?>

Hırsızlar boş daireleri pestededirten yöntemle belirledi

Denizli’de hırsızların uyguladığı yeni yöntem akıllara durgunluk getirdi. 2 kadın 1 çocuk hırsız kapı dürbünlerine yapıştırdıkları kağıt parçalarının alınmadığı dairenin boş olduğunu anlayarak girdiler. Giremedikleri dairelerin ise kapı önündeki ayakkabıları çalan hırsızların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise gülmeleri dikkat çekti.

Asayiş - 6 ay önce

Denizli’de hırsızların uyguladığı yeni yöntem akıllara durgunluk getirdi. 2 kadın 1 çocuk hırsız kapı dürbünlerine yapıştırdıkları kağıt parçalarının alınmadığı dairenin boş olduğunu anlayarak girdiler. Giremedikleri dairelerin ise kapı önündeki ayakkabıları çalan hırsızların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise gülmeleri dikkat çekti. Denizli’de hırsızların yeni yöntemi görenleri hayrete düşürdü. Pamukkale ilçesi Asmalıevler Mahallesinde bir apartmanı mesken belirleyen 2 kadın ve 1 çocuktan oluşan hırsızlar, bayram öncesinde ve sonrasında kapı dürbünlerine boş kağıt parçaları yapıştırdı. Tekrar aynı apartman dairesine giden hırsızlar kapı dürbünlerinden kağıt parçalarının alınmamasından dairede yaşayanların eve uğramadığını fark ederek hedef belirledi. Girdikleri bir daireden hırsızlık olayı gerçekleştirdi. Giremedikleri dairelerin ise kapı önünde bulunan ayakkabıları çalmaları bu kadarına da pes dedirtti. Rahat tavırlı hırsızın sevinci güvenlik kamerasına yansıdı Hırsızlardan biri apartmanın giriş kapısında durarak gözetleme yaparken, diğer kadın ve çocuk ise apartman dairesine girdi. Apartman güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsızlar önce girecekleri dairenin önünde bir süre bekliyor. Ardından kapıyı açmayı başaran hırsızlardan çocuk olan içeriye girdiği görülüyor. Daha sonra çocuk hırsız koşarak uzaklaşıyor. Kadın hırsızlardan birinin rahat tavırları ve gülmesi dikkatlerden kaçmadı. "Boş dönmemek için kapı önündeki ayakkabıları alıyorlar”

Apartman sakinleri olarak yaşadıkları olayın sinir bozucu ve üzücü olduğunu ifade eden apartman yaşayan Baha Semih Karabulut, hırsızlık olayının bir defa ile sınırlı kalmadığın ifade etti. Kapı dürbünlerine yapıştırılan kağıtların tekrar tekrar yapıştırılması ile hırsızlık olabileceğini düşündüklerini ifade eden Karabulut, “Kapılarımızın dürbünlerine kağıt yapıştırıyorlar ve bu kağıdın alınmadığı zaman bizim evlere girmediğimizi düşünüyorlar. Evlere girmeye çalışıyorlar, giremedikleri evlerde de kapıların önündeki ayakkabılar alıyorlar. ’Boş dönmeyelim’ diyorlar herhalde. Olay ilk olarak Ramazan Bayramında başladı. Apartmanda oturan insanlar bayram için memleketlerine tatile gittiğinde bu şekilde evlere giriyorlar. Sonrasında biz yapıştırılan kağıtları topladık ve tekrardan yapmaya devam ettiler. 2-3 defa yapıştırıldı. Bu kağıtları yapıştırıyorlar ve daha sonra gelip tekrardan içeri girmeye çalışıyorlar. Bizim içeride olmadığımızı düşünüyorlar." dedi. Öte yandan, daire sahiplerinin ihbarı üzerine adrese gelen polis ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından hırsızlık olayının şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Gemlik sallanmaya devam ediyor!

2024-04-22 08:18 - Bursa

İngiltere Bursaspor'u konuşuyor!

2024-04-22 22:41 - Bursa

Eşini yarı çıplak arkadaşıyla bastı

2024-04-24 10:07 - Gündem

Almanya'da gündem Bursaspor!

2024-04-25 19:54 - Bursa

BURULAŞ'ta genel müdür Fahrettin Beşli oldu...

2024-04-24 20:58 - Bursa

İstanbul Kartal'dan Uludağ manzarası

2024-04-21 13:57 - Bursa

Bursa Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren teşekkür ziyaretlerine başladı

2024-04-22 17:52 - Bursa

Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi

2024-04-19 13:03 - Bursa

Orhangazi'nin Belediye Başkan Yardımcıları Bakırdan ve Altuntaş oldu

2024-04-19 21:44 - Bursa

Genç Antrenör Yasin Aktem hayatını kaybetti

2024-04-22 12:53 - Bursa

İlgili Haberler

Maltepe’de trafik kazası: 2 yaralı

00:55 - Asayiş

Van’daki trafik kazasında ağır yaralanan şahıs hayatını kaybetti

00:51 - Asayiş

Bakan Yerlikaya: “Ruhsatsız silah taşımanın cezasını caydırıcı hale getirecek tasarımımız var”

00:40 - Asayiş

(Düzeltme) Van’da köpeğe çarpmamak için kaza yaptı: 8 kişi yaralandı

00:33 - Asayiş

Apartman dairesinde korkutan yangın

00:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa