?>

Op. Dr. Hasan Erkurt, “Her 8 kadından biri risk altında”

özel gaziantep mmt amerikan hastanesi genel cerrahı op. Dr. Hasan erkurt, meme hastalıklarının kadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu hastalıkların iyi huylu ve kötü huylu olarak iki ana grupta değerlendirildiğini belirtti.

Sağlık - 2 saat önce

Özel Gaziantep MMT Amerikan Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Hasan Erkurt, meme hastalıklarının kadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu hastalıkların iyi huylu ve kötü huylu olarak iki ana grupta değerlendirildiğini belirtti.

Özel Gaziantep MMT Amerikan Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Hasan Erkurt, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Erkurt, meme hastalıklarının kadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu hastalıkların iyi huylu ve kötü huylu olarak iki ana grupta değerlendirildiğini belirtti. Meme kanserinin kadınlar arasında en yaygın kanser türü olduğunu ifade eden Op. Dr. Erkurt, "Her 8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 25 bin kadına meme kanseri teşhisi konuyor" dedi. “Erken tanı meme kanserinde altın standarttır”

Erken tanı ve tedaviyle meme kanserinden, memenin alınmasına gerek kalmadan kurtulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Op. Dr. Erkurt, meme kanseri risk faktörlerini, “İleri yaş, aile hikâyesi (birinci ve ikinci derece akrabalarda meme kanseri bulunması), bazı ailesel kanser sendromları, erken yaşta adet görmek, geç menopoza girmek ve doğum kontrol haplarının kullanımı” şeklinde sıraladı. Kanser belirtileri

Meme kanseri belirtilerine de değinen Op.Dr. Erkurt, "Ele gelen ağrısız, sert yapılı, hareketsiz ve düzensiz sınırlı bir kitle, iki meme arasında şekil ve boyut farklılığı, meme cildinde kızarıklık, morarma, ödem, meme başında renk değişikliği, kabuklanma, çöküntü ve meme başından kanlı veya kansız akıntı. Ayrıca koltuk altında ele gelen şişlikler de belirtiler arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı. “Erken teşhis hayat kurtarır”

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Op. Dr. Erkurt, "Kendi kendine yapılan meme muayenesi, yıllık genel cerrahi uzmanı kontrolü ve 40 yaşından itibaren yıllık mamografi kontrolleri meme kanserinin erken teşhisi için kritik öneme sahiptir" diye konuştu. Şüphelenilen kitlelerde tru-cut (iğne) biyopsisinin altın standart yöntem olduğunu, ayrıca bu yöntemle kitlenin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunun kesin olarak tespit edilebileceğini ve kötü huylu ise hastalığın tipi, yayılımı ve evresinin ortaya çıkarılarak tedavi planlamasının sağlandığını belirten Op.Dr. Erkurt, "Erken evrede yakalanan meme kanserlerinde, memenin alınmasına gerek kalmadan tümöre doğrudan müdahale edilebilmektedir. İleri evrelerde ise meme alınsa bile aynı seansta protezle yeni bir meme yapılabilir" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

BURULAŞ'tan Bursaspor taraftarına önemli açıklama

2024-10-13 10:42 - Bursaspor

Bursaspor moral yemeğinde bir araya geldi

2024-10-12 21:53 - Bursaspor

Tekstil devi konkordato ilan etti

2024-10-14 09:01 - Bursa

Sedat Peker'den beklenen Köfteci Yusuf açıklaması

2024-10-13 15:04 - Bursa

Kombinede rekor!

2024-10-16 21:29 - Bursaspor

Enes Çelik "Efsanemize borcumuzu ödedik"

2024-10-15 20:27 - Bursa

Bursa'da dehşet dolu gece: 16 yaşında ki genç üç kişiyi baltayla öldürdü

2024-10-13 09:34 - Bursa

Bursaspor’un Silifke maçının yayıncısı belli oldu!

2024-10-16 14:30 - Bursaspor

Bursaspor için önemli buluşma

2024-10-17 14:27 - Bursaspor

Pablo Martin Batalla’dan Bursaspor’a büyük jest

2024-10-15 19:56 - Bursaspor

İlgili Haberler

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Aile hekimlerinden ‘Büyük Ankara Mitingi’

17:25 - Sağlık

Kuruyan gölette balık kurtarma operasyonu

15:31 - Sağlık

Uşak’ta Köylerde Halk Sağlığı günleri devam ediyor

13:28 - Sağlık

Elazığ’da meme kanseri farkındalık etkinliği

12:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset

Feci kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Zeynep toprağa verildi

14:50 - Bursa

Başkan Aydın muhtarların gününü kutladı

14:25 - Bursa

Nilüfer’de Muhtarlar Günü’ne özel buluşma

13:57 - Bursa