İstanbul'da helikopter destekli terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, gece saat 03.00 sıralarında Okmeydanı'nda bulunan Gençlik Federasyonu Derneği binasına baskın düzenledi. Operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verirken, itfaiyeye ait 2 merdiven aracının da güvenlik güçleri ile birlikte Okmeydanı'na girdiği görüldü.

Asayiş - 8 yıl önce

BİNA ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Piyalepaşa Caddesi üzerindeki Gençlik Fedarasyonu Derneği binası önünde duran polis ekipleri, çevrede 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlar ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi aldı. Terörle Mücadele Şubesi polisleri de uzun namlulu silahlarla sokak başlarında tedbir alırken, bir polis helikopterinin de cadde üzerinde devamlı uçtuğu görüldü.

İTFAİYE YARDIMIYLA GİRDİLER

Operasyon öncesi hazırlıklarını tamamlayan çok sayıda polis, Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binasına baskın düzenledi. Operasyon boyunca itfaiyenin 2 merdiven aracı da katlara merdiven uzatıp, polislerin içeri girmesine yardımcı oldu. Özel kesici aletler ve balyoz ile kapıları kıran polisin, bazı belge ve dokümana el koyduğu öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon sırasında çok sayıda şüpheli de gözaltına alındı. Şüpheliler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

OPERASYONUN DETAYLARI

Okmeydanı'nda bu sabah yapılan terör operasyonunun detayları belli oldu. Operasyonun terör örgütü DHKP-C'ye yönelik yapıldığı öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğüne, bir aile çocuklarının terör örgütü DHKP-C tarafından kandırılarak kaçırıldığı yönünde şikayette bulundu. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri yaptığı ortak çalışma sonucunda ihbarda belirtilen kişinin tutulabileceği tespit edilen Okmeydanı'ndaki Gençlik Federasyonu Derneği binasında operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin destek verdiği operasyonda Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binasına bu sabah baskın yapıldı.

3'Ü KADIN 6 KİŞİ YAKALANDI

İtfaiye ekiplerinin 2 merdiven aracı dernek binasının üst katlarına merdiven uzatıp, polislerin içeri girmesine yardımcı oldu.

Polis ekipleri özel kesici aletler ve balyoz yardımıyla kapıları kırarak içeriye girdi. Polis ekipleri, Gençlik Federasyonu Derneği'nde 3'ü kadın toplam 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 2'sinin 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi.

18 yaşından küçük 1 kadın 2 kişinin ailelerinin müracaatı üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde kayıp olarak arandıkları ortaya çıktı. Öte yandan şikayetçi ailenin çocuğu baskın yapılan Gençlik Federasyonu Derneği'nde bulunamadı.

ŞİFRELİ EYLEM PLANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin, yapılan baskında terör örgütü DHKP-C'nin Almanya'da bulunan üst yöneticilerinden şifreli olarak gelen eylem talimatlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdiği kaydedildi.

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk'e benzeyen Göksel Kaya’ya yoğun ilgi

2016-03-02 18:39 - Yaşam

İsmail Hacıoğlu eşinin yüzünü öyle bir yere kazıdı ki!

2016-03-05 13:30 - Magazin

'Çocuk gelin' tepkisi

2016-03-08 15:33 - Yaşam

AB ile prensipte anlaşma tamam: Haftaya bir görüşme daha olacak

2016-03-08 10:11 - Gündem

Van'da iki okula molotoflu saldırı

2016-03-08 15:45 - Sağlık

İstanbul'da helikopter destekli terör operasyonu

2016-03-09 10:05 - Asayiş

Etki mi yaratmak istiyorsun? İnfografik kullan!

2016-03-07 19:42 - Röportajlar

Çınar Göz'den kadınlara anlamlı hediye!

2016-03-08 15:59 - Bursa

Murat Boz, Aslı Enver’in ailesiyle bakın nerede tanıştı?

2016-03-07 19:35 - Magazin

Aslı Enver'den Murat Boz'a doğum günü sürprizi

2016-03-08 17:55 - Magazin

İlgili Haberler

Ev kullanılmaz hale geldi

08:20 - Asayiş

Hızını alamayan motosikletli taksiye arkadan çarptı: 2 yaralı

06:37 - Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü

04:59 - Asayiş

Alzheimer hastası yaşlı adamdan 8 saattir haber alınamıyor

01:54 - Asayiş

Çankırı ve Kastamonu’da parlak cisim görüldü

00:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

İstanbul merkezli “Kuyu-7” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 33 şüpheli yakalandı

08:39 - Gündem

Dikkat! Dolandırıcılar yapay zeka ile ünlüleri taklit ediyor!

00:15 - Bursa

Bursaspor'da bağış miktarı açıklandı !

22:02 - Bursa

İlk yarı finalist: İSPANYA

21:38 - Spor

Vali Demirtaş sahil denetimlerini sürdürüyor

19:45 - Bursa