?>

Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabine'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Gündem - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedeflediğimiz bir dönemde sanayicilerimizin hedeflerimize ulaşmamıza olan inancına şahit olduk. Önümüzüdeki zamanlar bambaşka bir Türkiye fotoğrafı ile milletimizin huzuruna çıkacağız. Perşembe günü Avrupa Birliği temsilcileri ile bir araya gelerek tıkanan yollar ve çözüm yollarını paylaştık. Cuma günü ilk milli istihbarat gemimiz UFUK'un hizmete girmesi ile kararlılığımızı ortaya koyduk. Cumartesi günü Aydın'da çok güzel programlara katıldık. Aydın'daki programımızda 'Seni çok seviyorum Tayyip Amca' notunu gönderen evlatlarımıza selamlarımı iletiyorum

Arnavutluk'a bir ziyaret gerçekleştirdik ve depremin yol açtığı yıkımın telafisi için TOKİ'nin konut teslimlerini yaptık. Tiran'da Osmanlı döneminde inşa edilen Ethem Bey Cami'nin açılış törenine katıldık. Tiran'da yapılan ve bitmek üzere olan muhteşem camii son çalışmalarını yerinde görelim dedik. Arkadaşlarımız ile beraber camiyi gezdik. Yetişebilirse Ramazan sonuna kadar gerçekleştireceğiz.

Dün de Balkanlar'dan önemli bir misafirimizi ağırladık. Kendisi ile Bosna Hersek'teki son gelişmeleri değerlendirdik. Bugün ise Kabine toplantısı öncesinde ülkemizin dört bir yanında muhtarlarımız ile bir araya geldik.

"ELİMİZDEKİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak, çözümler üretmek için var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz. Dünyanın en büyük sağlık krizinin yaşandığı dönemde, önümüzdeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için daha çok çalışacağız. Ekonomizdeki hedeflerimize ulaşmamızı istemeyenlere aradıkları ortamı vermeyeceğiz. Ülkemizin Gezi olaylarından beri yaşadığı her hadise bize tekrar tekrar göstermiştir. Kendi hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam ediyoruz.

"163 MİLYAR LİRALIK MEVDUAT, KUR KORUMALI SİSTEME GEÇMİŞTİR"

Ülkede huzursuzluk yaratmak isteyem belli kesimlerin oluşturduğu döviz kuru olaylarında şahit olduk. Kur yeniden dengeye oturunca görüldü ki böyle sert bir çıkışa sebep bir tehlike, durum mevcut değildir. Kendi içerisinde dinmesini beklediğimiz ekonomideki dengesizlik hali devam edince serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde açıkladığımız tedbir paketiyle panik havasını dağıttık.

Kur korumalı Türk Lirası hesabına yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Katılım 163 milar dolar oldu. Döviz ve altın cinsi hesaplarından bu mevduata dönüşleri zorunlu karşılıktan muaf tuttuk. Yastık altındaki altınları ekonomiye katma çalışmalarımız sürüyor. Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Kredi Garanti Fonu desteğiyle, istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı bitmek üzere. Kısır hesaplarla hareket ederek, içinden geçtiği kritik süreçte ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz.

Katma değer vergisindeki basitleştirmeyi ve adeleti sağlayacak çalışma tüm taraflar ile görüşülerek hazırlanıyor. Türkiye ekonomi modeli çerçevesinde çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı ve hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Kendi ülkesinin felaketi pahasına açgözülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız. Nice büyük mücadelelerden alnının akı ile çıkan bir millet olarak, ekonomi programımızı başarıya ulaştıracağız. Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkararak, herkesin işini de tasarrufunu da Türk lirasıyla yaptığı bir yer haline getirmek için destek istiyoruz. Dünyadaki değişimlerin ekonomide yeni uygulamaları gerektirdiği gerçeğini ilk gören ülkelerden bir tanesiyiz.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE

Koronavirüs salgınında gereksiz hiçbir kısıtlamaya meydan vermedik, vermeyeceğiz. Ülkemizin bilim insanlarının geliştirdiği ve ülkemizde yapılan TURKOVAC ile artık daha güvenle bakıyoruz. Yakın gelecekte Türkiye bu alanda dünyanın önde gelen merkezlerinden birine dönüşecek. Son salgının koronavirüsü tehdit olmaktan çıkarmasını umuyoruz. Vatandaşlarımızdan aşılarını yaptırmaları ve hatırlatmalarını yaptırmalarını ihmal etmemelerini istiyoruz. Yeni varyantta maske kullanımın etkileri bilinmektedir.

"EN KISA SÜREDE HAK SAHİPLERİNE DAĞITILACAK"

Tarım ürünleri zararlarının karşılanması konusundaki eksiklikleri tamamlamak için AFAD üzerinden 200 milyon liralık bir kaynak daha ayırıyoruz. Bu meblağ en kısa sürede Antalya, Artvin, Aydın, Bartın, Kastamonu, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sinop ve Van'daki hak sahiplerine dağıtılacak.

Prim ve posa desteğiyle birlikte önümüzdeki dönem için üreticilerimize ton başına 875 liralık pancar bedeli ortaya çıkıyor.

AFGANİSTAN'A İYİLİK TRENİ

Afganistan'a 700 tonluk bir iyilik treni göndereceğiz. İçinde gıda giyim sağlık ürünleri olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyanın gündeminde olan mezar taşı

2022-01-18 21:21 - Gündem

Kırıkkale Üniversitesi'nde ki sapık profesörün mesajları ifşa oldu: Seni yatakta öyle bir yorarım ki!

2022-01-14 12:50 - Gündem

"Babamın metreslerinden ayrılması bir yıl sürdü"

2022-01-19 13:17 - Magazin

Voleybolda hedef 2024 Paris Olimpiyatları

2022-01-18 15:23 - Spor

Bursa'da lise öğrencilerinin kadın öğretmene iğrenç tacizi!

2022-01-19 19:55 - Bursa

Düğünde damadın genç kıza attığı bakış olay olmuştu!

2022-01-15 13:47 - Gündem

Bursa’da kelebek çocuklar için seferberlik

2022-01-18 14:09 - Bursa

ÇEKSANAT Tiyatro'dan çocuklara özel oyun

2022-01-18 16:48 - Bursa

Ebru Polat'tan, Devlet Bahçeli iddiası!

2022-01-19 00:04 - Magazin

İş arkadaşı tecavüz etsin diye karısına uyuşturucu verdi

2022-01-18 21:52 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Teröristler ve bunları araç olarak kullananlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar"

22:53 - Gündem

Sosyal medyaya erişilemiyor

21:01 - Gündem

Didim, Antalya Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

20:48 - Gündem

Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali törenle başladı

20:40 - Gündem

Büyükşehir’den Aydınfest açıklaması

20:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Sosyal medyaya erişilemiyor

21:01 - Gündem

Bakan Güler açıkladı: ' TUSAŞ'a terör saldırısını PKK yaptı'

20:16 - Asayiş

BRICS Zirvesi'nde Putin ile görüşen Erdoğan TUSAŞ'a terör saldırısını lanetledi

19:24 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özel terör saldırısının zamanlamasına dikkat çekti

19:07 - Siyaset

Teröristler TUSAŞ’a gasp ettikleri ticari taksiyle geldi

18:37 - Asayiş