?>

Girit mutfağının lezzetlerinden ’nohut mayalı Akdeniz ada ekmeği’ BESAŞ bayilerinde

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ata tohumu siyez buğdayı ve karakılçık buğdayından ürettiği ekmeklerin ardından şimdi de orijinal tariflerine uygun olarak ürettiği ‘nohut mayalı Akdeniz ada ekmeği’ni sofralarla buluşturuyor.

Bursa - 2 saat önce

Bursa’da sağlıklı ve güvenilir gıdayı vatandaşlarla uygun fiyata buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ürün yelpazesini de her geçen gün geliştiriyor. Günde yaklaşık 200 bin ekmeği Bursalılarla buluşturan BESAŞ, ata tohumu siyez buğdayı ve karakılçık buğdayından ürettiği ekmeklerden sonra aslına uygun olarak ürettiği ‘nohut mayalı Akdeniz ada ekmeğini de ‘Ada vatandan ana vatana’ temasıyla satışa sunuyor. Giritya Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile iş birliği yapan BESAŞ, Giritli göçmenlerin önemli bir kültür parçası olan nohut mayalı ekmeği tariflere uygun olarak üretti. Yeni ürünün tanıtım toplantısı yapıldı. Programa katılanlar özel lezzeti tatma imkanı da buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, BESAŞ’ın her geçen gün ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırarak Bursalılara hizmet ettiğini söyledi. Nohut mayalı ekmeğin önemli bir kültürel zenginlik olduğunu belirten Gazioğlu, bu tür kültürel çeşitlilikleri tüm Bursa’ya tanıtmayı ve Bursalılar ile buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, nohut mayalı ekmeğin kendi çocukluğunun önemli bir lezzeti olduğunu dile getirdi. Giritli göçmenlerin büyüklerinden öğrendikleri tarifin aslına bağlı kalarak BESAŞ’ın gıda mühendisleriyle birlikte üretim yapıldığını anlatan Demirtaş, “Bu proje bizleri çok heyecanlandırdı. Değerlerimizi yaşatmak ve unutulmasını engellemek istiyoruz. Giritli göçmenlerin severek tükettiği nohut mayalı ekmeği tüm Bursalıların da seveceğine inanıyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Dernek Başkanı Zehra Nur Biricik, nohut mayalı ekmeği büyüklerin çok sık yaptığını hatırlatarak Giritli göçmenlerin kültüründe önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Büyüklerin tarifini nesilden nesile aktarmayı arzuladıklarını belirten Biricik, “BESAŞ ile bu doğrultuda çalışma başlattık. Dernek olarak ekmeğin nasıl yapıldığını araştırdık, bu işi bilenlerle konuştuk. Onların verdiği tarifleri BESAŞ ile paylaştık. Gıda mühendislerinin çalışması sonucunda ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Bu lezzeti tüm Bursa ile paylaşmak istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni ürünün tanıtım toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Dış İlişkiler Daire Başkanı Pınar Işıkyıldız, BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz, Giritya Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Nur Biricik, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin en büyük küçük sanayi sitesi havadan görüntülendi

2024-10-19 10:01 - Bursa

Galatasaraylı Icardi'nin eşi sutyenini indirdi ortalık karıştı!

2024-10-20 16:02 - Bursa

Bursaspor için önemli buluşma

2024-10-17 14:27 - Bursaspor

Bursaspor'dan Haluk Erdem'e Ziyaret !

2024-10-17 16:31 - Bursa

BURULAŞ’tan yılda 23 milyon lira tasarruf sağlayan hamle

2024-10-17 12:12 - Bursa

Bursaspor’a destek sağlayacak her projenin yanındayız

2024-10-17 15:28 - Bursaspor

TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu

2024-10-24 00:12 - Asayiş

Uludağ'da beklenen kar yağışı başladı

2024-10-18 00:18 - Bursa

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

2024-10-20 05:16 - Bursa

Bursa Nilüfer'deki imar krizi çözüldü

2024-10-23 09:36 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa’da cezaevinden izinli çıktı, silahla vuruldu

13:01 - Bursa

Bursa’da akılalmaz olay...

12:47 - Bursa

Bursa'da kontrolden çıkan tır devrildi

12:42 - Bursa

Bursa’da çay ocağındaki şüpheli ölüm

12:27 - Bursa

BUÜ’nün 50. kuruluş yıldönümü dolu dolu kutlanacak

11:24 - Bursa

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir”

13:16 - Siyaset

Bursa’da cezaevinden izinli çıktı, silahla vuruldu

13:01 - Bursa

Bursa’da akılalmaz olay...

12:47 - Bursa

Bursa'da kontrolden çıkan tır devrildi

12:42 - Bursa

Bursa’da çay ocağındaki şüpheli ölüm

12:27 - Bursa