?>

Erzurum - Macaristan ticaret hattı kuruluyor

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” toplantısına katılmak üzere Erzurum’a geliyor.

Gündem - 5 yıl önce

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ve 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” toplantısı Erzurum’da gerçekleştirilecek.Türkiye ile dostluğuna büyük önem veren, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Macaristan’ın jeopolitik konuma, istikrarlı ekonomik ve siyasi yapıya sahip olduğunu vurgulayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’i Erzurum’da konuk etmekten büyük onur duyacağız. Şehrimizde bir dizi temaslarda bulunacak olan Büyükelçi, aynı zamanda işadamlarımız ile bir araya gelecek ve Macaristan’daki mevcut yatırım imkânlarını bizlerle paylaşacaktır. Erzurum ile Macaristan arasında oluşturacağımız ilişkiler bölge ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.Türkiye ile Macaristan arasında asırları aşan kültürel, ticari ve siyasi geçmiş olduğunu belirten EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “İki ülke arasındaki tarihi yakınlık ve son dönemde artan karşılıklı üst düzey ziyaretler bütün sahalarda ikili işbirliği imkânlarını daha da güçlü kılmıştır. Ekonomik odaklı bir dış politika takip eden Macar Hükümeti, Türkiye’yi “Doğu’ya Açılım” politikasının merkez ülkelerinden biri olarak görmektedir. Ekonomik ilişkilerimizin son derece istikrarlı ilerlediğini memnuniyetle ifade etmeliyim. Macaristan, ülkemiz için son derece önem arz eden stratejik bir ortaktır. Macaristan’ın Türk Konseyine gözlemci üye ülke olarak katılmış olması da tarih birlikteliğimizin günümüzdeki ispatıdır” diye konuştu.Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Erzurum ziyareti kapsamında; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver ve Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç ile de bir araya gelecek.EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” Toplantısı 8 Ekim tarihinde saat 15:30’da Polat Resort Palandöken’de icra edilecek.(Sefa Tetik/İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Vizyonda bu hafta

2019-10-03 21:49 - Sinemalar

Keles Meslek Yüksek Okulundan öğrencilerine sürpriz kahvaltı

2019-10-02 18:45 - Bursa

Lüks araçla “Drift” yapan arkadaşlara rekor ceza

2019-10-05 18:30 - Gündem

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 35’inci gününde

2019-10-07 14:22 - Gündem

Evlat nöbeti tutan ailelere Sanatçı Bahadır Yenişehirlioğlu’dan destek

2019-10-05 19:24 - Gündem

Bursaspor bugün Darüşşafaka ile karşılaşıyor

2019-10-05 12:44 - Bursaspor

Öğretmenler kurtarma ekibi kurdu

2019-10-07 13:36 - Bursa

Metrobüste bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı

2019-10-06 14:16 - Asayiş

Mahalleyi ayağa kaldıran kavga

2019-10-07 14:23 - Gündem

Nilüfer’in ilham veren evleri

2019-10-07 13:43 - Bursa

İlgili Haberler

İstanbul’da gökkuşağı sürprizi: Kısa süreli yağışın ardından görsel şölen oluştu

22:23 - Gündem

Giresun’un kültürel zenginlikleri Arnavutköy’de Hemşehri Günleri’nde vatandaşlarla buluştu

22:21 - Gündem

DPÜ Sosyoloji Topluluğu öğrencileri, şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdi

21:41 - Gündem

Şehzadeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi yürütme kurulunu seçti

21:44 - Gündem

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Derin vefat etti

20:26 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset