?>

Kadın Girişimciler, Vali İzzettin Küçük’ü Ağırladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı atında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü ağırladı.

Ekonomi - 8 yıl önce

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, TOBB Bursa KGK İcra Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve kurul üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda bu yıl yapılması planan ‘İş Dünyasının Kraliçeleri Zirvesi’ programı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

İş kadınlarının sayısının artmasıyla birlikte Türkiye’nin hedeflerine ulaşabileceğini kaydeden Vali İzzettin Küçük, özellikle üniversitelerde öğrenim gören kız öğrencilerin kadın girişimcilerin tecrübelerinden faydalanması gerektiğini söyledi. Türkiye ve kent ekonomisine değer katan her kadın girişimciyi tebrik eden İzzettin Küçük, “Kadın girişimci sayımızı mutlaka artırmamız lazım. Bunu başarırsak, ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasını sağlayabiliriz. Her zaman kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“GELECEK HEDEFLERİMİZE KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZLE ULAŞACAĞIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmasında kadın girişimcilerin büyük rolünün olduğunu söyledi. Türkiye’nin kadın girişimci sayısının AB ortalamasının altında olduğunu belirten Başkan Burkay, kadın girişimci ve çalışan sayısının artmasının ekonomiye büyük güç katacağını vurguladı.

“GİRİŞİMCİLİK KURSLARIMIZDAN 150’YE YAKIN KADIN GİRİŞİMCİ FAYDALANDI”

BTSO olarak çalışan kadınların sayısını artırmak için projeler yürüttüklerini dile getiren Başkan Burkay, BTSO olarak kadın girişimcileri teşvik edici politika ve uygulamaları yaygınlaştırdıklarını dile getirdi. Başkan Burkay, BTSO olarak Eylül 2015’ten bu yana 8 uygulamalı girişimcilik eğitim programından faydalanan 250 girişimci adayının 150’ye yakınını kadınların oluşturduğunu kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte yürütülen Büyükanne Projesi’ne en fazla destek veren kurumlardan birisi olduklarını da vurgulayan Başkan Burkay, bu projenin daha fazla kadının iş hayatına atılmasını sağlayacağını ifade etti.

“KADIN GİRİŞİMCİLERE YAPILAN YATIRIM ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN KAZANÇTIR”

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ve İcra Kurulu Üyelerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Burkay, “Kadınlara yapılan her yatırım, ülke ekonomisi için ciddi kazançlar getirecektir. BTSO olarak her zaman kadın girişimcilerimizin yanından olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“İŞ DÜNYASININ KRALİÇELERİ ZİRVESİ”

Kadın girişimcilerin iş dünyasında daha aktif olmaları adına çalışmalar yürüten TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, kadın girişimcilerin iş hayatında daha fazla yer alması için çalışmalar  gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz sene “Bir Fikrim Var” Projesi ile kadın girişimcilere yönelik yarışma ve eğitim kampı programı düzenlediklerini anlatan Özdemir, kadın girişimcilere yönelik “İş Dünyasının Kraliçeleri” zirvesini de bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Devletin kadın girişimcilere önemli destekler de verdiğini vurgulayan Özdemir, “Bu anlamda kadın girişimcilerimizi yalnız bırakmayarak her zaman yanımızda olan Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Antepia Künefe, bir tatlıdan daha fazlası

2017-03-08 17:26 - Lezzet Dünyası

Güzel, hırslı ve Bursasporlu : Müge OCAKÇI

2017-03-03 16:50 - Röportajlar

Şehit babası, Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul etmedi

2017-03-08 23:47 - Gündem

Holiday Inn City Centre, kapılarını açtı

2017-03-09 19:00 - Gündem

İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Kadınlar Günü etkinliği

2017-03-08 20:06 - Bursa

Ayşenur Balcı o fotoğrafların hepsini sildi!

2017-03-08 16:44 - Magazin

Acun, Sema'nın fotoğrafını paylaştı

2017-03-09 12:17 - Magazin

Nilüfer Belediyespor'un genç kızları Play-Off’ta

2017-03-08 20:53 - Spor

Sönmezateş’in savunması pes dedirtti

2017-03-09 19:28 - Gündem

Otoyolda içi para dolu çanta bulundu

2017-03-04 20:30 - Bursa

İlgili Haberler

SAMULAŞ’ta en düşük maaş 45,5 bin TL oldu

19:44 - Ekonomi

TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor

18:12 - Ekonomi

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Türk ordusunu namertle mücadele ederken namerte muhtaç etmeyeceğiz”

17:33 - Ekonomi

Yüzde 50 hibe destekle 22 milyon liraya fabrika kuruldu

17:27 - Ekonomi

Havalimanında unutulan 2 lüks otomobil gümrüğe gönderildi

17:29 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Timsah evinde 3 puan avında !

07:44 - Bursa

Bursa jandarmasında kaçak gübre operasyonu : 2 milyon lira değerinde 25 ton gübre ele geçirildi

21:44 - Bursa

Pablo Batalla'dan açıklamalar !

18:17 - Bursa

Bursa gündemine oturan TOFAŞ'tan açıklama

18:13 - Bursa

Bursa Tabip Odası: Oldukça öfkeliyiz!

17:46 - Bursa