?>

İİBF’de kadın istihdamı konuşuldu

Anadolu üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi tarafından “türkiye’deki yükseköğretim istatistikleri bağlamında talebi artan mesleklerde kadın istihdamına genel bir bakış” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Gündem - 12 ay önce

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “Türkiye’deki Yükseköğretim İstatistikleri Bağlamında Talebi Artan Mesleklerde Kadın İstihdamına Genel Bir Bakış” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Türkiye’deki Yükseköğretim İstatistikleri Bağlamında Talebi Artan Mesleklerde Kadın İstihdamına Genel Bir Bakış” başlıklı seminer gerçekleştirildi. İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere İİBF Dekanı Pro. Dr. Elif Dağdemir başta olmak üzere çok sayıda öğretim elemanı katılım gösterdi. Dekan Dağdemir: “Bu tarz araştırmaların değerli ve önemli olduğunu düşünüyoruz”

Açılış konuşmasında araştırmalar üzerindeki çalışmaların önemine vurgu yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir, “Kıymetli hocalarımızın araştırmaları sonucunda ulaştıkları verileri sizlerle birlikte dinleyeceğiz. Bu araştırmaların önemine sık sık vurgu yapıyoruz ve teşvik de etmek istiyoruz. Atmamız gereken adımları bu şekilde daha sağlam atacağımıza inanıyorum.” dedi. Ar. Gör. Yiğit: “Çeşitli politikaların geliştirilmesi gerekiyor”

Anadolu Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Mustafa Yiğit “Türkiye’deki Yükseköğretim İstatistikleri Bağlamında Talebi Artan Mesleklerde Kadın İstihdamına Genel Bir Bakış” başlıklı seminerde çalışmasının amacına dair bilgileri katılımcılarla paylaştı. Arş. Gör. Yiğit şunları söyledi:

“Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan raporda yer alan, talebi artan meslekler ile Türkiye’deki lisans bölümlerini eşleştirerek, bu bölümlerdeki cinsiyet dağılımı üzerinden geleceğin işgücü piyasalarında kadınların konumuna yönelik bir yorum ortaya koymaya çalıştık. Çalışma kapsamında yirmi sekiz bölümde okuyan öğrencilerin cinsiyet dağılımı inceledik. Bu öğrencilerin yüzde 61,7’sini erkekler, yüzde 38,3’ünü kadınların oluşturduğunu görüyoruz. Yirmi sekiz bölümün on dokuzunda erkek öğrenciler, dokuz bölümde ise kadın öğrenciler çoğunlukta. Seçilen bölümlerdeki kadın öğrenci oranlarının, vakıf üniversitelerinde, devlet üniversitelerine kıyasla daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak yapılan incelemede, seçilen bölümlerdeki öğrencilerin geneli erkek öğrenciler oluşturuyor. Veriler, literatürün de verdiği destekle, kadınların geleceğin mesleklerinde ve işgücündeki temsilinin artırılması ve güçlendirilmesi için çeşitli politikaların geliştirilmesinin gerekliliğini ortaya koyması gerektiğini düşünüyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

1500 ailenin temel ihtiyacının karşılanacağı Adıyaman Destek Market açıldı

2023-10-31 17:43 - Gündem

EGİAD’dan dijital dönüşüme uluslararası yaklaşım

2023-10-31 11:50 - Gündem

TANYA ELENMESİN DİYE TABAK YAPMADI! MasterChef'e veda eden yarışmacı: 2022 Şampiyonu Metin Yavuz

2023-10-30 00:03 - Bursa

Bursa'da çocuk parkında ağaca asılı kadın cesedi bulundu

2023-10-29 10:24 - Bursa

Bursa'da ölümü şüpheli bulunan Nevrigül’ün kardeşi Nazmiye kendini yaraladı

2023-10-28 17:49 - Bursa

YILDIRIM'IN SUÇU NE?

2023-10-30 08:49 - Bursa

Türkiye gündemine oturan Nevrigül'ün cenazesi Bursa'da defnedildi

2023-10-28 17:13 - Bursa

Karacabey Belediyespor - Bornova 1877: 0-4

2023-11-01 17:26 - Spor

Türkiye’nin ilk kadın mahalle bando takımının şefi de mahallenin kadın muhtarı

2023-11-02 10:36 - Bursa

Bursa'da kadın doktora saldırı

2023-10-31 10:59 - Bursa

İlgili Haberler

İstanbul’da gökkuşağı sürprizi: Kısa süreli yağışın ardından görsel şölen oluştu

22:23 - Gündem

Giresun’un kültürel zenginlikleri Arnavutköy’de Hemşehri Günleri’nde vatandaşlarla buluştu

22:21 - Gündem

DPÜ Sosyoloji Topluluğu öğrencileri, şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdi

21:41 - Gündem

Şehzadeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi yürütme kurulunu seçti

21:44 - Gündem

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Derin vefat etti

20:26 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset