?>

(ÖZEL) Evi yanan engelli adam yardım bekliyor

Doğuştan bacağından engelli olan ve çalışamadığını belirten cengiz arda, ailesiyle birlikte uluönder mahallesinde aylık 7 bin 500 liraya kiralık ev tuttu. Arda, bir yandan ağır yaralanan kızının tedavisi için sürekli eskişehir şehir hastanesi’ne giderken bir yandan da evinin tadilatı için çalmadık kapı bırakmadı. Evinin tadilatını 3 aydır yapamayan adam çaresiz kaldığını belirtti.

Gündem - 8 ay önce

Eskişehir’de evi yanan 3 çocuk babası engelli Cengiz Arda, onarımı tamamlayıp 3 aydır verdiği kira külfetinden kurtulmak için yardım bekliyor.

Büyükdere Mahallesi Kaplanlar Sokak üzerinde yaşayan Cengiz Arda’nın evinde, 3 ay önce mutfaktan çıkan ve henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Cengiz Arda’nın kızının ağır yaralandığı yangında, ev ise kullanılmaz hale geldi. Doğuştan bacağından engelli olan ve çalışamadığını belirten Cengiz Arda, ailesiyle birlikte Uluönder Mahallesinde aylık 7 bin 500 liraya kiralık ev tuttu. Arda, bir yandan ağır yaralanan kızının tedavisi için sürekli Eskişehir Şehir Hastanesi’ne gidip gelirken, bir yandan da evinin tadilatı için çalmadık kapı bırakmadı. Evinin tadilatını 3 aydır yapamayan adam çaresiz kaldığını belirtti. “Bir anda oldu ve bir anda yanmaya başladı”

Yangının nasıl çıktığını anlatan Cengiz Arda, “Bir anda ne olduğunu anlayamadık. Hepimiz ailecek komple evdeydik. Bir izdiham yaşadık. Yani üzüldük evimiz bu hâle geldi. Çocuğum 3 aydan beri Şehir Hastanesi’nde yatmakta. En çok o hasar gördü. Hem mutfakta oturuyorduk. Bir anda puf sesini duyduk. O anda hanımı tutup ben dışarı çıkardım kapıya. Çocuklarımın ikisi içeride uyuyorlardı zaten. Bir oğlum aşağıdaydı, biz hemen doğalgaz hattından elektrik hattını kapattık, ama saniye sürmedi, evimin bu hale gelmesi. Bir anda oldu ve bir anda yanmaya başladı. Tabi içerideki çocuklarımı çıkartmak için 3-4 tane yangın tüpünü boşalttık ama söndüremedik kendimiz. Ufak oğlum, abisini çıkartabildi, ama kız kardeşini çıkartamadı. O da yanlış yere düştüğü için en çok hasar gören de o oldu. Yangının çıktığı yere mutfağa düştü. Eşimin aynı şekilde elleri yandı. Ufak oğlumun elleri yandı, kız kardeşiyle abisini çıkartasıya kadar. Şükür onlar iyileştiler, ama en çok da ağır hasar gören kızımız şu anda da hâlâ da yüz kısmında ve el kısmında da hasarları var yani” dedi. “Kendim mümkün değil yaptıramam”

Engeli olduğundan çalışmadığını belirten Cengiz Arda, evinin tadilatı için yardım beklediğini ifade etti. Oldukça kötü durumda olduğunu belirten Arda şöyle devam etti;

“Üç çocuk büyüttüm, kendim özürlüyüm. Kendim şu anda emekliyim, başka işte de çalışamıyorum zaten ayaklarımdan rahatsızım. 7 buçuk lira maaş alıyorum. Bu evi bir şans eseri babamın biraz imkân vermesi ve biraz borca girerek aldım. Yani gece gündüz çalışarak aldım bu evimi. İşte böyle olmasını istemezdik böyle bir başımıza olay geldi. Kaymakamlık ve valiliğe, AFAD’a başvurduk. Kaymakamlıktan bir tek 15 bin lira bir yardım gördük. Ben Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’ne başvurdum. Ama 3 ay oldu. ne gelen var ne arayan var ne soran var. Kimse gelmiyorlar, aramıyorlar. Ben kiradan kurtulmak istiyorum. Ben hiç olmazsa evimde çocuklarımla gelip de şurada evimin oturulacak şekilde olmasını istiyorum. Yani ben illaki bana kompleden sıfır eşya alınsın, sıfır yapılsın istemiyorum. Elektrik tesisatı, doğalgaz tesisatı, bir boyası badanası olsa hiç olmazsa gelirim ufak tefek de kendim bir şeyler yapmaya çalışırım. Kendim özürlüyüm, 5 nüfusa bakıyorum. Bütçem yok, benim aldığım maaşım belli ortada.”

Haftanın Öne Çıkanları

Queensy Menig, Sivasspor’a imzayı attı

2024-02-09 18:36 - Spor

Bursa İçin 5 Günlük Hava Durumu

2024-02-11 18:48 - Bursa

Bursa'da cinsel ilişkiye girmek istedi ardından cesedi bulundu

2024-02-07 11:36 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor

2024-02-09 15:57 - Bursa

Bursaspor'u Diyarbakırlı iş insanı mı aldı?

2024-02-08 11:52 - Bursaspor

Gönül ilişkisi ölümle bitti

2024-02-06 17:35 - Gündem

Bursa’da korkunç cinayet: Ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldürdü

2024-02-08 06:58 - Bursa

Bursa'daki ölümlü kazanın korkunç detayı

2024-02-11 15:59 - Bursa

Ekohaber'de bu hafta: Bursa'da konkordato isteyen şirketlerin isimleri

2024-02-06 16:06 - Bursa

Bursa'da korkunç kaza: 1 ölü 2 yaralı

2024-02-11 09:41 - Bursa

İlgili Haberler

FETÖ elebaşı Gülen’e stadyumda cenaze töreni düzenlendi

20:07 - Gündem

Gaziantep’te down sendromlu bireyler TUSAŞ şehitlerini andı, duygu dolu anlar yaşandı

20:10 - Gündem

Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışması ödülleri verildi

19:44 - Gündem

Çakır “Bitkiler yalnızca hastalık tedavisinde kullanılmaz”

19:36 - Gündem

Tarihine uygun hale getirilecek

19:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

18:16 - Gündem

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesine QR kodla girilecek

18:11 - Gündem

Zabıta Müdürlüğü 7/24 sahada

17:51 - Bursa

Bursa’da Terörle Mücadele Ekiplerinden “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi

16:49 - Bursa

BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına tepki

16:15 - Bursa