İEÜ Medical Point’e ‘Nörolojik Bilimler Merkezi’ müjdesi

?zmir ekonomi üniversitesi (ieü) medical point hastanesinde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin piliyle ilgili eğitim semineri verildi.

Sağlık - 4 ay önce

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin piliyle ilgili eğitim semineri verildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, İEÜ Medical Point Hastanesi’nin bir Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hazırlığı içerisinde olduğunu müjdeledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde, ileri evre parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan beyin pilinin önemine ilişkin nöroloji hekimlerine ‘1. Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) Nöroloji Eğitim Semineri’ düzenlendi. İEÜ Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, Uzm. Dr. Gülce Coşku Yılmaz Çakan, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ali Akay’ın konuşmacı olduğu seminere, Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Murat Emre de katıldı. Nöroloji hastaları tedavi edilecek

Seminerin açılış konuşmasını yapan İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, nöroloji hastalıkların çok önemli olduğunu ifade ederek, İEÜ Medical Point Hastanesi’nin Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hazırlığı içerisinde olduğunu müjdeledi. Prof. Dr. Şükrü Emre, bu merkezde ileri evre parkinson gibi nörolojik hastalıklara sahip olan kişilerin tedavi edilebileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Şükrü Emre, “Prof. Dr. Murat Emre’ye ve katılımcı tüm hocalarıma hastanemiz adına çok teşekkür etmek istiyorum. Yenileri öğrenmek ve takip etmek zaman alır. Yakın zaman içerisinde nöroloji hastalarının tedavi edileceği bir Neuroscience Center (Nörolojik Bilimler Merkezi) hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. Multidisipliner çalışma

Seminerde, İEÜ Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci DBS (Derin Beyin Stimülasyonu) tedavisinde, hekimlerin hasta uygunluğuna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. İEÜ Medical Point Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ali Akay da başarılı bir DBS tedavisinin cerrah ve nöroloji hekimi arasındaki multidisipliner çalışma sayesinde olabileceğini söyledi. Nöroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Gülce Coşku Yılmaz Çakan da, katılımcılarla İEÜ Medical Point Hastanesi’nde tedavi edilen hasta örneklerini paylaştı. Konuşmaların sonunda, İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof. Dr. Murat Emre’ye katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Prof. Dr. Murat Emre, “Workshop tarzında bir etkinlik olmasını istedik. Buraya katılan tüm hekimlere ve bu semineri düzenleyen İEÜ Medical Point Hastanesi’ne çok teşekkür ederiz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakan Fidan'a Bursa Mudanya'da büyük ilgi

2024-03-17 17:59 - Bursa

Kızılcık Şerbet dizisinin ünlü oyuncusu Bursa Uludağ'da aşk tazeledi

2024-03-17 10:51 - Bursa

Yeşilçam'ın önemli ismi hayatını kaybetti

2024-03-12 17:26 - Magazin

Ünlü çocuk oyuncunun annesinden uyarılar

2024-03-11 13:17 - Magazin

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

2024-03-17 14:37 - Magazin

Denizli’nin kuaförleri ödüllerle kente döndü

2024-03-14 13:08 - Magazin

Ünlü oyuncu koçu Ümit Çırak’ın yeni genç gözdesi Sena ve Mustafa Konak kardeşler

2024-03-14 11:36 - Magazin

Karacabey Şeker Fabrikası satıldı

2024-03-13 09:39 - Bursa

Mustafakemalpaşa'nın güçlü kızlarına Erdem'den destek

2024-03-17 09:46 - Bursa

Nilüfer’in 7. Kütüphanesi ‘Koza Kütüphane’ açıldı

2024-03-15 14:16 - Bursa

İlgili Haberler

Midyat Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü ameliyatı yapıldı

12:44 - Sağlık

Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

12:44 - Sağlık

Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

12:14 - Sağlık

Erzincan’ın ilçe hastanelerinde "Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Değerlendirmesi" yapıldı

11:40 - Sağlık

Alzheimer hastaları için ‘yaşam tarzı değişikliği’ umudu

11:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Batalla'nın imza töreni tarihi açıklandı

12:39 - Bursaspor

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor...

12:32 - Bursa

"Türk Devletleri Teşkilatı'nda alfabe birliğini bir an önce tesis etmeliyiz”

12:05 - Gündem

Sağlıkta şiddet bitmiyor: İstediği raporu alamayınca doktorun diz kapağını kırdı

11:58 - Gündem

Bursa Mudanya Belediyesi temizlik filosunu genişletiyor

11:20 - Bursa