?>

LE Guen takımı değerlendirdi

Bursaspor’un Fransız Teknik Direktörü Paul le Guen, yeşil beyazlılarda bir haftayı geride bırakırken, çalışmalarla ilgili Özlüce Tesisleri’nde bir değerlendirme toplantısı yaparak, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bursaspor - 7 yıl önce

Paul Le Guen “Sezon başı çalışmaları iyi gittiğini söyleyebilirim. Gönül tam kadro olmak isterdi. Bu normal sezon öncesi bütün takımlar aynı. Futbolcular, uluslararası maçlar nedeniyle tatillere geç gidiyorlar ve tatilden geç dönüyorlar. Buna rağmen iyi çalıştık elimizdeki oyuncularla. Çoğu günlerde çift antrenman yapıyoruz. Her antrenmanımız yaklaşık 2 saat sürüyor. Oyuncularımızın da bundan zevk aldığın görüyorum. İsteklerimize cevap veriyorlar, bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

 

Doğru Karar Vermek İstiyorum

 

“Kafamızdaki oyuncular yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bir haftadır gözlemliyorum, takım hakkındaki düşüncelerim oluşmaya başladı. 16 Temmuz’da kampa gidiyoruz. Önümde biraz daha süre var seçmek için. 26-27 oyuncu ile kampa gitmek istiyorum. Böyle olursa oyuncularımız kamptan en iyi şekilde faydalanır diye düşünüyorum. İşimin bir parçası; seçmek. Önümde birkaç gün süre var. Acele etmek istemiyorum. Doğru kararı vermek istiyorum. Takıma katılacaklarla kafamdaki net kadroya ulaşacağım. Ama bu kararı almadan önce 3-4 gün daha gözlemlemeye devam edeceğim.”

 

Geçen Sezonki Maçları İzledim

 

“Ben transfer konusunun gizli tutulması ve yürütülmesinin gerektiğini düşünüyorum. Transfer operasyonu gizli olmalı. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Ama şunu kabul edebilirim : Geçen sezonki maçları izledim ve gözlemlediğim şey takımın çok kırılgan olduğuydu. Savunma hattına yapılacak toplam 3-4 takviye ile çözüleceğini düşünüyorum. Takımın tazelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yolda ilerliyoruz. Genel olarak kırılgan takımı, tazelemek istiyoruz diyebilirim.”

 

Gerçekçi bir transfer politikası yürütmeliyiz

 

“Diğer rakiplerin yaptıkları transferleri tabi ki takip ediyoruz. Bunu yaparken bir bütçemiz olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Ben takımın başarısından sorumluyum ama sınırlı bütçe ile çalışmak zorunda olduğumuzun da bilinmesini istiyorum. Uluslararası oyuncular alan rakiplerimizle transfer konusunda yarışmak mümkün değil. Güçlü takımlarla, transfer konusunda rekabetine girmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Gerçekçi bir transfer politikası yürütmek istiyorum.”

 

Gençlerle tecrübelileri harmanlayacağız

 

“Transfer henüz bitmedi. İmzalar atılmadı. Şu kadar bilgi verebilirim : Evet, Nijeryalılarla görüştüm. Ama bu görüşme sadece Ekong üzerine değildi. Hep negatife odaklanıyorsunuz. Ben gençlerimizi kaliteli yönlerine bakıyorum. Hepsi belli kalite seviyesine sahipler. Felsefemiz tecrübelileri takıma katmak ama akademiden gelenlerle onları harman yapabilmek, bu önemli. Bu dönemki antrenmanları çok dikkatli izliyorum. Kimin hangi yönünü geliştireceğimi gözlemliyorum. 3-5 genç potansiyelli arkadaşı kadroya katmak, tecrübelilerle iyi bir harman yaratmak istiyorum.”

 

Gidecek oyuncular olacak

 

“Kulüp olarak hergün çalışıyoruz ve mesafe kat ediyoruz transfer konusunda. Insanlar tutkulu ve transfer görmek istiyor. Bunu anlıyorum ama ben hata yapmak istemiyorum yalnızca insanlar transfer için sabırsızlanıyor diye. Barış ve Titi'yi açıkladık. Çok yakın zamanda resmiyet kazanacak bir transfer daha olacak diyebilirim, başkaları da gelecek. Bu durum bu süreç, adım adım yönetilmeli. İdeal olan bu kulübün tam takım olarak çalışmasıdır ama inanın ben, 30 yıldır futbolun içindeyim bir kez bile bu durum yaşanmadı. Mutlaka birileri gidip birileri geldi takıma çalışmalar başladıktan sonra. Tabiki transfer yapacağız. Elimizdeki oyunculardan da gidecekler olacak. Eğer oyuncu göndermeden transfer yaparsak 35 kişilik bir kadro olur. Bu da sağlıklı olmaz. Fayda alacak ortam yaratmak için sayı azaltılmalı. Yer açmadan oyuncu alınmasına karşıyım. Gelecek oyuncular kadar gönderilecek oyuncularla alakalı da çalışma yürütmeliyiz. Transferi bu anlamda iki yönlü olarak düşünmeliyiz”

 

“Pozisyon takımın durumuna bağlı. Ama ben birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir denge yaratmaya çalışacağım. Oyuncularımızda tecrübe güç ve zihinsel olarak iyi olmalarını bekleyeceğiz. Ben şunu da eklemek istiyorum bir transfer gerçekleştirirken katkı gelecek oyuncuların gelmesini düşünüyorum gelen mutlaka katkı verip ortaya bir şey koymalı. Kulüp olarak bu yönde ilerliyoruz.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir'de feci kaza!

2017-07-06 23:54 - Asayiş

Saba Tümer'den cesur seçim

2017-07-03 14:14 - Magazin

Bursa’da 5 yıldızlı TIR park alanı

2017-07-04 23:04 - Ekonomi

9 aylık hamile kadına bunuda yaptılar!

2017-07-07 01:37 - Asayiş

Penguen Gıda, en değerli markalar arasında

2017-07-04 19:49 - Bursa

Avukat Özgür Aksoy'a son görev

2017-07-05 22:08 - Bursa

Şentürk ailesinin mutlu günü…

2017-07-06 15:08 - Magazin

Bursa sahilleri ne kadar temiz?

2017-07-06 12:15 - Röportajlar

Junio Show, Bursa’da beklentileri aştı

2017-07-06 20:39 - Ekonomi

Hentbolun şampiyonları kupayı Bozbey’e getirdi

2017-07-06 20:32 - Spor

İlgili Haberler

DAHA FAZLA !

17:52 - Bursaspor

Bursaspor’un 11’i belli oldu

14:16 - Bursaspor

Bursaspor’a destek sağlayacak her projenin yanındayız

15:28 - Bursaspor

Bursaspor için önemli buluşma

14:27 - Bursaspor

Kombinede rekor!

21:29 - Bursaspor

Günün Manşetleri

Eski Karacabey Belediye Başkanı Özkan’ın mutlu günü

19:27 - Bursa

RTÜK'ten FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili açıklama

17:15 - Gündem

"Bursa, Türkiye’nin üretim üssüdür"

17:09 - Bursa

Bursa Yenişehir Belediyesi'nden geçici işçilere müjde!

16:43 - Bursa

AK Parti'den Gülen açıklaması: Vatansız olarak dünyayı terk etti

16:38 - Gündem