Genel sağlık ağızdan başlar

Özel Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Eyrice ADSM) Diş Hekimi Bülent Cansabuncu halk arasında İlk Muayene olarak bilinen Oral Diagnoz’un önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Bursa - 1 ay önce

Ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası kabul edildiğini ve sağlıklı bir ağızın sağlıklı vücudun göstergesi durumunda olduğunu ifade eden Diş Hekimi Bülent Cansabuncu, “Ağız ve diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi için erken teşhis ve tedavi büyük önem taşımaktadır. Oral diagnoz, diş hekimlerinin hastalarının ağız ve diş sağlığını değerlendirmek için kullandığı temel bir araçtır ve sağlık sorunlarının erken dönemde tespit edilmesinde kritik bir rol oynamaktadır” dedi.

Oral diagnozun, ağız, diş ve çevre dokuların incelenmesi ve hastalıkların belirlenmesi süreci olduğunu söyleyen Diş Hekimi Bülent Cansabuncu, “Bu süreçte diş hekimleri, hastaların şikayetlerini dinler, detaylı bir ağız muayenesi yapar ve gerekli durumlarda röntgen gibi görüntüleme tekniklerinden yararlanır. Oral diagnoz sayesinde, çürükler, diş eti hastalıkları, ağız kanserleri ve diğer ağız içi sağlık sorunları erken dönemde tespit edilebilir. Eyrice ADSM’de de Oral diagnoz birimimiz uzman hekimlerle konsültasyon yaparak hastalarımız için en doğru teşhis ve tedavi planlamasını yapmaktadır. Bu işbirliği, multidisipliner bir yaklaşımı mümkün kılmakta ve hastalarımızın en iyi şekilde tedavi edilmesini sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DÜZENLİ KONTROL GEREKTİRİR

Oral diagnozunerken müdahale, maliyet tasarrufu ve komplikasyonların önlenmesi yönüyle de büyük önem taşıdığını dile getiren Eyrice ADSM Diş Hekimi Bülent Cansabuncu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Oral diagnozun önemi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığının düzenli olarak kontrol edilmesi, olası sağlık sorunlarının erken dönemde tespit edilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu bağlamda, diş hekimleri ve sağlık kuruluşları, halka yönelik bilgilendirme kampanyaları düzenlemeli ve düzenli diş muayenesinin önemi vurgulanmalıdır. Koruyucu diş hekimliği, diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesi için yapılan çalışmaları kapsar. Bu alanda yapılan uygulamalar, ağız hijyeninin sağlanması, düzenli diş hekimi kontrolleri, flor uygulamaları, fissür örtücü tedaviler ve beslenme tavsiyelerini içerir. Koruyucu diş hekimliği, hastalıkların oluşmadan önlenmesini amaçlayarak, bireylerin ağız ve diş sağlığını uzun vadede korumalarına yardımcı olur. Bu, hem hastaların yaşam kalitesini artırır hem de tedavi maliyetlerini düşürür.”

Özel Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Bülent Cansabuncu açıklamasını, “Ağız ve diş sağlığında oral diagnoz, genel sağlığımızın korunmasında ve geliştirilmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Kurumumuzun uzman hekimleri ile yapılan konsültasyonlar sayesinde, hastalarımız için en doğru teşhis ve tedavi planlaması yapılmakta ve sağlık sorunlarının önüne geçilmektedir.Herkesin düzenli olarak diş muayenesine gitmesi ve ağız sağlığına özen göstermesi, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir” diyerek tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İşte Bursa Semt Lokantası'nın ağustos ayı menüsü ve fiyatı

2024-07-31 14:41 - Bursa

Bursalı Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi

2024-08-01 13:46 - Bursa

Türkiye'nin önde gelen otomotiv firması konkordato ilan etti

2024-08-04 09:18 - Bursa

Bursaspor o borçtan kurtuldu!

2024-08-04 16:36 - Bursa

Bursastore'de formalar kapışılıyor !

2024-08-03 14:43 - Bursaspor

Bursa'da Deprem !

2024-08-03 05:22 - Bursa

Bursaspor'da transfer !

2024-08-02 16:41 - Bursaspor

Akaryakıt fiyatlarında tabela yine değişti

2024-08-03 10:33 - Bursa

Instagram'ın ne zaman açılacağı belli oldu

2024-08-05 16:20 - Gündem

Bursaspor Kulübü’nden benzinlik arazisi ile ilgili açıklama geldi

2024-08-04 21:37 - Bursaspor

İlgili Haberler

İzlanda'yı 3 golle devirdik!

23:36 - Bursa

Eğitimde sorunlar bitecek gibi değil!

22:27 - Bursa

Bursaspor Kulübü'nden Kombine ve Bilet Açıklaması!

21:52 - Bursa

Bursa’da 2 gündür haber alınamayan şahsın kazada öldüğü ortaya çıktı

20:59 - Bursa

Bursa’da vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası’ için yürüdü

20:53 - Bursa

Günün Manşetleri

İzlanda'yı 3 golle devirdik!

23:36 - Bursa

Eğitimde sorunlar bitecek gibi değil!

22:27 - Bursa

Bursaspor Kulübü'nden Kombine ve Bilet Açıklaması!

21:52 - Bursa

Bursa’da 2 gündür haber alınamayan şahsın kazada öldüğü ortaya çıktı

20:59 - Bursa

Bursa’da vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası’ için yürüdü

20:53 - Bursa