. Ama temel göstergeler Rarible dahil olmak üzere birçok NFT platformunun uçacağı yönünde. Temel göstergelere baktığımız zaman Rarible’ın ilk NFT platformu olması ağ etkisi açısından güçlü bir dayanak sağlıyor. İkinci olarak dünya genelinde NFT pazarının gittikçe artması sonucunda NFTlere duyulan talebi göz öne alırsak Rarible’ın fiyatının gittikçe artacağını söyleyebiliriz.

 

Ünlü analist son olarak Enjini (ENJ) listesine aldı. İlk olarak Enjinin yaşadığı %50lik düzeltme sonucu fiyatının 0.000026 BTC’ye gerilemesi iyi bir teknik gösterge olduğunu söylüyor. Ama temel göstergelere baktığımız zaman, blockchain tabanlı oyunlar ve NFT üzerinde bir numaralı platform olan Enjin, ayrıca büyüyen rekabetçi oyun sektörü alanındaki adımları sayesinde büyüme hızını artırdı. Ayrıca global oyun sektöründe giderek rekabetçi hale gelen e-spor sayesinde kendine önemli bir yer edinmek için harekete geçmesi sayesinde Enjin başta olmak üzere oyun alanında yoğunlaşmış birçok platformun tokenlarının değerinde ciddi artışa rastlayabiliriz.

 

En Popüler Altcoin’lerin Dışında Sizler İçin Seçtiklerimiz

 

Şu ana kadar sizlere ciddi yükseliş gösterecek kripto paraları ünlü analistin gözünden temel analizdeki sonuçlara göre sıralamıştık. Şu an ise, bize göre ciddi getiriler sağlayabilecek altcoinleri hem teknik hem de temel analiz yöntemlerini kullanarak sizlere farklı altcoinleri önünüze sereceğiz.

 

Polkadot (DOT)

 

Son günlerde adından çok sık bahsettiren altcoin olan Polkadot (DOT), hem teknik göstergelere baktığımız zaman hem de temel göstergelere baktığımız zaman birçok analistin dikkatini çekmiş durumda. Teknik göstergelere baktığımız zaman, yılın başından beri alım satım hacminin iyi bir noktada olması iyi bir teknik gösterge olabilir. Ayrıca, 1 Ocak 2021’den beri yüksek alım ve ardından gelen çok da yüksek olmayan satış hacmi, teknik açıdan Polkadotu alım satım yapılabilecek bir altcoin haline getiriyor. Ama Polkadot’un asıl değeri, Ethereum (ETH) platformunun aksine farklı Blockchain ağlarıyla etkileşimde bulunması ve ölçeklenebilirlik avantajı Polkadotu önemli bir konuma taşıyor. Ayrıca Ethereum’dan uzaklaşan DeFi uygulamalarının hem ağ etkisinin güçlü olması hem de platformun sunduğu özelliklerin fazla olması sayesinde güçlü bir konuma gelmeyi başardı. Hem teknik göstergeleri hem de temel göstergeleri göz önüne aldığımız zaman Polkadot uzun vadede birçok kripto para projesini getiriler konusunda geçecektir.

 

Avalanche (AVAX)

 

Blockchain teknolojisine ileri seviye matematiksel süreçler kullanarak merkezsizlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik fonksiyonlarını maliyetli olmayacak şekilde tasarlayan Avalanche (AVAX) platformu, 2018 yılında Emin Gün Sirer tarafından kuruldu. AVAXda ise teknik göstergelere baktığımız zaman alım satım hacminin sağlıklı bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ama teknik göstergeye baktığımız zaman satış hacminin alım hacmini az bir farkla geçtiğini yorumlayabiliriz. Avalanchei uzun vadede analiz edeceğimiz zaman etkin bir şekilde güvenlik, merkezsizlik ve ölçeklenebilirlik problemlerini çözebilmesi, ağdaki işlem ücretlerinin rakipleriyle karşılaştırıldığı zaman çok düşük seviyede tutulması, kripto para ve NFT oluşturma işlemlerinin düşük maliyetli olup aynı zamanda hem zahmetsiz hem de ucuz olması ve farklı blockchain ağları ile kolayca etkileşimde bulunması sayesinde uzun vadede güçlü bir pozisyonda olduğunu söyleyebiliriz. Ama Avalanchein rakiplerine oranla daha zayıf bir ağ etkisine sahip olması, kısa vadede değerini olumsuz yönde etkileyebilir. Yine de Avalanche için güçlü temel göstergeler, birkaç sene sonra paranızı ciddi oranda artırmanız için iyi bir fırsat olabilir.

 (SPONSORLU İÇERİK)

Haftanın Öne Çıkanları

DENİZ SALYASI SORUNUNDA İHMAL Mİ VAR ?

2021-05-07 14:32 - Yerel Haberler

Kaymakam, araç içerisinde cinsel ilişkiye girerken basıldı

2021-05-04 17:19 - Gündem

Cem Diniz koronaya yenik düştü!

2021-05-06 12:41 - Gündem

Bursa'da altını bağlayıp evlerde çocuk gibi oğlak bakıyorlar

2021-05-08 14:52 - Bursa

TOGG’un mobilite dünyası Avrupa’ya uzandı

2021-05-08 15:59 - Ekonomi

Hande Erçel'den sütyen ve şortlu ev hali pozu

2021-05-04 00:21 - Magazin

Timsah Arena Dünya çapında ilgi görmeye devam ediyor

2021-05-06 17:29 - Bursaspor

Laura Heyrman, Eczacıbaşı VitrA’da

2021-05-04 15:18 - Spor

Teksas' "Gidip o kentlere yerleşin"

2021-05-10 12:53 - Bursaspor

Erdoğan ve Abbas görüşmesi

2021-05-10 19:40 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Pablo Batalla'dan açıklamalar !

18:17 - Bursa

Bursa gündemine oturan TOFAŞ'tan açıklama

18:13 - Bursa

Bursa Tabip Odası: Oldukça öfkeliyiz!

17:46 - Bursa

Kadın terörist kendisini patlattı

17:14 - Gündem

Irak'ın kuzeyinde 30 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi

17:04 - Gündem