?>

Erdoğan: "Olay Kürt koridoru meselesi değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuşuyor.

Siyaset - 7 yıl önce

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir istiklal ve istikbal davamız vardır. Hudutlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse ekonomimiz de o kadar önemlidir. Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz sınırlarımızın içinde ve dışında yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. Bir yandan bölücü terör örgütü diğer yandan FETÖ ve irili ve ufaklı pek çok terör oluşumuyla mücadele ediyoruz. 

Milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör koridoruna Fırat kalkanı ile ilk darbeyi vurduk. Bazı yazar çizerler bu operasyonları Kürtlere karşı operasyon diye gösterip hedeften saptırıyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi değil, olay terör koridorunu yok etme meselesidir.

Böyle bir anlayışı böyle bir yazıyı yazan bu ülkede az çok mürekkep yalamış hele hele askerin içinde görev almış birileri olursa bu bizi ciddi manada üzer. Kürt koridoru, terör koridoru nedir bunu ben anlatacak değilim kendisi anlamalı. Suriye'nin kuzeyinde bize karşı yönelmiş tacizlee var. Yine Hatay'da oradaki enerji santralinin olduğu yere atılan havanla bir şehidimiz var. Bu mücadelede şehit ve gazilerimiz olacak, bu karşılıksız kalmayacak. Bedelini ağır ödüyorlar, ödeyecekler. 

Afrin'den geri adım atmak yok, bunu Ruslar ile konuştuk. Mutabakatımız var. Diğer koalisyon güçleri ve ABD ile de konuştuk. ABD'yi bri şeye ikna edemedik. Biz kendilerine DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapıyorsunuz dedik. Gelin bunu stratejik ortağınız Türkiye ile yapın dedik. Dediler ki bizim generallerimiz bize Türkiye'nin bu işe tahsis ettiği ordu yeterli değil dediler. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor dedik, Trump'a da söyledim ama dinlemediler.

Bugün Suriye'nin kuzeyinde 20 ABD üssü var. Bunları bütün halkım bilmeli. Şu anda 2 bine yakın kargo uçağıyla bölgeye silah taşınmıştır. Bunların hepsini biz biliyoruz. Bize bu noktada hiç olmazsa dürüst davranın. Şu ana kadar bu dürüstlüğü göremedik. Biz de Rusya ile yaptığımız görüşme çerçevesinde devam ediyoruz. Afrin'de Mehmetçiğimiz görevine devam ediyor.

Ülkemizin hiçbir ülke toğrağında gözü yoktur, olmamıştır. Bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarına dönem imkanı bulacaklar. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki tüm kardeşlerimizin güvenliğini geleceğini savunuyoruz. 3.5 milyon üzerindeki Suriyeli misafirlerimizin bizim sağlayacağımız güvenlikle ülkelerine dönebileceklerini biliyoruz. 

Yaptığı meşru operasyonlar üzerinden Türkiye'yi eleştirenlerin hiçbiri Suriye halkının sorunlarının çözümü değildir. Suriye halkı başkalarının umrunda olmayabilir ama bizim umrumuzdadır. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki baskı kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir. Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD de Kürtler için değil bölge üzerinde emeli olanlar için savaşıyor. Bu hain projenin hedefinin Türkiye olduğunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil aptal da değil." 

Haftanın Öne Çıkanları

Yasemin Özilhan yeni yaşını kutladı

2018-01-22 12:21 - Magazin

Irmak Ünal'dan ilk aşk paylaşımı

2018-01-22 13:39 - Magazin

Deliha 2 Ekibi Bursa'da izleyici ile buluştu

2018-01-17 14:09 - Bursa

Ünlü mankene benzeyen bebek

2018-01-22 13:23 - Magazin

Diziye veda etti!

2018-01-18 14:30 - Magazin

Nejat İşler yapımcı mı oluyor?

2018-01-19 13:37 - Magazin

Ünlü arap yıldızının Türk filmi heyecanı!

2018-01-22 13:07 - Dünya

Ev tekstilinin gövde gösterisi

2018-01-16 12:33 - Ekonomi

Tribünler isyan etti!

2018-01-22 11:34 - Bursaspor

Balat’a ‘İnci’ ve ‘Zümrüt’ gerdanlık

2018-01-22 12:40 - Bursa

İlgili Haberler

Menteşe Belediyle Başkanı Köksal’dan 29 Ekim mesajı

10:43 - Siyaset

AK Partili Gider, Ayvacık’ta Muhtarlarla Buluştu

10:46 - Siyaset

Denizli Milletvekili Ün; “Büyük mutluluk ve gururu milletçe hep birlikte yaşıyoruz”

10:22 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu; “Cumhuriyet şehri Denizli”

09:41 - Siyaset

Vali Coşkun; “Cumhuriyetimizi ilelebet korumak hepimizin müşterek vazifesidir”

09:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursa'nın üç büyük ilçesinde yarın araç trafiğine kapatılacak yollar açıklandı

11:17 - Bursa

Bursa'da seyir halindeki araç yandı

11:02 - Bursa

Bursa'da futbol maçının oynandığı sırada sahaya paraşütçü indi

11:02 - Bursa

Irak’ın kuzeyinde 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

10:35 - Gündem

Bursa'da sürücü kaçtı polisler kovaladı

09:55 - Bursa