?>

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme anlatıldı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ANNE ŞEHİR SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ'NE KATILAN KİŞİLERE KURBAN BAYRAMI'NDA SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ. KATILIMCILARA, KURBAN ETİ SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI DA ANLATILDI.

Sağlık - 1 yıl önce

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesi’ne katılan kişilere Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konusunda seminer verildi. Katılımcılara, kurban eti saklamanın püf noktaları da anlatıldı.

Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesi’nde yer alan katılımcılara Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenmede dikkat edilmesi gereken konular hakkında seminer verildi. Gebze’de bulunan Anne Şehir Merkezi Gelincik ve Defne Tesisleri’nde düzenlenen program yaklaşık 2 saat sürdü. Daha keyifli ve daha sağlıklı bir bayram geçirmenin dikkatli beslenme ile olacağına vurgu yapan diyetisyenler, kalp-damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalarının risk altında bulunduklarını ifade etti. Sağlıklı bireylerin dikkatli beslenmediğinde ise sindirim problemi, midede şişkinlik, ağrı, kabızlık, kalp çarpıntısı ve tansiyon yükselmesi gibi sağlık engelleri ile karışılabilecekleri belirtildi. "Etin kesildikten sonra hemen tüketilmesi doğru değildir"

Bayram sabahı kurban kesme telaşı ile kahvaltı öğününün atlanabildiği hatırlatılan seminerde, kahvaltı öğününün sağlıklı bir gün geçirmek için önemli olduğu belirtildi. Seminerde, "Kurban Bayramı’nda kahvaltı genellikle kavurma eşliğinde yapılır. Oysaki etin kesildikten sonra hemen tüketilmesi doğru değildir. Ölüm katılığı nedeniyle et bu esnada yeterince lezzetli ve yumuşak olmaz, pişme süresini uzatır. Sindirim ile ilgili problemlere neden olabilir. Bu nedenle etler en az 24 saat bekletilmeli ve daha sonra tüketilmelidir. Et tüketimini diğer günlere bırakıp, ilk gün yumurta, peynir, söğüş sebzeler, taze yeşillikler, tam tahıllı ekmek gibi besinlerle sağlıklı bir kahvaltı tercih edilmelidir. Diğer günlerde ise eğer et tüketecekseniz yanında aynı besin grubundan olan peynir ve yumurtayı tüketmemeniz gerekmektedir. Yine söğüş sebzeler ve tam tahıllı ekmekle beraber etinizi tüketebilirsiniz" ifadelerine yer verildi. Kurban etleri nasıl saklanmalıdır?

Seminerde, kurban eti saklamanın püf noktaları da anlatıldı. Bu bağlamda katılımcılara, "Kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Etler buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3-6 ay saklanabilmektedir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı ’mikroorganizmalar’ için üreme ortamı oluşturur. Etin çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözünme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir. Buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır" bilgisi verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’nin tarihten gelen mirasını yaşatıyorlar

2023-06-20 09:47 - Yaşam

İskenderun’da 2 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu

2023-06-23 19:22 - Eğitim

Bursa'nın köklü firması iflas etti

2023-06-19 11:57 - Bursa

İşte Kongre Öncesi Son Durum !

2023-06-24 14:57 - Bursaspor

Kültür Okulları 2 öğrencisi LGS'de Türkiye birincisi oldu

2023-06-23 23:29 - Bursa

Sercan Yıldırım fikir ayrılıkları yüzünden boşandı

2023-06-20 12:01 - Bursa

Emin Adanur Adaylıktan Çekildi!

2023-06-24 00:43 - Bursaspor

Bursa'da 22 Haziran Perşembe 2023'te vefat edenler

2023-06-22 17:14 - Bursa

Bursa İznik Belediyesi asfalt kaplama işi yaptıracak

2023-06-24 17:51 - Bursa

Melik Ramisoğlu, Barışıcı'ya desteğini çekti! 

2023-06-23 17:03 - Bursaspor

İlgili Haberler

Kütahya’da çocukların diş sağlığı için anlamlı anlaşma

18:15 - Sağlık

Seyitgazi’de ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ eğitimi düzenlendi

18:08 - Sağlık

Babaeski’de pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı

17:59 - Sağlık

Lüleburgaz’da okul kantinlerine denetim

18:00 - Sağlık

Yozgat’ta 20 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

17:24 - Sağlık

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa