?>

Hem becerilerini test ediyor hem de eğleniyorlar

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇOCUKLARI ERKEN YAŞLARDA SPORLA BULUŞTURMAK VE HAREKETSİZ YAŞAMIN İNSAN SAĞLIĞINA OLAN OLUMSUZ ETKİLERİNE DİKKAT ÇEKMEK ADINA YÜRÜTÜLEN “ÖNCE ÖĞREN, SONRA EĞLEN” PROJESİ KAPSAMINDA HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE SPORTİF BECERİ KOORDİNASYON PARKURLARIYLA BULUŞUYOR.

Spor - 2 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından çocukları erken yaşlarda sporla buluşturmak ve hareketsiz yaşamın insan sağlığına olan olumsuz etkilerine dikkat çekmek adına yürütülen “Önce Öğren, Sonra Eğlen” projesi ile her yıl binlerce öğrenci geleneksel çocuk oyunları ve sportif beceri koordinasyon parkurlarıyla buluşuyor.

2017 yılından bugüne kadar binlerce öğrenciyi oyun, spor ve eğlence ile buluşturan “Önce Öğren Sonra Eğlen” projesi çerçevesinde Şehitkamil ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören 4. ve 5. sınıf öğrencileri; geleneksel çocuk oyunları, branşa özgü eğitimler, beceri koordinasyon parkurları ve yetenek taramalarına katılıyorlar. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen proje çalışmaları sonucunda uzman eğitmenler tarafından her dönem branşa özgü temel eğitimlerin verildiği spor akademilerine, yüzlerce sporcu adayı yönlendiriliyor. İp atlama, birdirbir, dokun kurtar, elim sende, ebelemece, yağ satarım bal satarım, kör ebe, simit gibi geçmişten bugüne kadar keyifle oynanan oyunlarla eğlenceli zamanlar geçiren öğrenciler, içerikleri yaş gruplarına özgü hazırlanan sportif beceri koordinasyon parkurlarında, yeteneklerini keşfetme imkanı yakalıyorlar. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından düzenlenen veli bilgilendirme programları sonrasında ebeveynler, spor faaliyetlerini çocuklarının günlük yaşamlarında listenin başına alıyorlar.

"Erken yaşlarda sporla buluşmalarını arzu ediyoruz"

Önce Öğren, Sonra Eğlen Projesi ile gerçekleştirilen çalışmaların gelişim çağında olan çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine önemli bir katkı sağlandığını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yürütülen faaliyetlerle ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti:

"Şehitkamil Belediyesi olarak spor yapma alışkanlığının toplumun her kesimine ve her yaş grubuna yayılmasını arzu ediyoruz. Bu doğrultuda kurumlararası iş birliği ile spor alanındaki projeleri başarıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar içerisinde Önce Öğren Sonra Eğlen projesine ayrı bir önem veriyor, çocuklarımızın erken yaşlarda spora başlamanın önemini her fırsatta ifade ediyoruz. Düzenli olarak yapılan spor faaliyetleri, gelişim çağında olan çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimini önemli ölçüde olumlu etkiliyor. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere 7’den 70’e herkesin spor yapmasını ve dolayısı ile sağlıklı ve zinde kalmalarını sağlıyoruz. Milli eğitim camiamız başta olmak üzere, değerli velilerimize, eğitmenlerimize, proje çalışmalarına göstermiş oldukları büyük ilgiden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlıklı, mutlu, formda ve daha sosyal bir yaşam için tüm miniklerimizi spor yaparak eğlenmeye davet ediyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın en önemli okulundaki büyük restorasyon

2023-01-06 12:20 - Bursa

Balıkesir’in ilk kayak merkezi Ulus Dağı’na kurulacak

2023-01-11 13:09 - Ekonomi

Yalova Belediyesi ulaşımda alternatif çözümler üretti

2023-01-08 12:09 - Gündem

Bursa Barosu'ndan Karacabey Planı'na iptal davası

2023-01-06 13:01 - Bursa

Mudanya'da denizde kadın cesedi bulundu

2023-01-11 16:51 - Bursa

Bursaspor-Fenerbahçe maçı kapalı gişe oynayacak!

2023-01-04 19:16 - Bursaspor

Bursalılar Mudanya sahillerini doldurdu

2023-01-07 17:38 - Bursa

Yıldırım 'Türkiye Yüzyılı'na hazır

2023-01-08 12:23 - Bursa

Karabük İdman Yurdu’ndan transfer atağı

2023-01-07 18:14 - Spor

Bursaspor'dan önemli açıklama

2023-01-08 16:01 - Bursaspor

İlgili Haberler

Göztepe’nin iç saha karnesi dikkat çekiyor

11:10 - Spor

Şiddet olaylarına dikkat çeken sporcular bin 250 kilometre pedal çevirecek

10:54 - Spor

Trendyol Süper Lig’de 10. hafta heyecanı yaşanacak

10:44 - Spor

Bilecikli başarılı futbolcu 3. Lig’e transfer oldu

10:40 - Spor

Bisiklet tutkunları Çeşme’de buluşacak

10:26 - Spor

Günün Manşetleri

Bursaspor bilet satış programını açıkladı !Bursaspor bilet satış programını açıkladı !

10:18 - Bursa

TUSAŞ’taki terör saldırısında kahreden detay

09:45 - Asayiş

Motosiklet yola atlayan yayaya çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

07:09 - Bursa

YENİDOĞAN ÇETESİ / SAĞLIKTA ÖZELLEŞME / NEOLİBERAL DÜZEN

02:11 - Bursa

TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu

00:12 - Asayiş