Erdoğan: "Cari açığın yarısını enerji ithalatımız oluşturuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün Türk ekonomisinin en ciddi sıkıntısı olan cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımız oluşturuyor'' dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Enerji kalkınmanın refah artışının lokomotifidir. Şayet ülke olarak yeterli miktarda düşük maliyetle elektrik enerjisi üretemiyorsanız diğer hedeflerinize zaten ulaşamazsınız. Ülke olarak 2003 yılı başından bugüne kadar elektrik ve doğalgaz piyasalarında kamusu ile özeli ile 75 milyon dolarlık yatırım yaptık. Çevrecilerin en çok eleştirdikleri kömür ve nükleer enerji santralleri Batı ülkelerinde kullanılıyor. Bugün Türk ekonomisinin en ciddi sıkıntısı olan cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımız oluşturuyor. Kömürde ithal yok bu işi kapattık, kendi rezervimizi kullanmak zorundayız. Kömür rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa yapacağız, kararlı bir şekilde bu adımı atacağız.

''ÜÇÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL İÇİN ÖN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK''

Mersin Akkuyu'da inşası süren nükleer santrali, 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Sinop'taki nükleer santralle ilgili çalışmalar sürüyor. Şimdi üçüncü bir nükleer santral için ön hazırlıklara başladık. Her üç projeyi de tamamlayarak ülkemizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

''AYDIN DİYE GEÇİNİRLER, KARANLIKTASIN NE AYDINLIĞI''

Son dönemde su kaynakları konusunda ciddi atılım yaptık. Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, şimdi su akar Türk yapar diyorlar. Bu konuda da çok ciddi direnişle engellemelerle karşılaştık. Çıkmışlar Greenpeace'ci dolaşırlar bizim Karadeniz'de onlar hep bela olmuşlardır. Elektrik üretirsin gelirler önüne dikilirler. Aydın diye geçinirler karanlıktasın ne aydınlığı.

''KARŞIMIZDAKİ PKK, FETÖ...''

Karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir, FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir. Bunların tamamının gerisinde farklı güçler destekler projeler vardır. PKK'nın Kürt kardeşlerimiz adına terör estirmesi ortada makul hiçbir sebep yoktur. Tam tersine Kürt kardeşlerimizin bu terör örgütüne nefretleri hepimizden daha fazladır. PKK tarihinin en şiddetli saldırılarını bu dönemde gerçekleştiriyor. DEAŞ denilen örgüt hiçbir sebep olmadığı halde ülkemizde eylem arayışı içerisinde bunların İslam ile alakası yok.

''BUMERANG GİBİ DÖNECEK ONLARI DA VURACAK''

Sizlere bir hikaye anlatayım. Eskiden bir şehirde haset birisi yaşarmış onun yüzünden komşularıyla arası açık. Yönetici bu kişiyi çağırmış sana ne dilersen onu vereceğim ama bir şartım var istediğin şeyin iki katını da komşuna vereceğim demiş. Talebim bir gözümün çıkartılmasıdır demiş. Yönetici talebin sebenini sorunca aldığı cevap maksat komşunun iki gözü çıksın. Pek çok ülke şu an Türkiye'ye karşı maksat komşusunun iki gözü çıksın mantığıyla bir husumet politikası yürütüyorlar. Türkiye ayağa kalkmasın belini doğrultmasın diye. İsteseniz de istemeseniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Batı dünyası istediği kadar teröristi Batı şehirlerinde barındırsın. Ne yaparlarsa yapsınlar bumerang gibi bir gün dönecek onları da vuracak.''

Haftanın Öne Çıkanları

İsim benzerliğinin kurbanı oldu

2016-11-04 14:44 - Bursa

Şamil'in ayağına 4 dikiş atıldı!

2016-11-05 22:27 - Bursaspor

Fiyatı dudak uçuklattı!

2016-11-07 15:08 - Yaşam

Gönül Ülkü Özcan son yolculuğuna uğurlandı

2016-11-04 15:31 - Magazin

Kadınlar tuvaletinde gizlice girip...

2016-11-04 13:23 - Yaşam

Rojda Demirer'den ilginç itiraf!

2016-11-07 17:34 - Magazin

Erdoğan: "Cari açığın yarısını enerji ithalatımız oluşturuyor"

2016-11-07 18:08 - Siyaset

Ünlü çift boşandı

2016-11-07 17:45 - Magazin

Dilara Gönder o dizinin kadrosuna dahil oldu

2016-11-02 12:02 - Magazin

Boğaz’ın yeni incisi...

2016-11-07 12:13 - Yaşam

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

22:11 - Siyaset

Başkan Türkel: "Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim"

20:00 - Siyaset

Başkan Yavaş’tan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama

19:45 - Siyaset

Bakan Kurum: "Devlet olarak afet bölgemizin ayağa kalkması için gereken her türlü mücadeleyi vermeye çalıştık"

19:23 - Siyaset

Putin: “Rusya, (Ukrayna’da) çatışmanın kesin bir şekilde sonlandırılmasından yana”

18:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dikkat! Dolandırıcılar yapay zeka ile ünlüleri taklit ediyor!

00:15 - Bursa

Bursaspor'da bağış miktarı açıklandı !

22:02 - Bursa

İlk yarı finalist: İSPANYA

21:38 - Spor

Vali Demirtaş sahil denetimlerini sürdürüyor

19:45 - Bursa

Bursaspor'dan UEFA'ya Kınama !

18:21 - Bursa