?>

EÜ Hemşirelik Fakültesinden hemşirelik eğitimine yönelik deneysel proje

Soldan sağa (arş. Gör. Duygu ceren güngör-doç. Dr. Fatma orgun-prof. Dr. Necdet budak-dr. öğr. üyesi nilay özkütük)

Teknoloji - 9 ay önce

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatma Orgun’un yürütücülüğünü yaptığı ’Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu’ projesi, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatma Orgun’un yürütücülüğünü yaptığı ’Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu’ projesi, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı. Dijital devrimin kaçınılmaz bir şekilde etkisini gösterdiği alanlardan birinin de eğitim olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fatma Orgun, “Hemşirelik öğrencilerinin gelişen teknoloji ve öğrencilerin bilgi edinmesinde farklı öğrenme yöntemlerine ihtiyaç duymaları nedeniyle teknoloji destekli yenilikçi öğretim teknolojilerinin kullanılarak etkili sunum becerileri konusunda bilgi kazanımı, özgüven ve sunum becerilerini geliştirmelerinin sağlanması yenilikçi çözümler üretmek adına önem taşımaktadır. Bu projede ‘Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu’ kullanılarak verilen etkili sunum becerileri eğitiminin hemşirelik öğrencilerinin memnuniyet, bilgi düzeyi, özgüven ve sunum becerilerine etkisini belirlemek amacıyla randomize kontrollü deneysel bir çalışma gerçekleştirilecektir” dedi. 92 öğrenci ile yapılacak

Projenin detayları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Orgun, “Projemiz, fakültemizde öğrenim gören araştırmaya dahil edilme kriterlerini karşılayan ve araştırmaya katılmayı kabul eden 4’ünü sınıf öğrencileri arasından randomizasyon yapılarak 92 öğrenci arasında yürütülecek. Yeni nesil öğrenenlerin dikkatini çekebilmek için özellikle görsel içerikler ve teknoloji ile zenginleştirilen eğitim uygulamalarının kullanılmasının yararlı olacağı düşüncesiyle çalışmaya katılan öğrencilere kitlesel çevrim içi ders platformu kullanılarak yenilikçi öğretim teknolojilerinin entegrasyonu ile şekillendirilecek etkili sunum becerileri eğitimi verilecek. Bu araştırma sonuçlarının, hemşirelik öğrencilerinin etkili sunum becerilerinin belirlenmesinin ve bu konuda özgüvenlerinin artırılmasının toplum sağlığının yükseltilmesinde verilecek olan hasta eğitimlerinin kalitesini yükselteceği ve kendi sağlıklarını yönetebilen hastaların sayısını artıracağı ve alanda etkili sunum becerileri eğitimi verme konusunda yapılacak çalışmalara ışık tutacağı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yürütücülüğü Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Orgun’un yaptığı projede, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nilay Özkütük ve Arş. Gör. Duygu Ceren Güngör araştırmacı olarak yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik edip çalışmalarında başarılar diledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa İçin 5 Günlük Hava Durumu

2024-01-18 19:28 - Bursa

BDDK, Mevduat ve Katılım Fonu Yönetmeliğinde değişikliğe gitti

2024-01-23 09:42 - Ekonomi

BURFAŞ Uludağ Tesisleri'ndeki fiyatlar tatilcileri mutlu ediyor

2024-01-22 10:30 - Bursa

Bursa Ulu Cami'de garip olay!

2024-01-21 11:04 - Bursa

Bursa’da feci kaza: 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

2024-01-17 18:55 - Bursa

Bursaspor yeni hoca Ümit Şengül oluyor !

2024-01-20 20:41 - Bursa

Bursaspor'da Yeni Başkan Sinan Bür !

2024-01-20 19:30 - Bursa

Ünlü şarkıcının kardeşi Bursa'da korkunç şekilde can verdi

2024-01-16 13:51 - Bursa

Cezaevinde bulunan Bursalı 'Tosuncuk'un eski halinden eser kalmadı

2024-01-22 16:28 - Bursa

Bursaspor başkan adayı Sinan Bür hedeflerini açıkladı

2024-01-19 08:35 - Bursaspor

İlgili Haberler

Bingöl’de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı

16:24 - Teknoloji

Dijital oyun severlerin vazgeçilmesi: Oyun bilgisayarı modelleri

14:58 - Teknoloji

Sökeli girişimcinin mobil uygulaması, yeni bir başarıyı daha yakaladı

13:28 - Teknoloji

Dizel motorların en kritik parçaları artık yerli ve milli imkanlarla üretilecek

13:09 - Teknoloji

Trakya’da elektrik aboneliğinde dijital dönem

12:31 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yenişehir'den Antalya ve Adana'ya uçuşlar başlıyor; biletler 1000 TL!

00:22 - Bursa

Uludağ'da beklenen kar yağışı başladı

00:18 - Bursa

Bursa’da ev yangınında yatalak hasta ağır yaralandı

23:16 - Bursa

Down sendromlu öğrencinin ağzının bantlandığı fotoğrafa inceleme başlatıldı

23:15 - Bursa

Çökertilen tefeci çetesinin 2 üyesi tutuklandı

23:07 - Bursa