?>

Hastalıklı dokular sanat eserine dönüştü

TIBBİ PATOLOJİ UZMANI DR. AYSUHAN OKAY, İNCELEDİĞİ HASTALIKLI MİDE, UTERUS, PROSTAT, DERİ, TESTİS, TİROİT GİBİ DOKULARIN MİKROSKOBİK GÖRÜNTÜLERİNİ HAYAL GÜCÜYLE SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜ. DR. AYSUHAN OKAY, "MATERYALİM; MİKROSKOP, MESLEĞİM, CEP TELEFONU KAMERASI, DOKU ÖRNEKLERİ VE HAYALLERİM" DEDİ.

Yaşam - 2 yıl önce

Tıbbi Patoloji Uzmanı Dr. Aysuhan Okay, incelediği hastalıklı mide, uterus, prostat, deri, testis, tiroit gibi dokuların mikroskobik görüntülerini hayal gücüyle sanat eserine dönüştürdü. Dr. Okay’ın eserlerinden oluşan fotoğraf sergisi hastanede açıldı.

Konya Numune Hastanesi Tıbbi Patoloji Uzmanı Dr. Aysuhan Okay, meslek hayatı boyunca incelediği hastalıklı dokuların mikroskobik görüntüleriyle sanatla ilgili eserler ortaya koyuyor. Mikroskoptan aldığı görüntüleri hayal gücüyle işleyen Dr. Aysuhan Okay, bilgisayar ortamına aktardığı görüntülere ufak eklemeler yaparak onlara estetik kazandırıyor. Dr. Okay, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle de bugüne kadar ortaya çıkardığı sanat eserlerinden 65 adet fotoğrafın yer aldığı sergi açtı. Konya Numune Hastanesi’nde açılan fotoğraf sergisinden elde edilecek gelir depremzede üniversite öğrencilerinin eğitimi için bağışlanacak. “Meslek hayatım boyunca birikimlerimi fotoğrafa dökmeyi istedim”

Dr. Aysuhan Okay, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle ‘Teşhisten Sanata Patolojinin Büyülü Dünyası’ adlı sergiyi açtıklarını söyledi. Her insanın bir hikayesi olduğunu, kendisinin de onlardan biri olduğunu belirten Dr. Okay, "Materyalim; mikroskop, mesleğim, cep telefonu kamerası, doku örnekleri ve hayallerim. Meslek hayatım boyunca birikimlerimi fotoğrafa dökmeyi ve bunların kalıcı olmasını istedim. Bu serginin en güzel tarafı ise gelirinin ülkemizde yakın zamanda yaşanan deprem felaketinden etkilenen üniversite öğrencilerinin eğitimine bağışlanacak olmasıdır. Sergimiz 65 adet fotoğraftan oluşmaktadır. Mide, uterus, prostat, deri, testis, tiroit dokularına ait örnekler var. Tüm fotoğraflar orijinal doku ve orijinal renktedir, sadece bazılarına hayal ederek dijital ortamda küçük eklemeler yaptım” dedi.

Sergiyi ziyaret eden Numune Hastanesi Eğitim Birim Sorumlusu Hemşire Olcay Güngör de, “Sergi çok güzel. Doktorumla aynı hastanede çalışıyor olmak da güzel bir duygu. Mesleki tecrübesini sanat alanına da taşımış. İnanılmaz keyifli bir sergi olmuş. Emeklerine sağlık, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Numune Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Feyza Alp ise, “Sergiyi çok beğendim, çok ilginç buldum. Bilimle sanatın bir araya getirilmesi çok hoşuma gitti. Hayal gücü ortaya konmuş. Hiç böyle bir şeyi tasavvur etmemiştim. Çok beğendim” diye konuştu.

Serginin açılış kurdelesini İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, Dr. Aysuhan Okay ile birlikte kesti. Serginin açılışına hastane yöneticileri ve çalışanları da katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

İşte Tofaş Şahin'in spor modelinden ilk fotoğraflar

2023-04-01 11:27 - Bursa

Kanserle savaşan Bahar Öztan son halini paylaştı

2023-03-28 17:06 - Magazin

Milli futbolcu Yunus Mallı, Bursa'da kapıda kaldı

2023-03-29 16:40 - Bursa

Paris’te Eyfel Kulesi sayısı ikiye çıktı

2023-04-03 18:53 - Dünya

21'inci sıradaki Togg alıcısı: Araç gelince yakınlarımla birer tur atacağız

2023-04-01 10:53 - Bursa

Fahrettin Koca, Bursa'dan aday oluyor!

2023-04-01 13:05 - Bursa

Togg'un şarj ücretleri belli oldu

2023-03-31 08:54 - Bursa

Köfteci Yusuf ve Sedat Peker davasında yeni gelişme!

2023-03-28 15:57 - Bursa

Hırvatistan futbol takımının hocasından çarpıcı Bursa yorumu

2023-03-28 17:49 - Bursa

Bursa’da yaşayan Togg talihlisi: "İki ay içerisinde bir oğlum olacak, Togg’u sünnet aracı yapacağız"

2023-03-30 17:59 - Bursa

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi’nde Türkiye ve Kazakistan’ın Cumhuriyetleşme süreçleri konuşuldu

17:13 - Yaşam

Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor

16:30 - Yaşam

11. Konya Kitap Günleri kapılarını açtı

16:26 - Yaşam

Kumluca’da orman yangınında alevlerin sıçradığı ev kullanılamaz hale geldi

16:02 - Yaşam

Gümüşhane yaylaları kar altında

16:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Feci kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Zeynep toprağa verildi

14:50 - Bursa

Başkan Aydın muhtarların gününü kutladı

14:25 - Bursa

Nilüfer’de Muhtarlar Günü’ne özel buluşma

13:57 - Bursa

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye Yüzyılı Çocukları ile Kahvaltı Programı’nda" ile bir araya geldi

13:34 - Siyaset

Klasik otomobiller bu kez lösemi farkındalığını artırmak için yola çıktı

13:12 - Bursa