?>

Eskişehirli hayırseverlerin yardım kampanyası ihtiyaç sahiplerine derman oluyor

ESKİŞEHİRLİ HAYIRSEVERLER, DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN 71 EVLER MAHALLESİ’NDEKİ ATILGAN DÜĞÜN SALONU’NA TOPLADIKLARI YARDIM MALZEMELERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR.

Gündem - 2 yıl önce

Eskişehirli hayırseverler, depremzede vatandaşlar için 71 Evler Mahallesi’ndeki Atılgan Düğün Salonu’na topladıkları yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Eskişehir Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallesi’nde yaşayan hayırseverler, depremzede vatandaşlar için bir araya gelerek yardım kampanyası başlattı. Odunpazarı Ertaş Caddesi’ndeki Atılgan Düğün Salonu’nda çeşitli yardım malzemeleri toplayan yardımseverler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ilk günlerinden itibaren desteklerine devam ediyorlar. Eskişehirli gönüllüler, kendilerince oluşturdukları toplama ve dağıtım merkezinde ev eşyaları başta olmak üzere kıyafet, erzak ve temizlik malzemelerini ihtiyaç sahiplerine temin ediyor. Mahalle muhtarlarının da ifade ettiği üzere, gönderilen yardım malzemeleri içerisinde kullanılamayacak durumda olanların hem kendilerini hem de afetzedeleri zor durumda bıraktığını özellikle vurguladılar. “Giyimden gıdaya kadar afetzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akıl, “Biz gönüllüler olarak Eskişehir’e gelen kardeşlerimiz için bir kampanya başlattık. Murat Atılgan Bey’in düğün salonunu kullanmaya karar verdik. Gönüllü vatandaşlarımızla birlikte burada depremzedeler için yardım malzemesi topluyoruz. Giyimden, gıdaya kadar afetzede kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yardım malzemeleri, gönüllü kardeşlerimizin tarif ettiği adreslerden alınıyor ve buradaki depoya getiriliyor” dedi. “Erzak ve temizlik malzemelerine ihtiyacımız var”

Emek Mahallesi sakinlerinden Bayram Akıl, “Depremin olduğu ilk günden beri buraya gelen yardımları toplayıp ayrıştırıyoruz. Kirli yardım malzemeleri vermemeye uğraşıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan, kendilerinin kullandıkları eşyaları getirmemelerini istiyoruz. Çünkü onları ayırmak hem bizlere zahmet oluyor hem de elde kalıyor. Çok fazla erzaka ve temizlik malzemelerine ihtiyacımız var. Bunların bir an önce temin edilmesi gerekiyor. Biz buradan herkese ulaşmaya çalışıyoruz ve elimizden geldiğince yardımları eşit miktarda dağıtıyoruz. Yardım malzemesi için buraya gelen vatandaşlar, diğerlerini de düşünerek hareket etsinler. Tek isteğimiz bu yöndedir” şeklinde konuştu. “20 kadar afetzedeyi eve yerleştirdik”

71 Evler Mahallesi Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, “Deprem bölgelerinden gelen mağdur kardeşlerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. İhtiyaçlarını görüp, ev isteyenlere de ev temin ediyoruz. Mahallemdeki hayırseverler sayesinde 20 kadar afetzedeyi eve yerleştirdik. Vatandaşlarımız, evlerini ücretsiz olarak açtılar. Buradaki malzemeleri gönüllü olarak dağıtıyoruz. Yardım malzemelerini alıyoruz ve ihtiyacı olanlara götürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilim adamaları Tepehan köyündeki 35 dönümlük zeytin bahçesini inceliyor

2023-02-18 16:56 - Gündem

Yeni Malatyaspor: Bu vefasızlığı asla unutmayacağız

2023-02-15 10:13 - Spor

Genç anne 7 aylık bebeğini 4 gün enkaz altında emzirdi, 5’inci gün tükürükle, o da kalmayınca kolunu kesip kendi kanıyla besledi

2023-02-15 13:41 - Asayiş

Gazipaşa’da depremzede çocuklara psikolojik ilk yardım veriliyor

2023-02-20 09:52 - Gündem

Çavuşoğlu ve Blinken deprem bölgelerinde inceleme bulunmak üzere Hatay'a gitti

2023-02-19 16:39 - Gündem

Afetten etkilenen çocuk ve gençlere nasıl yaklaşılmalı?

2023-02-20 11:12 - Sağlık

Köyceğiz’de İlçe Sağlık Müdürlüğü binası yapım işi başladı

2023-02-19 13:03 - Gündem

Bursa'da trafik kazası: Sürücü feci şekilde can verdi

2023-02-18 15:17 - Bursa

Macron: "Rusya’nın Ukrayna’da yenilmesini istiyorum"

2023-02-19 16:34 - Siyaset

Giresun’da yerlisinden ziyade başka şehre bağlı olanlar yaşıyor

2023-02-16 12:05 - Gündem

İlgili Haberler

Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek

14:22 - Gündem

Büyükkılıç, Şuşa Azerbaycan Evi’nin başkan ve yönetimini aırladı

14:14 - Gündem

Esenler’de sokak ligi heyecanı

14:15 - Gündem

Ayvalık Belediyesi zeytinliklerinin ilk hasadı Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından yapıldı.

14:16 - Gündem

Başkan Özdoğan: "Yol çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz"

14:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursaspor için önemli buluşma

14:27 - Bursaspor

TCMB faiz kararı Ekim ayı için açıklandı

14:05 - Bursa

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin eğitime yatırımları devam ediyor!

13:49 - Bursa

Bursa Milletvekili Efkan Ala 'Çözüm Süreci' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

12:57 - Bursa

İnegöl Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesi belli oldu

12:37 - Bursa