?>

’Evimiz Atölye’ kursunu tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN EMEĞİNİ ORTAYA ÇIKARMAK VE KADINLARIN EKONOMİDE GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRMAK İÇİN ORTAYA KOYDUĞU HİZMETLERDEN BİRİ OLAN VE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ DESTEKLERİYLE YÜRÜTÜLEN ‘EVİMİZ ATÖLYE PROJESİ’ ÇERÇEVESİNDEKİ 'ÇORAPTAN OYUNCAK YAPIM KURSUNU' TAMAMLAYAN KADINLARA EĞİTİM SERTİFİKALARINI VERDİ.

Ekonomi - 1 yıl önce

Mersin’de ‘Evimiz Atölye Projesi’ çerçevesinde ’Çoraptan Oyuncak Yapım Kursunu’ tamamlayan kadınlara eğitim sertifikaları verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğünün, kadınların sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi, evde gizli kalmış kadın iş gücünün gün yüzüne çıkarılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla Mersinden Kadın Kooperatifiyle işbirliği içerisinde hayata geçirdiği ‘Evimiz Atölye Projesi’, her geçen gün daha fazla kadına ulaşmaya devam ettiği bildirildi. Proje çerçevesinde ’Çoraptan Oyuncak Yapım Kursunu’ tamamlayan Toroslar ilçesine bağlı Halkkent, Çağdaşkent, Sağlık, Turgut Türkalp, Mustafa Kemal ve Kurdali mahallelerinden gelen kadınlara sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer verdi. "Hepimizin kaygısı, mutluluğu, sevinci aynı"

Çocuk Hakları Parkında gerçekleştirilen Sertifika Töreninde konuşan Başkan Seçer, "Sizleri seviyoruz. Hepimizin kaygısı, mutluluğu, sevinci aynı. Biz siziz. Bizim ailemiz de, doğduğumuz, doyduğumuz, büyüdüğümüz topraklar, mahalleler de bugün sizin yaşadığınız, içinde olduğunuz ortamlar, mahalleler. Bu özgüven içerisinde olun. Bizimle ilişkilerinizde rahat olun" ifadelerini kullandı.

’Evimiz Atölye Projesinin’, kadınların ekonomik alanda güçlenebilmesine katkı açısından çok önemli ve değerli bir proje olduğuna dikkat çeken Seçer, "Kadınlar ayaklarının üzerinde durmaya çalışır. Bizim toplumumuzda kadın maalesef ikinci plana atılmıştır. Lafla kadın bağımsız olmaz, ayakta kalmaz. Kadınların çalışması, ev ekonomisine katkı sunması lazım. Bağımsız olabilmeleri için ceplerinin para görmesi lazım. Kadın çalışacak, üretecek. ‘Evimiz Atölye Projesi’ bunun için son derece önemlidir" şeklinde konuştu. "Evimiz Atölye projesi hepimizi bir araya getirdi"

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de projeye dahil olan kadınlarla ayrı ayrı mahallelerde, sıklıkla bir araya geldiklerini söyledi. Seçer, "Evimiz Atölye projesi çok kıymetli bir proje. Görüldüğü üzere hepimizi bir araya getirdi. Kadınların yeni fikir geliştirme, iş geliştirme fikrini geliştirdi. Burada bulunan kadınların hepsi gizli bir kahraman. Çoğunuzun ev kadını olduğunu biliyorum. Ev kadınlarının iş tanımı yok, aslında en ağır iş değil mi? Evin düzenini sağlayan, yemeğinden temizliğine tutun pek çok konuyu organize eden kadınlardır. Ama maalesef kadınların bu konuda çok büyük destek aldığını düşünmüyorum. Çünkü şu andaki yaptığımız çalışmalar bunun yetersiz kalmasından dolayı ortaya çıktı" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Merakla beklenen Toros 2023'ün fiyatı

2023-05-02 06:05 - Bursa

Son yağışların ardından Bursa barajlarındaki durum!

2023-04-28 10:01 - Bursa

OYAK Renault'dan fabrika çıkışlı 2. el araç satımı!

2023-04-28 09:18 - Bursa

Türkan Şoray, Amasya’da hayranlarına şarkı okudu

2023-04-29 16:39 - Magazin

Bursa Mudanya'da icradan satılık zeytinlik

2023-04-28 08:48 - Bursa

Kayseri’de Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’na görkemli açılış

2023-05-03 17:28 - Yaşam

Yüreğimiz yandı: 2 şehit, çok sayıda asker yaralı

2023-04-30 12:40 - Gündem

Ağrı'daki Bintosun Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

2023-04-30 11:13 - Yaşam

Bursasporlu eski futbolcu Ergin Parlar hayatını kaybetti !

2023-05-03 15:22 - Bursaspor

Bursa Yenişehir’de ayçiçek işleme tesisi hizmete açıldı

2023-05-03 12:42 - Bursa

İlgili Haberler

Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu

19:47 - Ekonomi

Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor

19:42 - Ekonomi

Türkiye'nin 2025 yılı bütçesi açıklandı

17:51 - Ekonomi

Söke Pamuğu için sorumluluk alma ve acil denetim çağrısı

17:34 - Ekonomi

Edremit Belediyesi’nde zeytin hasadı başladı

17:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yenişehir'den Antalya ve Adana'ya uçuşlar başlıyor; biletler 1000 TL!

00:22 - Bursa

Uludağ'da beklenen kar yağışı başladı

00:18 - Bursa

Bursa’da ev yangınında yatalak hasta ağır yaralandı

23:16 - Bursa

Down sendromlu öğrencinin ağzının bantlandığı fotoğrafa inceleme başlatıldı

23:15 - Bursa

Çökertilen tefeci çetesinin 2 üyesi tutuklandı

23:07 - Bursa