?>

Palandöken: “Basit alışkanlıklar büyük sonuçlar doğurur”

Tesk genel başkanı bendevi palandöken, “gelişen teknoloji ve modern yaşam standartlarıyla birlikte enerji ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ancak insanoğlunun sınırsız ihtiyaçlarına karşılık enerji kaynaklarının sınırlı olduğu bilinen bir gerçek. Enerji tasarrufuna temelden yani evlerden başlamalı, basit alışkanlıkların büyük sonuçlar doğuracağı unutulmamalı. Enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, boşa yanan lambayı kapatmak, kullanmadığımız elektrikli aletlerin fişini çekmek gibi basit tedbirler bile büyük bir tasarruf sağlayabilir” dedi.

Ekonomi - 9 ay önce

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufu konusunda basit alışkanlıkların bile büyük sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, "Enerji tasarrufuna temelden yani evlerden başlamalı, basit alışkanlıkların büyük sonuçlar doğuracağı unutulmamalı. Enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, boşa yanan lambayı kapatmak, kullanmadığımız elektrikli aletlerin fişini çekmek gibi basit tedbirler bile büyük bir tasarruf sağlayabilir” dedi.

Enerji Tasarrufu Haftası vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “TÜİK ile Ticaret Bakanlığınca oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre Kasım 2023’te 5 milyar 273 milyon 272 bin dolarlık enerji ithalatı gerçekleşti. Bir önceki yılın kasım ayında bu rakam 7 milyar 777 milyon 433 bin dolar olarak gerçekleşmişti. Yıllık bazda enerji ithalatında yüzde 32’lik bir azalma olsa da yine de tasarrufumuzu artırarak bu oranı daha alt seviyelere çekmeliyiz. Çünkü enerji ithalatındaki düşüş ulusal bütçeye olumlu katkılarda bulunur. Bu sayede enerji bağımlılığımız da, dışa bağımlılığımız da azalmış olur. Doğal olarak enerji arzının istikrarı sağlanır. Ayrıca yerel enerji kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasıyla ekonomik sürdürülebilirliği de destekler” ifadelerini kullandı. “Enerji tasarrufu günlük yaşantımızın vazgeçilmezi olmalı”

Enerji Tasarrufu Haftası’nın sadece belirli bir dönemde değil, yaşam boyunca enerji tasarrufu yapmanın önemini hatırlattığına değinen Palandöken, “Enerji Tasarrufu Haftası tasarrufa dikkat çekmek ve bizleri enerji tüketimi konusunda bilinçlendirmek için bir fırsat sunuyor. Ancak enerji tasarrufu sadece bu özel hafta ile sınırlı kalmamalı, aksine günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmeli. Çünkü enerji tasarrufu sadece cebimizi değil, çevreyi de koruyarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak açısından önemli. Bu sebeple Enerji Tasarrufu Haftası’nın milli bir bilinç oluşturmasını ve bu duyarlılığın yılın 365 günü korunmasını diliyorum” dedi.

Enerji tasarrufu konusunda çok basit alışkanlıkların bile büyük sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Palandöken, “Gelişen teknoloji ve modern yaşam standartlarıyla birlikte enerji ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ancak insanoğlunun sınırsız ihtiyaçlarına karşılık enerji kaynaklarının sınırlı olduğu bilinen bir gerçek. Enerji tasarrufuna temelden yani evlerden başlamalı, basit alışkanlıkların büyük sonuçlar doğuracağı unutulmamalı. Enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, boşa yanan lambayı kapatmak, kullanmadığımız elektrikli aletlerin fişini çekmek gibi basit tedbirler bile büyük bir tasarruf sağlayabilir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da bir gece kulübünde güvenlik görevlisi öldürüldü

2024-01-07 11:12 - Bursa

Müge Anlı'nın aradığı kayıp genç Bozüyük'te gömülü bulundu

2024-01-06 23:31 - Bursa

Dedesi ve annesinin izinden giden genç okulunu bitirip eczacı oldu

2024-01-12 12:18 - Bursa

AK Parti'nin Bursa Büyükşehir adayı belli oldu

2024-01-06 20:59 - Bursa

Bursa gündemine bomba gibi düşen 'BUSKİ'de ki Zimmet Soruşturması'nda çok sayıda kişi gözaltında

2024-01-09 15:56 - Bursa

Faruk Çelik’in annesi kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi

2024-01-07 16:58 - Bursa

Oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ender Saraç hakkında istenen ceza

2024-01-08 16:18 - Gündem

İşte aralarında Bursa'nın da olduğu MHP'nin adayları

2024-01-10 17:00 - Bursa

Bursa için son dakika hava durumu raporu yayınlandı

2024-01-09 16:24 - Bursa

Bursaspor Başkan Adayı Raşit Barışıcı: "İmzalarımız tamam hiçbir yönetim ile birlikte hareket etmiyoruz"

2024-01-05 21:49 - Bursaspor

İlgili Haberler

Hintli turistler Adana lezzetlerine hayran kaldı

17:19 - Ekonomi

Büyükşehir’in desteği Balıkesirli çiftçinin yüzünü güldürüyor

16:46 - Ekonomi

Özbekistan, ekonomisini çeşitlendirme çabalarına devam ediyor

16:28 - Ekonomi

TRUK Hızlandırma Programı ile sürdürülebilirlik odaklı girişimler küresel pazarlara açılıyor

16:02 - Ekonomi

2. el otomobil piyasasında 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlarda hareketlilik

15:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset

Halı saha maçında kalbine yenik düşen genç hayatını kaybetti

15:56 - Bursa