?>

Passolig için karar!

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, passolig kartının iptali için açılan davada kararını açıkladı.

Spor - 9 yıl önce

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, passolig kartının iptali için açılan davada kararını açıkladı. 

FİŞLEMEtartışmaları nedeniyle taraftarların tepkisine neden olan Passolig uygulamasına ilişkin açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, Passolig uygulamasının devamına karar verirken, taraftarların kişisel verilerinin Maliye ve İçişleri Bakanlığı ile paylaşılmasında sakınca görmedi. Ancak mahkeme, taraftarların kişisel verilerinin ticari şirketlerle paylaşılmasına vize veren sözleşme hükümlerinin hükümsüz olduğuna hükmetti.

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği, Passolig uygulamasının iptali için Ankara 16. Tüketici Mahkemesine dava açmıştı. Mahkeme de Passolig uygulamasına vize veren yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine iptal davası açmaya karar vermişti.

ÜÇÜNCÜ KİŞİLER DEVREDİLEMEZYüksek mahkeme de Passolig uygulamasına vize verirken, taraftarların kişisel verilerinin Maliye ve İçişleri Bakanlığı hariç üçüncü kişilere verilmesine olanak sağlayan yetkinin iptaline karar vermişti. Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından, dava dosyası yerel mahkemede tekrar ele alındı. Dünkü duruşmaya, tarafların avukatları, bazı CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda taraftar gurubu da izleyici olarak katıldı.

VURSANIZ GOL OLURTaraftar Hakları Dayanışma Derneği’nin avukatı Ertuğrul Cem Cihan, yaklaşık 2 yıldır süren davada önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Davalı taraf olarak çok güzel paslar verdik, ortalar yaptık. Hakim bey vursanız gol olur. Taraftarlar olarak olumlu bir karar bekliyoruz” dedi. Avukat Kemal Ulusoy da Passolig uygulamasına rağmen tribünlerde şiddetin önlenemediğini belirterek, “Tribünlerin özgürleşmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

VERİLER DEVLETLE PAYLAŞILACAKSavunmalarının ardından hakim Adnan Yılmaz kararını açıkladı. Mahkeme, açılan davanın kısmen kabulüne karar verdi. Kararda, taraftarların kişisel bilgilerinin, Maliye ve İçişleri Bakanlığı ile paylaşılmasına izin veren düzenlemeleri hukuka uygun bulundu. Kararda, taraftarlar ile davalı banka arasında düzenlenen kart hizmeti sözleşmelerinde yer alan “bu sözleşmeyi imzalayarak bildirmiş olduğunuz kişisel bilgilerin iştiraklerimiz, bağlı olduğumuz grup şirketleri ile TFF, ilgili program ortaklarınız veya anlaşmalı olduğunuz kurum/kuruluşlar ile paylaşılabileceğini, bankamız veya bu kurum/kuruluşlar tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile ilgili tanıtım, reklam kampanya, promosyon, duyuru vb faaliyetlerine dahil ticari elektronik iletilerin, e-posta, telefon, cep telefonu, Sms, faks, mektup, basılı evrak vb. yöntemler ile tarafınıza gönderilmesini kabul etmektesiniz” düzenlemesinin hükümsüzlüğüne karar verildi. Mahkeme, taraftarlarla internet üzerinden iletişim yolu ile düzenlenen sözleşmelerde yer verilen şu maddelerin hükümsüzlüğüne de karar verdi:

HÜKÜMSÜZ BULANAN MADDELER* İletmiş olduğunuz veya site üzerinde bildirdiğiniz tüm bilgi ve içeriklerin doğru ve güvenilir olması sizin sorumluğunuzdadır, kullanım koşullarını onaylayarak, bildirmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin Aktif Bank’ın iştirakleri, bağlı bulunduğu grup şirketleri ile TFF ilgili program ortakları ve anlaşmalı kuruluşlar ile paylaşılabileceğini, Aktif Bank veya bu kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan ürün veya hizmetler ile faaliyetlerinde dahil ticari ekonomik iletilerin, e –posta, telefon cep telefonu, sms, faks, mektup basılı evrak vb yöntemler ile tarafınıza gönderilmesini kabul etmektesiniz.

* Aktif Bank kullanım koşullarında belirlenen haller haricinde kişisel bilgileri 3. Kişilere açıklamayacaktır. Aktif Bank kişisel bilgileri kendi bünyesinde müşteri profili belirlemek, müşteri profiline uygun promosyon ve kampanyalar sunmak ve istatiksel çalışmalar yapmak amacı ile kullanabilecektir. Gizlilik şartları ile kullanım koşullarında yer almayan hususlarda, gizlilik politikası hükümleri geçerli olacaktır.

* Sitenin kullanım sırasında herhangi bir arıza, hata, eksiklik, kesinti nakilde gecikme, bilgisayar virüsü, hat ve sistem arızası yada mücbir sebeplere sonucu işlemin kesintiye uğramasından, izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılmasından doğrudan veya dolaylı ortaya çıkan herhangi bir zarardan Aktif Bank ve/veya çalışanları sorumlu değildir.

* Sitenin 3. Şahıs kullanıcıları, reklamcıları ve/veya sponsorlarının işlem ve fillerinden dolayı Aktif Bank doğrudan ve/veya olarak hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. 

Haftanın Öne Çıkanları

Rize'de sığınakta kaçak silah imalathanesi ortaya çıkarıldı

2016-02-26 16:30 - Asayiş

Sütyensiz, file kıyafetle alışveriş yaptı

2016-03-02 11:15 - Magazin

5 kişi izlerken fenalık geçirdi! Seks, vahşet, işkence, tecavüz...

2016-02-24 20:42 - Dünya

Oyak Renault önündeki işçi eylemi

2016-03-02 13:10 - Bursa

Aktör George Kennedy hayatını kaybetti

2016-03-01 12:33 - Magazin

Türkiye’nin tek ormancılık müzesi kapandı

2016-03-01 16:53 - Bursa

Sular vadisi görücüye çıktı

2016-02-29 15:38 - Bursa

Gelinlikçiler çarşısı elden geçiriliyor

2016-03-02 15:06 - Bursa

Evliliğin ilk 5 yılına dikkat

2016-03-02 15:30 - Yaşam

Şirketlere Karbon Vergisi geliyor

2016-03-02 15:13 - Gündem

İlgili Haberler

Ertuğrul Sağlam: “Rakibi eksik yakaladık ama pozisyona çeviremedik”

23:38 - Spor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Manisa Basket: 67 - Aliağa Petkim: 74

23:08 - Spor

Mehmet Aurelio: “Galatasaray galibiyeti hak eden taraftı”

22:50 - Spor

Okan Buruk’tan ’Osimhen’ yorumu: "Çok iyi bir oyuncu transfer ettik"

22:58 - Spor

Tuncay Şanlı: “İki takım da temkinliydi”

22:29 - Spor

Günün Manşetleri

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

05:16 - Bursa

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık