?>

NEVÜ’de 2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu düzenlenecek

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (NEVÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. SEMİH AKTEKİN, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ İKİNCİSİNİ 7-8-9 EYLÜL 2023 TARİHLERİNDE NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİNDE VE EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN “2. ULUSLARARASI POMZA VE PERLİT SEMPOZYUMU (PUPES'23 KAPADOKYA)” DAVET ETTİ.

Gündem - 1 yıl önce

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sektör temsilcilerini ikincisini 7-8-9 Eylül 2023 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ’2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumuna (PuPeS’23 Kapadokya)’ davet etti.

Rektör Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak üniversite-şehir, üniversite-sanayi, üniversite-tarım ve üniversite - turizm iş birlikleri çerçevesinde bulunduğumuz şehrin, bölgemizin ve ülkemizin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginliklerinin çeşitlendirilmesi ve kullanım alanlarıyla birlikte tanınırlığının arttırılmasına yönelik ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede birincisini 2021 yılında üniversitemiz ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öncülüğünde Nevşehir ve Bitlis merkezli kurum ve kuruluşların katkılarıyla yine Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlediğimiz ‘Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu’nun ikincisini 7-8-9 Eylül 2023 tarihlerinde üniversitemiz ve Bitlis Eren Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştireceğiz. PuPeS’23 Kapadokya pomza ve perlit üzerine endüstri temsilcilerine, mühendislere, bilim insanlarına, araştırmacılara, akademisyen ve üniversite öğrencilerine, teknoloji uzmanlarına, girişimcilere ve politika yapıcılara alanlarındaki güncel araştırmaları sunmayı hedeflemektedir" dedi. NEVÜ olarak araştırma, uygulama ve AR-GE faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Aktekin, “Bilindiği üzere ülkemiz dünyada pomza rezervinin yaklaşık yüzde 50’sine sahip bir ülke olup üniversitemizin bulunduğu Nevşehir’de volkanik faaliyet sonucunda oluşan pomza rezervinin de yaklaşık yüzde 17’sine sahip bir ildir. Sahip olduğumuz bu zenginlik şehrimizin yanı sıra ülkemiz için de en fazla katma değer ve istihdam sağlayan büyük bir zenginliktir. Çünkü pomza; başta inşaat sektörü olmak üzere, tarım sektörü, tekstil sektörü, kimya sektörü, seramik, aşındırıcı sanayi gibi çok farklı hedeflerle endüstriyel alanlarda yoğun olarak da kullanılmaktadır. Bizim bu zenginliğimizin kullanım ve uygulama alanlarını genişletmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor. İşte bu anlamda üniversite olarak Bitlis Eren Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi iş birliğinde ikincisini düzenleyeceğimiz uluslararası sempozyumumuz büyük önem arz etmektedir. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; NEVÜ olarak üniversitemiz bünyesinde bulunan Pomza Araştırma ve Uyulama Merkezimiz, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yanı sıra üniversitemizin diğer öğretim üyeleri tarafından araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetlerine katkı sağlayacak Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Bims Sanayicileri Derneği ve sektör temsilcileriyle iş birlikleri içerisinde proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Tüm sektör temsilcilerini, ilgili kuruluş ve kişileri de bu sempozyumumuza davet ediyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da 4 ay önce cinayet işleyen emlakçı öldürüldü

2023-08-30 15:30 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş trafik kazası geçirdi

2023-08-30 17:10 - Bursa

Bursa'da cansız bedeni inşaatta bulunan genç kızın ölümünün altından dram çıktı

2023-08-28 18:12 - Bursa

Aydın’da tatilcilerin yeni rotası mesire alanları oldu

2023-08-29 12:31 - Magazin

Bursa'da üç esnaf kurşunların hedefi oldu

2023-08-26 12:26 - Bursa

Yasemin, inşaatın merdiven boşluğunda ölü bulundu

2023-08-28 03:12 - Asayiş

Türk turistlerin vazgeçilmez adresi Saraybosna

2023-08-26 13:13 - Bursa

Bursa'da kardeşini öldüren kişiyi 5 ay sonra tabancayla vurdu

2023-09-01 01:25 - Bursa

CHP Nilüfer'de seçimi Özgür Şahin kazandı

2023-08-26 18:56 - Bursa

Düğün kana bulandı: 1 ölü, 1 yaralı

2023-08-26 09:52 - Gündem

İlgili Haberler

Prof. Dr. Saffet Köse: “Anne ve baba çocuklarına vakit ayırmalı”

17:41 - Gündem

Muğla’da eğitimde yenilikçi projeler ve iyi örnekler yarışması ödülleri sahiplerini buldu

17:34 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazi olan Şen: “15 Temmuz’da dökülen kanlarımızın, ahımızın çıktığına şahit olduğumuz için şükrediyoruz”

17:12 - Gündem

Vali Canbolat, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u ağırladı

17:16 - Gündem

RTÜK'ten FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili açıklama

17:15 - Gündem

Günün Manşetleri

RTÜK'ten FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili açıklama

17:15 - Gündem

"Bursa, Türkiye’nin üretim üssüdür"

17:09 - Bursa

Bursa Yenişehir Belediyesi'nden geçici işçilere müjde!

16:43 - Bursa

AK Parti'den Gülen açıklaması: Vatansız olarak dünyayı terk etti

16:38 - Gündem

29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübünde keşif yapıldı

16:14 - Gündem